Tuesday, March 6, 2012

50 TRuTH aBouT Me

Lama dah takde orang tag aku tapi tetiba hari ni ada. Tag dari Adik Nurul Aisyah, kena jawab 50 soalan berkenaan diri sendiri. Terimalah...



1. Real name: Noor Azlan bin Zolkifli
2. Nickname(s): Matle, Arelan, Zele, Pokle, Lan, Azuran
3. Zodiac Sign: Aquarius
4. Male or female: Male
5.Elementary School: SK Simpang Renggam, Kluang (JHR) & SK Tengku Mahmud, Besut (TRG)
6. High School: SMK Tengku Mahmud & MRSM Kuala Berang
7. College: Japanese Associates Degree @ UNiSEL & Tokai University, Japan
8. Hair color: Black
9. Tall or short: Tall kot


10 . Relationship Status :  Not available. Ngehehe
11. Sweats or Jeans: Jeans
12. Phone or Camera: Phone
13. Health freak: Maybe. Obses ngan berat badan. Hoho
14. Orange or Apple: Apple. Memang kureng ngan makanan, buah atau pape yang masam ni.
15. Do you have a crush on someone?: Yup 
16. Eat or Drink: Eat for life maa
17. Piercings: None
18. Pepsi or Coke: No carbonated water


HAVE YOU EVER?
19. Been in an airplane: Yezza. Setiap kali cuti sem kat Jepun, aku mesti balik Malaysia. Pastu sotsugyou ryoko (graduation trip) ngan member-member gi Korea.
20. Been in a relationship: Of course. Aku bekas Mat Romeo.Perghhhhh
21. Been in a car accident: Ada. Sekolah rendah lagi masa tu. Bas Intrakota sebelah tetiba bagi signal nak masuk lane kitorang. Satu keta tengok je kat bas tu. Pang..langgar bontot kete depan.
22. Been in prison?: Never. Pe kes lak aku nak masuk lokap. Hahaha


 FIRSTS?
23. First piercing: Never had one
24. First best friend: Zul Azri
25. First award: Individually, Best Commander (Squad Leader) Kawad Kaki Daerah. Kalau berkumpulan banyak sangat benda aku masuk tapi menang sukaneka tadik la first time.Hoho
26. First crush: Darjah 1. Kecik-kecik dah gatal. Hahaha
27. First word: Ntah la. Kena tanya mak & abah la.


 LAST?
28. Last beverage : Cendol pulut pasar malam Taman Semarak
29. Last person you talked to in person: Tukang gunting rambut
30. Last person you texted: Si dia
31. Last person you watched a movie with: Si dia
32. Last food you ate: Nasi kerabu & putu piring
33. Last movie you watched: Adnan Sempit II
34. Last song you listened to:  Tonight (Big Bang). K-Pop sket. Hoho
35. Last thing you bought: Cincin merisik
36. Last person you hugged: Mak


 FAVOURITES :
37. Food: Sushi~~
38. Drink: Ali Cafe Tongkat Ali
39.Cartoon : Slamdunk
40. Flower: Tulip
41. Animal : Kittens
42. Colors: Black
43. Movies: Too many lor....
44. Subjects: English & PJK


HAVE YOU EVER:
(Put an X in the brackets if yes)
45.[X]fell in love with someone.
46.[ ]celebrated Halloween.
47.[X]had your heart broken.
48.[X]went over the minutes/texts on your cell phone.
49.[X] turned someone down
50.[X]Broke someone's heart


Malas nak tag orang lain. Hehehe...

47 comments:

Mr.Clive said...

sotsugyou ryoko...hohoh berbelit lidah aku membaca nya!hahaha XD

ko x J-POP ke K-POP ke lepas balik tu?hehehe :P

setailo bro.setailo!hohoh

Cik Nur said...

First crush: Darjah 1 ek..Cik Nur tadika.. Lagi gataii...! hahahaha...

Zakaria's daughter said...

whattt?
k-pop?
ahhh.
tak percaya tak percaya

Fahz said...

wah3 arelan dulu mat romeo ea.wakakakka dasyat aih.

Noorieda said...

Banyaknya jawab soalan cam pekse plak..

Eh, semua jawapan tu jawab dengan jujur ke tak? hehee

dyabunga said...

banyak btl soklan..nasib baik dya tak kena cm tu..kalau tak berhari2 nk pk..haha..
dya pun suka tgk kartun slamdunk..lama plak tak tgk citer tu..

! NZ Si Panglipur Lara ! said...

40. Flower: Tulip !!!
suka !!!!

Tiramisu Fatiema said...

whoa..banyak 50 soalan tu...tak pernah lagi kena tag bnyk nie..hehe..tahniah berjaya menjawab..oo..best komander..aktif jugak..

CekbOlat-bOlat said...

bestnya dpt jawab ! asl tak tag si bolat je klau exam2 mcm nih -___-

anyway,abg alan kne tag..kalau tak join kne sula,klau join pun kene sula.. so sila buat plihan yg tepat..

http://emybloggergirl.blogspot.com/2012/03/segmen-7-perkara-sebelum-cekbolat-mati.html

QasehnyaRania said...

tulip .....

hehehe...
selamat malam arelan ..:)

QasehnyaRania said...

tulip ;)
hehehe

selamat malam arelan

Zakia said...

huhu..biodata

HeNRieTTa JoSe said...

bocor dh rahsia diye....ekekeke....

Psss....nie dh msk kedua....yg pertama kna verify....hr nie siap trus disable...huhuhu...

NIZAM said...

biodata sy. heheh. sume cukup lengkap tu. nasib baik takde motto atau ucapan.

Amirah Zulhijjah said...

byknye soalan..berpeluh nk menjawab..hehe

yad'z said...

wahh banyaknya nickname. hehehe.. wahhh darjah satu.. kemainn. hehee

Rapunzel Cikilolo said...

slamdunk, hanamichi yang gile sewel. hahahaha. lame tak tengok

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hehe belum icebreaking lagi ngan ko time lepak aritu

Kami Sahabat Pena said...

tag tag aku tak pernah lagi

Nurrul said...

Abg Arelan , banyak yang sama dgan Nurrul lar... especially sushi and no carbonate drinks :)

Ezad Skytech said...

boleh pengsan aq kalau nak jawab 50 soalan ni...haha~

> minat k-pop ye...hee~

Zarul Umbrella said...

heeheh kelah mu Pok Le..

nurfauzi said...

rajin bonar menjawab...
kalau den, tak kuase eden nak menjawab panjang lebar macam tu haaa....
lotih menaip

Masz Sidek said...

hehehe gatai betul... darjah satu dah pandai crush2...

Saya Disini said...

pnjngnye..

シャイマ said...

stumbled upon your blog dekat blog kawan2 kat nihon ni few days ago, and read this post. mrsm kuala berang? batch bila? me n my husband too! spm 2003 :)

maszull said...

assalamualaikum arelan...wah byk nyer soalan yg nak dijawab tapi semuanya dah dijawab pun kan...:)

M@W@R Q@SeH said...

rajin tuan blog ni jwb sumer soalan...

Norlida Ramli said...

hehe,,bestnya ,,mcm slalu je g korea ;p

byknya smpai 50..kiki...

Nurul Aisyah said...

hehe...
cincin merisik?
bila majlis nikah? hoho..

....

:)

nnt next time sy tag lagi. //jgn marah :)
thanks sudi jawab.. :)
w/pun bukan soalan saya...hoho..

Nurul Aisyah said...

..hmmm...sy x sihat lah...

NIZAM said...

darjah 1? awl gler ko akil baligh kan. haha. umo 7 tahun tahu crush2 ni. hehe.

Lan, aku tag ko tau. sila jgn marah. :))

~aYu~ said...

oo camtu ka.. dah tau dah arelan ni camne orangnya ni.. haha

Cikgu Ma said...

pasar malam taman semarak, nilai?? waaa, rindu..nak mkan nasi kerabu ..hehe...restoran pak abas, best!!

aReLaN said...

@Mr. Clive : memang takde la aku nak ber K-Pop atau J-Pop tu.hahah

@Cik Nur : hahaha..takleh lawan la kalau tadika tu

@Zakaria's daughter : hahaha..silalah percaya.

@Fahz : itu dulu la. :)

@Noorieda : jujur,tulus ikhlas dari hati ini.hehehe

@dya : rajin la nak buat sebab tkde keje mana.hehe

aReLaN said...

@NZ Si Panglipur Lara : hehehe..lawa kan

@Tiramisu Fatiema : memang aktif sejak dulu lagi.hehe

@DekBolat : nanti abg buat ye.tak balik keje lagi ni.heheh

@QasehnyaRania : selamat malam !!

@Zakia : yup.hehe

@RieTTa : uish..biar betul.hmmm..bahaya gak ni kalau kena disable.

aReLaN said...

@NIZAM : hahaha...ok la tu.

@Amirah Zulhijjah : nasib baik waktu jawab ni sejuk.hehe

@yad'z : masa tu terlebih hormon rasanya. :P

@Rapunzel Cikilolo : saya lebih kurang cam mitsui kot.3-pointer maa.hehe

@Zuan : tak sempat.lain kali lak bro

@Kami Sahabat Pena : nak ke?nanti aku tag la.hoho

aReLaN said...

@Nurrul : tapi sejak balik malaysia ni tak dapat lagi sushi sedap.heheh

@Ezad Skytech : perghhh..bahaya tu

@Zarul Umbrella : meme kellah.haha

@nurfauzi : sapot blogger lain bro.hehe

@Masz : hehehe..darjah satu je gatal.pastu terus jadi pendiam

@Saya Disini : uish..tu kira pendek lagi

aReLaN said...

@Syaima : uishh..kiranya u r my senior.kelas mana?hoho..jejak kasih ni

@maszull : waalaikumussalam. semalam kerajinan datang melanda.

@M@W@R Q@SeH : tengok waktu gak.hehe

@Norlida : skali je pernah jejak Korea tu. :)

@Nurul Aisyah : hehehe..nikah tu sabar dulu.tunggu la ye.g klinik tak??

aReLaN said...

@NIZAM : hahaha..cinta pandang pertama tapi tak terluah la.

@~aYu~ : hehehe..tak kenal maka tak cinta kan.

@Cikgu Ma : jom beli nasi kerabu.abas?dulu tu dapur saya tu.hahaha..

Nurul Aisyah said...

.....x belum...batuk,slesema..peningnya....
mcm nak demam pun ada gak...

Eza Boom Boom said...

fuh, memang rajinn.. knowing u better by reading this entry :)

Cik tikah said...

wow!! bnyk btol fakta. hehe.. not available? alaaaaaaaaaaaa.. hahaha

aReLaN said...

@Nurul Aisyah : gilah klinik dik oi...

@Eza : hehehe..selamat berkenalan :P

@Cik tikah : kenapa lak???hahaha

LubLy said...

35. Last thing you bought: Cincin merisik

Mcm dah xlama lg jerk br0..tahniah!

39.Cartoon : Slamdunk

Hanamichi yg really ngelabahhh..my fav to0..

haha

9n0L4 said...

oooooooo skoloh kat tranung rupenyeee. ;)

aimajemma said...

heheh.. its really u..
mati2 ak dok perah otak tgk nama are-lan.. sbb nama 2 familiar mse skolah dlu.. ekkekek.. btw, kim slm ckg norsita...