Saturday, March 24, 2012

JaPaN ouTsTaTioN : DaY 2

Hari kedua, Khamis, 22 Mac 2012, bermulalah kerja aku kat sini. Awal pagi dah kena gerak gi tempat supplier, Kyoshi untuk trial injection.

*Makan tengah hari*

Letih giler rasa bekerja seharian camni. Kalau kat kilang (Malaysia), takde la keje secara berterusan. Paling kurang leh la curi masa ronda dalam kilang atau rehat jap kat mana-mana dalam kawasan kilang. Tapi ni dari pagi start masuk Kyoshin sampai ke petang kena buat keje.

Balik je dari Kyoshin terus cari tempat makan. Pusing satu area Komagane tu sebab maklumlah bukan senang nak cari kedai yang sesuai untuk kitorang ni. Nasib baik la ada satu kedai tu yang ok. Makan jela pe yang dirasakan leh dimakan.

*Ikan pe ntah Yone order*

*Kani pizza = pizza ketam*

*Kani cha-han = nasi goreng ketam. Tawar hebe ore kelate kata*

*Takoyaki*

Lepas makan malam lak sambung lagi buat report sebab kena buat presentation untuk keesokan harinya. Aku letak jela pe yang Yonemoto-san gitau aku tapi memang sket la point aku. Gambar pon letak satu keping je dalam report tu. Aiyoooo....



33 comments:

Haruno Hana 하나 said...

bestnya pergi Jepun :DDD

Zakaria's daughter said...

laparrr lapaarrr.
nehii nehiii. tak bulehh tgkkk gmb cmnnehhh.

Mr.Clive said...

wahhhh makanan2 jepun! i likeeee! yummylicious! XD

dhiera said...

takoyaki!!! nyum nyum nyum~

Cik TeN10 said...

nak sedap kindako lah !! ngeee try la carik sweet paradise kalau terasa nak makan kek,spagetti smpai muntah.. bayar 1500¥ makan la smpai muntah slama 70 minit.. =p

Juliet_iRa~" said...

sibuk ea kat sn?hee

xpe take ur time..settlekan kerja ea..ole2 ira jgn lupa..

ekeke ;p

take care azlan!

dyabunga said...

sedapnya takoyaki tu..nak sikit..

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

nasi goreng ketam? leh masuk ke ketam ngan nasik? haha pelik tul mknan jepun ni

Hanamiko Sakura said...

makan puas2.. hehehe... jangan lupa kirim salam dengan bunga sakura...hehehe

Zakia said...

wah outstation kat jepun..best3!

Nurrul said...

patutlah negara Jepun sgt maju

*org2 yer kuat bekerja...
kena ambil pngajaran nieh untuk majukan negara sendiri :)

Noraim said...

untungla dapat pergi jepun. huhu.

Cik tikah said...

sedapnya! :)

Nurul Aisyah said...

mesti penat kan? selamat bekerja yer...hhehe

sedapnya..
nasi goreng ketam ooo...teringin nak rasa...........da la favourite sy nasi goreng!!

say to easy=) said...

Bestnye g jepun.xde ole2 tuk saya ke?

NAL said...

wah, best gilerr

nanabyte said...

sensei. nak ole-ole jugak. muahahaha :D

kyo_9 said...

nape nuff problem ek?

Shaznina Sofia said...

waaa untung laa dpt makanan jepun..

Cik Aini Lavender's said...

wah...syok nih dh jd org jepun =p

Ezad Skytech said...

unik tapi agak pelik makanan2 jepun ni ye..heee~

PariPariPutih said...

woooo sushi... ko jang lupa "tapau" bawak balik kat aku sikit keh keh keh.. ini baru ori "sushi" yum yum yum... kim salam kat orang2 jepun kat sana haitttt! : )

LubLy said...

ala..xngancam pun menu dia..uhuks

madammondoq said...

fuyyoo! arelan kat japan!!!! takoyaki tu sedap tak arelan?

maszull said...

assalamualaikum arelan....wah dah penat bekerja makan la apa lg kan...:)

adwafarahin said...

hati2 di tempat org! ^^

EYJA MASLIZA said...

tahu ah , kani tu ketam . hehe . nak belajar jugak bahasa jepang ! hoho ^^

Cik Nur said...

sedapnya pizza... :)

Princess Nusy said...

untunglaa dpt p jepun..hehe..laparnyee..^^

! NZ Si Panglipur Lara ! said...

wahh bestnye..nak g sane gak ==' :D:D

CekbOlat-bOlat said...

gulp ! gulp ! nk jugakk

Nurul Akmal said...

Mesti rindu masakan kat malaysia kan.. tapi makanan dai nampak sedap jugak.. :)

~diAhOntHeblOg~ said...

wow...makanannnnnnnnnnnn....halal ke? heheh..susah x nk cari makanan halal kt sane?

ade salji x?