Monday, March 26, 2012

JaPaN ouTsTaTioN : DaY 3

Awal pagi, hujan turun renyai-renyai. Tetiba jadi salji. Perghhhh...Syukur alhamdulillah. Walaupon dah penghujung musim sejuk kat Jepun, tapi aku masih diberi peluang merasa salji di Nagano ni. Nagano bahagian atas Jepun, jadi lagi sejuk la banding ngan tempat aku belajar suatu ketika dulu. Memang jakun habis la dibuatnya. Hahahaha....

*Oh salji, terlepas jua rinduku padamu*

Masuk hari ketiga, semakin ramai team member yang datang termasuk PTM (Project Team Member) dari Ichikoh Japan. Tujuannya tak lain tak bukan untuk tengok masalah dari trial injection, bincang langkah penyelesaian dan buat schedule untuk sume langkah yang diambil. Dari pagi sampai ke pukul 6 petang bincang, rehat tengah hari kejap je. Tapi disebabkan aku takleh tahan lama sangat keje straight, bila dah bosan atau ngantuk sangat gilah kuar amek angin, tak pon pekena kopi sket.

*Orang sebelah nye pon aku bedal sebab hanis tak makan nama = mentah*


Dahla aku pon kena present, tapi aku cakap sket jela. Selebihnya Yonemoto-san yang cakap. Lepas habis keje, terus gerak menuju ke Tokyo. Hujan tak berenti lagi, memang slow la Yonemoto-san & Matsuda-san bawak keta. Kitorang nak bawak takleh sebab takde lesen antarabangsa. Kat Jepun ni bukan leh sukati je nak bawak. Kalau kena saman, memang bankrup terus. Lesap duit tabung kawen aku.

*Makan malam kat R&R*

Sampai Toyoko Inn Hotel kira-kira pukul 11 malam gak la. Nak sewa laptop tapi dah takde stok. Terpaksa la ngadap tenet guna phone je. Katil kali ni lagi syok walaupun bilik dia kecik sket. Keesokan harinya nak jalan Tokyo. Usha la dulu pe yang patut cam tempat nak tuju, naik tren mana, nak beli apa dan lain-lain. Tapi hujan sebenarnya esok tu sampai pukul 3 petang. Hmmmm...


 *Best betul katil ni*

*Sempit betul rasa tapi satu malam = 7000 yen@RM270 lebih kurang*

p/s : Sori la tak balas komen & singgahan korang kat sini. Hari ni baru aku betul-betul ada masa. Nanti kalau sempat aku singgah balik ye. Terima kasih.Letih naik flight tak hilang lagi ni.

44 comments:

Rapunzel Cikilolo said...

kecik tapi kemas :)

Nurrul said...

bestnnya dpt main ngn salji.. Nurrul teringin sgt2 nak rasa semua tuh...

hope dpt rasa bersalji juga ! :)
wahhhwaa , mmakin rindu mau mkn sushi ! geramnya

Nurul Aisyah said...

eh? dah balik ke?

Nurul Aisyah said...

mesti best dapat main salji/rasa salji.....jeles..hohoh

ni kat M'sia dah ke? ke kat Jepun lagi?

Cik Aini Lavender's said...

best je tgk katil tu kan..rs cam tdo xmo bgn.hahaha

erkk..murah gila rm27 je =p

CekbOlat-bOlat said...

Rm27 ? wowowow murahhh ! cantik XD

perghh.. ehhh mcm sdap la pulak makanan tuh XD

~Sweet Honesty~ said...

woww...besh btl dpt pgi jepungg..

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

bila la gua nak sampai sana.. cakap jepun pn masih berterabur lagi..huhu

aReLaN said...

@Rapunzel Cikilolo : yang penting leh tido lena.hehe

@Nurrul : nanti dapat la tu satu hari nanti.hehehe

@Nurul Aisyah : dah balik pon.petang semalam sampai sini.

@Cik Aini Lavender's : memang liat giler nak bangun.subuh pkul 4.30 lak tu.

aReLaN said...

@DekBolat : salah taip la plak.RM270 sebenarnya.heheh

@~Sweet Honesty~ : memang best :)

@Zuan : nanti leh la tu.yang penting usaha.hoho

NAL said...

best la..dah terobses ni ^^

eVa said...

mak aii mahal satu malam tu.. giler byk budget nak p sana.. hohohoh

dyabunga said...

rasanya kalau dya lagi jakun..haha..tak ada ole2 ke??haha

lisa said...

katil tu memang best :)

Ezad Skytech said...

erk...da la aq tak pernah jumpa salji..lagi over rasanya kalau jumpa...haha...

> nampak mcm best je katil tu...tido mmg lena ni..hee~

msredcheesecake said...

Waaa.... Bestnya g jepun.... Sambil selam sambil minum2... Heee.... Sempat tak jejalan?

yad'z said...

best nye.. best nyee.. api kejelesan sudah keluar nieh.. hukhuk... T_T

Asmara said...

Kalau smpat naik atas sikt merasa salji lg lebat. 2 hari lepas salji turun mcm baru nk fuyu. Toyoko inn benri paling dkt dgn eki. Murah pun iyer kan!

Adylia Qarissa said...

bestnya!

Cikgu Ma said...

best..best...nak tido atas katil tu

madammondoq said...

fuyoo!! nak pi Tokyo pulak?????

Hanamiko Sakura said...

wahh! nampak nya macam nak jelajah satu jepun... hehehe:)

fiza said...

Bestnya dpt main salji kat jepun.

Cik Nur said...

wahh..bestnya..Lan, mkn mlm tu nampak sedap laa..hihihi..

tapau satu.! hahaha

LubLy said...

br0! yg kali nieh..wa selera tgk!!!hahaha..nak!

maszull said...

assalamualaikum arelan...wah seronoknya kalau dpt main salji dlm musim sejuk beginikan..:)

AiSyA LiEzA said...

bestnya main slji..ekekke.. ^^

P#eoniX said...

macam empuk je katil tuh!!!mesti lena tido neh....

Haryati::Faizal said...

beshnye....bl nak smpi jepun....ntah

M@W@R Q@SeH said...

bestnya...jdkan pengalaman yg manis je sumer ni kn arelan...

Juliet_iRa~" said...

wahh seronok..hee :)

aah kecil skit bilik tu tp blh la nak tdur kan..katil nmpk selesa..

ooh skejap je ea g japan..igt 2-3minggu kat sn...selamat kembali!

beli ole2 tak?kekeke ;p

saljii bestnyaa..heee

Nurul Akmal said...

Bestnyerrrr... tapi bagi nurul selesa mana pun katil tetap x sama macam kat rumah..

profmie said...

pehh...smpt jg kO merasa salji di jepun ni..wlupun dh hjg buln 3 nie...best btul kO b'jln sna..

aReLaN said...

@NAL : memang best.hohoho

@eVa : bajet company bagi memang la besar.kalau duit sendiri gi,memang tidur rumah member atau junior yang still ada kat sana la.heheh

@dya : hahaha..diriku dah pokai.wuuuu

@lisa : memang syok.godaan dan cobaan paling besar nak bangun subuh.

aReLaN said...

@Ezad Skytech : memang lena la.alarm banyak kali bunyi baru bangun.

@kak red : sempat je.tunggu next entri ye. :)

@yad'z : huhu..jangan jeles2.nanti ada peluang nye la.heheh

@Asmara : memang tak sempat la gi 5 hari je tau.kalau lama lagi,memang syok la jalan.

aReLaN said...

@Adylia Qarissa : best giler~~

@Cikgu Ma : hahaha..kalau kat malaysia tidur atas katil tu memang panas la

@madam : entri next baru jalan Tokyo tapi sket je

@Hanamiko Sakura : hehehe...mana sempat nak jelajah.tinggal satu hari je lagi lepas entri ni

aReLaN said...

@fiza : tak sempat nak main2. :P

@Cik Nur : tapi tak sesedap makanan malaysia la.hehehe

@LubLy : nak??kat kedai makan jepun kat malaysia pon ada. :P

@maszull : waalaikumussalam. Takleh nak main.tak sempat pon.

aReLaN said...

@AiSyA LiEzA : memang best kalau dapat main betul2.wuuuuu

@P#eoniX : empuk habis la.nak bangun pon malas jadinya time sejuk gitu.

@Haryati Faizal : ada la tu nanti rezeki gi sana. :)

@M@W@R Q@SeH : memang manis tambah lagi kalau gi ngan orang tersayang.

aReLaN said...

@Juliet_iRa~" : beli tapi takde la untuk sume orang.sori la ye.ongkos tak cukup.wuuuuu

@Nurul : kat rumah saya ada toto je.konfem la katil kat hotel tu lagi best.hehehe

@profmie : tulah pasal.rezeki ALLAH bagi kan.syukur alhamdulillah

dhiera said...

katil tu memang nampak empuk. macam memanggil-manggil untuk tidur...

Zakaria's daughter said...

ini jepun.
ouchh nak g korea nak jumpe scandal.
agaga

Anonymous said...

wah! gi jepun tu! lama tak singgah sini!! kehkeh... ingat nak suruh ambil sign oguri shun...huhu...->nasha sanza

c'axoera ヅ said...

xnak tgk lain tapi nak fridge magnet gakkk :(

Nath said...

nothing is cheap @ Japan