Friday, March 2, 2012

KaRaoKe BeRSaMa BLoGGeR & aRTis

Dah hampir seminggu pon event ni sebenarnya tapi sekarang baru sempat nak update. Aku tau ramai yang dok tunggu pasal ni. Gambar pon terpaksa pow dari orang lain sebab tak tau la kenapa segan nak keluarkan kamera sendiri dari dalam beg. 

Ni merupakan julung kalinya aku join event anjuran mana-mana blogger. Nipon sebab menang tempat ke-3 Contest Karok with Zarul Umbrella featuring MadammondoqAbangEnsem & Eyriqazz. Lagi dua orang pemenang lak adalah Zuan & Diah. Diah juara contest tu dan juga memang juara la karok malam tu. So, layan jela gambar kat bawah ni ye credit to Madammondoq kita



 Sabar menanti si Zuan habis nyanyi

 Pergh...memang feeling habis la aku nyanyi. Ni baru nyanyi tau. Korang belum tengok lagi rupa aku jadi komander kawad. Hahaha

Tu dia Ratu Kocok kita dah start, hasil praktis kat Bali ngan laling dia 

Aku ngan KiD, sape lagi macho??


Bukti kukuh aku jumpa ngan Zarul Umbrella. Memang manthap la suara dia. 

Jejai, pakwe Pasha Sandha start nyanyi. Mempraktikkan ilmu kawalan mikrofon hasil tunjuk ajar Zarul Umbrella

Terima kasih buat MadamAE dan Eyriqazz atas penganjuran contest ini dan bagi peluang untuk blogger cam aku karok ngan retiss. Tapi sayang betul la, Eyriqazz tak dapat turut serta. Minta maaf banyak-banyak tak dapat luangkan masa sampai ke penghujung sesi ni ye. Lain kali kalau ada lagi, insya-ALLAH saya join

 Sabo jela aku dicekudalkan oleh madam kat blog dia. Hahaha

69 comments:

M@W@R Q@SeH said...

hehee tgk gambo kt entri ni smbil senyum sorang2 baca ayt2 dia...

missSenget said...

takde mintak sign artis ke weyh..??

Zakaria's daughter said...

haha.
apakah apakah inii.
pesal abg macho nyanyi lagu ikan kekek mak iloii iloii.

zuan nyanyi ape tu ngn diah smp mng?
agaga.

Rapunzel Cikilolo said...

hehe. klakau la caption tu arelan :)

*SiRibenMerah said...

wow.. bila bukan retiss dt pegang mic.. sebijik mcm retisss dah tgk gambar2 neh..

~aYu~ said...

ahaha.. seronok betul yer dpt nyanyi ni..

madammondoq said...

amboii.. semua gambar dicilok.. mentang2 lah u yg i cekudal kan hari ni.. hehe...

Mr.Clive said...

hahaha
muke ko xleh blah la bro nak tarikkk lagu tu...kehkehkehhh XD

Masz Sidek said...

hahahaha.... kelakar dialog kat atas tu...

mesti best dpt karok....

Cikgu Ma said...

awak yg t-shirt biru tu yea?

Hanamiko Sakura said...

hahaha...dah rasa terguling2 baca entry ni... hehe

Nurul Aisyah said...

aahahahahahaha.....yg baju biru tu tuan blog ni ker???!!!!!!


HAHAAHAHAHAAHAHAHAAHAHA!!!!!

nak baca jap...

alamak teronline. :P

Nurul Aisyah said...

sekejap je on9...release tension..bru balik dr school...

Nurul Aisyah said...

tuan blog ni lagi macho...kikikiki...tp Zoro sensei lagi macho... :P

Nurul Aisyah said...

bye.. :) haha...lawak betul muka org yg nyanyi ikak kekek mak ilai2 tu...hahaha

bye.. LOL

Cik Nur said...

Tuan blog mmg feeling habislah bila time nyanyi tu..!

syokkan dpt jumpa blogger2...:)

LubLy said...

mmg terbaekkkk la lu nyanyi br0..hahha

s0ri la br0 dh lama x BW kt sini..keje baru!

QasehnyaRania said...

kejelesan nih tengok picca ni..;)
masti njoy kan..

Noorieda said...

Hhahaaa...kelakar la gambar2 yang sudah diedit tu..macam real je
ayat2 dalam kotak tu...

Norlida Ramli said...

haha...
lawak la dialog2 lam pic ni...
senyum sensorg dpn lappy..haha

p/s:br tau alan yg pkai bj biru tu..sblm ni x cam..hehe

NIZAM said...

Lan,

asal serius semacam je muka. ni contest karaoke ok. bukan nak debate. senyum ckit. hikhik. kan hensem kalo senyum2. :))

fiza said...

Amboii, bersungguh2 tu, ni dah boleh kalahkan hafiz nih ☺☺☺

CekbOlat-bOlat said...

kahkahkah.. lawak la gmbar2 tu.. err.. abg mcm komander =="

NAL said...

wah bro aReLaN, nak rampas anugerah vokal terbaik Hafiz ke?haha

Anonymous said...

keh..keh...arelan dah pandai buat lawak...sakit perut bila baca..hehehe
bkn main seronok yek...=)->nasha

maszull said...

assalamualaikum arelan...wah seronoknya berkarok ngan semuanyakan..:)

Tiramisu Fatiema said...

nie lagu ikan kekek versi remix ke ape?haha..de bakat masuk mentor seh

dyabunga said...

haha..tergelak dya tengok pic tu..ikan kekek mak iloi2..haha.. seronoknye..jeles lah plak..

EyqaLuvender said...

jeles uhh tengok sume gambar2 nih!
btw,zuan hensem la...terberkenan plak rasenye...err,abg long pon hensem gak...hik3

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

bila nak blakon ni? hehehe

aReLaN said...

@M@W@R Q@SeH : sabo jela jadi bahan madam hari ni.hahah

@missSenget : tak sempat la nak mintak.nipon blah awal tau

@Zakaria's daughter : bukan menang karok la.karok free ni hadiah menang contest buat dialog sebenarnya.hehehe

Shaznina Sofia said...

Wahh feeling btol tu kn.. Nk join jgk..

aReLaN said...

@Rapunzel Cikilolo : tu sume madam yang buat.hahah

@*SiRibenMerah : hahaha..credit tu laling madam amek gambar ni sume

@~aYu~ : uish..memang seronok la

aReLaN said...

@madam : nak wat camne takde gambar pon dari kamera sendiri.heheh

@Mr. Clive : hahaha..mahal tu muka camtu.ingat senang ke orang nak tengok

@Masz : hahaha..best la ngan retiss

aReLaN said...

@Cikgu Ma : ye.saya lah tu.

@Hanamiko Sakura : hahaha..not my fault

@Nurul Aisyah : gelak la puas2 hari ni.bagi can.hahahaha

aReLaN said...

@Cik Nur : kena feeling la baru penyampaian lagu tu menyentuh kalbu.heheh

@LubLy : eh,takpe2.no hal la

@QasehnyaRania : hehehe..didn't mean to make ciksue jeles

aReLaN said...

@Noorieda : madam la nye pasal.sabar jela jadi bahan hari ni.hahaha

@Norlida : hehehe..kalau jumpa kat mana2, leh cam tak?

@NIZAM : hahaha..diorang amek gambar time tengah seyes la.time senyum takde la diambil.

aReLaN said...

@fiza : hahaha..memang takla.

@DekBolat : memang komander pon dulu.hehe

@NAL : hahaha..takkan mampu nak rampas la

aReLaN said...

@Nasha : hahaha..ni sume madam yang buat la.not me

@maszull : waalaikumussalam.sekali skala berseronok ngan blogger.

@Tiramisu Fatiema : hahaha..tak minat masuk benda2 camtu

aReLaN said...

@Nasha : hahaha..ni sume madam yang buat la.not me

@maszull : waalaikumussalam.sekali skala berseronok ngan blogger.

@Tiramisu Fatiema : hahaha..tak minat masuk benda2 camtu

aReLaN said...

@dya : hehehe..lagu top tahun 2012 tu

@Eyqa : hahaha..gilah berkenalan ngan zuan tu.

@Zuan : dah lama tak berlakon ni.stakat drama skolah leh la.hahaha.

ツ Bieaz ツ said...

Hahahah feeling abis duk nyanyi

Fahz said...

wahh sampai tegang2 urat leher la arelan.sure meletop sora arelan ek.hehhe leh jadi retis nie.tapi lagu ikan kekek.apakah???

Noraim said...

amboi sakan noh berkaraoke. haha.

ada suara lg ke skng ni? hihi.

MawardiYunus said...

pergh .. best tu dapat karok ramai2

Zie Fauzi said...

hihihi...dialog tak tahan.. gelak sorg2 tgh malam ni... kalau ibu alya yg join mau diam seribu... btw, tahniah yer menang contest tu..

LidiaSuraya said...

Wahhhhwahhh seronok banget ni kn??

Mr.Clive said...

hahaha btol btol...expression yang mahal tuh!kehkehkeh

bro,berapa harga bilik tu sejam eh? cam setail jer...hehe

Ca Cik Duyung said...

haha..semangat giler alan nyanyi..

Nisa Greennnpanda said...

amboi... nyanyi abis feeling la tue eh...ngehehe.. XD

Alan-kun, nk mintak autograph? hihi~... >_<

sori lame xlepak sni, busy3~...

[sutera kasih] said...

smgtnya awk karok hehe mcm retis dh awk tuuuuu dgn zuan :P

eva said...

sronok lahhh..best jumpa blogger2.. huhu.. nak jugak aa hehe

ahhah mmg power ayat zuan tu, sy ckp xper sbb dpt tumpang skali hingus2 dan tahi edong bergolong2 kat bahu dia hehahaaaaahaha

アヌムちゃん said...

amek video trus len kali.heheh

aReLaN said...

@Bieaz : hahaha..baru syok nyanyi

@Fahz : tu lagi paling ngetop masa kini tau. :P

@Noraim : ade je.stakat nyanyi gitu takdela hilang terus suara.lain la kalau kawad atau dikir barat.heheh

aReLaN said...

@MawardiYunus : memang best.tambah best lagi orang sponsor.hoho

@Zie Fauzi : time kasih.hehe

@LidiaSuraya : memang seronok giler la.tapi tak puas sebab kena balik awal.hmmm

aReLaN said...

@Mr. Clive : dalam RM80 jugak la.aku pon kureng pasti sebab orang lain bayar.hehehe

@Ca Cik Duyung : semangat tu penting.hoho

@Nisa Greennnpanda : nak autograph kena datang nilai la. :P

aReLaN said...

@[sutera kasih] : zuan yela artis.saya ni hanya watak tempelan je.hehe

@eva : mehla datang sini.leh gak kenal2 sama blogger kan. :)

@anum-chan : ada je video rasanya orang lain amek.tu kalau post lagi bahaya.hahaha

Cik FaRiZaM said...

wahh ni betul2 curik gambar dr madam ni...seronok tgk korang karok....aritu nk join tp balik kg .huhu

Juliet_iRa~" said...

wahh artissss!heee

syok ek karok..kaki karok ok la..zuan tu mmg kaki karok..heee

missina said...

hahaha lawakla dialog tu,,bestnye karok,,dah lama tk gi karok,,neway singgah sini dan follow skalik,,;)

aReLaN said...

@Cik FaRiZaM : hehehe..nak wat camne.kamera sendri lupa amek gambar.tu yang pow.lenkali leh la jumpa kot.

@Juliet_iRa~" : balik malaysia saya dah kurang karok.takde geng.sume kat jepun lagi.heheh

@missina : hehe..time kasih ye.

~diAhOntHeblOg~ said...

syok kan..hahaha..lawak tol la asyik gelak je tau..

Cik Nurul said...

Memori yang sangat best & x dpt dilupakan.. ;)

c'axoera ヅ said...

tekan remote pun dengan penuh perasan gitu hehehehe

Zakia said...

wow!!serius ade rupe pakwe fasha sandha

aReLaN said...

@Diah : suka je gelak kat orang eh.nanti tunggu la giliran diah & yang lain2.hahaha

@Nurul : tulah tapi sedih betul takleh join sampai habis.gambar kenangan pon takde.waaaa

@c'axoera : tu mesti. :P

@Zakia : tulah pasal.ada la rupa sket2.

Salina said...

haha..lucunya korang ni..pandai jer buat text & padankan dgn gambar2 tuh..

Ezad Skytech said...

kaki karok mmg sesuai join event ni kan..hee...

> kelakar baca dialog kat setiap gambar tu..haha~

9n0L4 said...

tu logo pbsnt eh kat baju tuh? hee.