Saturday, March 3, 2012

ReNeW PassPoRT & ReVieW aDNaN seMPiT II

Hari ni awal pagi lagi dah gerak gi Putrajaya atas urusan Seri Paduka Baginda. Hehehe.. Si dia nak gi JPN untuk tukar IC & aku lak gi Imigresen untuk renew passport. Tinggalkan si dia kat JPN jap pastu aku gilah Presint 15. Punyalah ramai orang datang atas urusan passport ni rupanya. Disebabkan takde gambar, amek gambar kat situ jela untuk RM15. Lepas dah isi borang sume baru la leh amek nombor giliran. Lama gak la nak menunggu giliran aku.


Setel sume urusan passport sekitar jam 1 tengah hari, pastu lunch dekat Presint 15 tu jela. Makan nasi campur 2 orang kena RM21. Mahal betul kat Putrajaya ni. Pastu gilah Alamanda, beli terus tiket Adnan Sempit 2 jam 3.30 petang. Memang full house la. Memang best la citer ni dan sesuai untuk seisi keluarga walaupun kadang-kadang lawak dia blue sket. Hahaha...Tapi memang dari awal sampai habis satu hall gelak je keje. Memang berbaloi la banding ngan Adnan Sempit omputih, si Ghost Rider hari tu. Tapi geli geleman aku bila scene Adnan kantoi buat urutan tunjuk langit ngan Fendi, kazen Nadia (Intan Ladyana). Dengan dua-dua orang badan berminyak, leh lak main pegang2 camtu. Arghhhhh!!!

Moto aku ngan Shaheizy Sam a.k.a. Adnan dalam citer tu sama lak tu cuma aku nye kaler merah la. Helmet pon sbijik. Brand & kaler sama terus. Agak-agak leh kot aku wat citer Azlan Sempit. Hahahaha...Bagi sape-sape yang belum tengok tu, memang aku syorkan tengok la. Hiburan santai bersama keluarga. Leh gak release tensen kan. Wiken ni ngan wiken depan busy giler rasanya. Fuhhh...


42 comments:

Noorieda said...

Wahh wah wahh...bestnyer dapat ke luar negara..huuu

Agaknya Azlan tersepit kot nanti...huhu

yad'z said...

malas nak pi wayang.. tunggu donload jek. boleh. hehehee.. =P

nitnot said...

Buat passport? Nak lari dari malaysia eh? hahah

Alaa rugi lah tengok muvi melayu kat panggung, better tengok cerita omputih.

Takpe, tunggu orang download nanti kita tinggal sedut je. heheheh

*sorry dah lama tak bw sini--busy dah now.*

profmie said...

untunglah kuar ng si dia..haha...pehh..renew pasport tuk g nihOn kew??
aku dh tgk ar adnan sempit 2..haha..memg lwk gile tp de jg yg lwk agk luch..

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hehehehe ramai bagi rating bagus dari segi lawak kat crita ni termasuk aku.. tp aku tak brapa gemar ngan plot crita dia je.. ko prasan tak dia tak countdown pun 30 hari tu, plus sbrnya dia tak la brapa fokus ngan developement adnan sepanjang 30 hari tu..huhu

rm21? mahal beb.. sangat mahal.. dah mcm mkn fastfood plak..

Cik FaRiZaM said...

ala tk tgk pon adnan sempit 2 ni....nnti download jela...hehe

download guna unifi!!!!

fazillatul najla said...

best nyer dh tgk adnan sempit..nnti nk pegi serbu jgak la..:)

Mr.Clive said...

pengalaman aku buat passport kat damansara lu...erm...4 hari jugaklah aku ulang2 alik...hahah...sebab ni la tak bawak.tu la ni la...adehhh

CekbOlat-bOlat said...

waaaa.. anan cempitt ! abg pi sorg? sadisnyeee T__T ekekeke

Cik TeN10 said...

Uwaa tgah tggu nk tgk adnan sempit la ni..bile ntah nk diupload ni..hahahh nak tgk azlan sempit xtau bile nk kuar kan..kih3

NIZAM said...

berangan gak ko ni Lan. Azlan Sempit ye? hahaha. takle blah.nak jugak interframe disitu.

NAL said...

tunggu DVD je la, malas nk g tgk wayang..lgpun tgk sorang2 lg best sebab kat panggung mesti bunyi bising time org gelak2 ^^

QasehnyaRania said...

imegresen sokmo2 ore ramei kan...
kt JB pon sama ramainya manusia2 g buat pasport n renew pasport...

hahaha ..azlan sempit ke azlan tersepit nanti ...hehehe

~aYu~ said...

awak pegi ari sabtu ke? bukak ehh utk ic dan passport? adnan sempit 2 x tgk lagi. tak rasa nak tgk lak yg ni. tunggu cd jela.

MawardiYunus said...

cerita yang wallaweh terbaekkkkkk

aReLaN said...

@Noorieda : hahaha..pernah je tersepit

@yad'z : skali skala layan citer melayu kat wayang.

@nitnot : outstation to japan.pe salahnya sapot muvi melayu kan.orang cakap best.kena la tengok kat wayang.hehe

aReLaN said...

@profmie : a'ah.outstation to nihon.hahaha..lawak tu konfem.lucah wajib ada kot nak suruh tambah lawak kalau citer melayu ni.hmmm

@Zuan : bab jalan citer tu fail la tapi sarat ngan lawak yang best tu.hehehe

@Cik Farizam : mentang2 ada unifi.jelesnya la...

aReLaN said...

@fazillatul najla : serbu wayang cepat!!

@Mr. Clive : perghh..aku siap satu hari je.seblum ni pon sehari je.

@DekBolat : eh,tengok berdua la.pe kes layan sorang2.hahaha

aReLaN said...

@Cik Ten10 : azlan sempit hari2 ada kt nilai ni gi keje.hehehe

@NIZAM : berangan tu wajib bro.hahaha

@NAL : gelak ramai2 baru happening bro.

aReLaN said...

@QasehnyaRania : tulah pasal.awal pagi lagi dah gerak ingatkan kita ni dh awal la.rupanya org lain lagi awal.hahaha

@~aYu~ : tgk tempat gak.kat putrajaya sabtu ahad bukak.hehe

@MawardiYunus : memang terbaik.hoho

maszull said...

assalamualaikum arelan...wah bestnya dah tengok "Adnan Sempit 2"...:)

nanabyte said...

waah, renew passport tu mesti de nak g mane2 kan? kekekeke.

sensei nak wat filem azlan sempit ke? tiket kasik murah yew. teheehee~ :P

Cikgu Ma said...

azlan sempit?? wakakaka...try buat...akak tengok..hik3...

Cik Nur said...

Nak ikott...!! <-- tiba2..tapi mesti nak g jalan2 kan..

Noraim said...

renew passport tu mau ke mana ya? haha.

nak tgk jgk!! tp sini mane ade panggung. huhu.

Zakaria's daughter said...

ehh abg macho wt ape renew pasportt?
jangan lupeeee beliii ole ole untuk adek sweettt T__T
(penuh berharap )

oh dating tak ajakk.

lalala

aReLaN said...

@maszull : waalaikumussalam.orang sume cakap best.tu yang gi tengok.hehehe

@nanabyte : bulan ni outstation to japan insya-ALLAH.memang murah pon tiket.datang my kilang la tengok wat keje camne. :)

@Cikgu Ma : hahaha..takde bajet nak buat ni masalahnya

aReLaN said...

@Cik Nur : hahaha..leh2.tapi ongkos sendri tanggung la

@Noraim : bulan ni ada keje kat japan la.maybe kena gi sana.hehe

@Zakaria's daughter : outstation la dek oi.ole-ole???hmmm...akan difikirkan.

Zakaria's daughter said...

akan difikirkan?!

ahhh sadiss T_T

Denaihati said...

nak tunggu kehadiran citera "Azlan Sempit" ni pulak, versi blogger...heee

Juliet_iRa~" said...

azlan sempit mcm ok gak..heee ;p

nk tgk tp xda ms lagi..

wahhh bestnya nak g jalan2..;p

aReLaN said...

@Zakaria's daughter : fikir fikirkanlah sedalamnya ye.hehehe

@Denaihati : hahaha..nak buat cerita,tak reti la plak.

@Juliet_iRa"~ : ni bukan jalan2 makan angin tapi atas urusan keje.wuuuu

Zarul Umbrella said...

aku buat renew passport pakai mesin je bro..kat Putrajaya..2 jam siap..tak yah tunggu2..depa call bila dah siap terus g ambik

M@W@R Q@SeH said...

akak baru tgk smlm adnan sempit ni...hehee mmg gelak x hengat...ending dia buat akak gelak smp kuar air mata...mmg gamat la 1 panggung...hilang tensen tgk filem ni...

~diAhOntHeblOg~ said...

best kannnnn...xpuas tgk skali..ketawa berdekah2..

Cik Nurul said...

Best kan cita ni.. nak g tgk lagi nanti.. ;)

c'axoera ヅ said...

aiyak baru tingat passport mak pun nak mati dahhh...haisssshhhh

aReLaN said...

@Zarul : memang ingat nak pakai mesin tapi dia tak bukak pon bilik yang ada mesin tu.sume kena gi kaunter.

@M@W@R Q@SeH : memang santai habis tapi lawak dia blue la gak sket2 kan.hmmm

@Diah : memang tak puas la skali je.pasni leh download la.hehe

@Nurul : tak tengok lagi ke??bukan dah tengok ngan AE ke hari tu??hahah

@c'axoera : silalah renew ye.hehe

Salina said...

bestnya..mesti gelak sakan nih..hihi..

Ezad Skytech said...

haha..mmg best kot adnan sempit 2 ni...rasanya macam tak puas tgk sekali je...haha~

LubLy said...

pki jerk machine br0..pantassss..
wa hari-hari bz br0..sob!!!

9n0L4 said...

memang gile cite ni. ;)

farizafairuz.blogspot.com/2012/03/series-sangat-berbaloi-rm7-saya.html