Monday, March 19, 2012

PeSTa BeLoN PaNas aNTaRaBaNgSa PuTRaJaYa 2012

Semalam awal pagi dah bergerak gi Seremban amek si dia kat stesen bas. Lepas tu, balik rumah tidur jap & gerak gi Putrajaya lepas Zohor. Tahun lepas tak dapat tengok sebab gi kenduri kawen member kat Kedah. Kali ni memang pulun la gi walaupun letih perjalanan jauh Nilai-Teluk Intan-Pasir Mas-Teluk Intan-Nilai tak hilang lagi. 

Ramai giler umat manusia membanjiri tapak pesta tu. Parking pon penuh. Nasib baik la bawak Myvi je, senang nak sumbang celah-celah keta lain. Panas lak tu. Sampai je terus cari makanan sebab belon naik lambat lagi. Ikut jadual pukul 6. Sampai sana baru pukul 2.30 petang. Isi perut jap, terjumpa lak member satu sekolah kat MRSM Q-Ber dulu. Pastu dok la melangut sampai ke pukul 6 petang. 


*Kucing besar nak terbang*

*Tapi bila dah terbang dia bagi bontot je*

Sampai waktu, terpaksa tunggu lagi. Banyak yang kembang tapi pastu kecut balik, tak terbang-terbang. Tak sempat cuci mata tengok sume sebab dah Maghrib. Balik jela terus sebab dah gelap. Nak balik pon jalan sesak. Terpaksa la bersabar dalam kereta tu gerak slow & steady. Hmmmm....


p/s : Esok flight to Japan. Dua hari kat Nagano untuk trial injection. 2 hari lagi jalan-jalan Tokyo area Akihabara, Ueno, Asakusa, Tokyo Tower, Tokyo Sky Tree etc. Kalau tak sempat jengah blog korang dalam minggu ni minta ampun banyak-banyak la ye.

58 comments:

dyabunga said...

dya tak pergi pun pesta belon panas..haha..nak ole2 dari jepun..

nitnot said...

Eh kita pun pergi situu, gila nak dapat parking susah nya lahai. orang berjuta k? dah maghrib baru dapat tengokk. -.-

Hahahaha

Eh best nya g jepun. baik baik jalan yaa bro :)

*

c'axoera ヅ said...

hehhe sama post lah pulak pasal ballon :D takpe kan heheh

Fahz said...

fahz yg duk nilai pun tak berkesempatan nak tgk belon panas lagi..hukhuk..arelan pi jepang ea..take care!

NIZAM said...

wah!!! aku takpnah pegi tgk belon. tp slalu berangan nk g tau. tgk gmbr pun dah rase eksaited.

Selamat berangkat ke Jepun. :))

Ezad Skytech said...

tak sempat nak pergi pesta belon panas hari tu..huhu...

Cik Nur said...

cik nur pun teringin nak pegi..tapi di sebakan jauh..tak dapat nak pergi...

tapi tgk pic alan ni pun dah cukup... tapai kalau dapat pergi lagi best...

waaaaaa..teringinnyaaa..!

aReLaN said...

@dya : ole2??tunggu la ye

@nitnot : serabut giler cari parking.nak kuar,lagi serabut pale.hahaha

@c'axoera : hehehe..takpe.takkan nak marah lak

@Fahz : insya-ALLAH. kat nilai gak ke??dekat sangat rupanya

aReLaN said...

@NIZAM : gilah skali.leh gak cuci mata.hehehe

@Ezad Skytech : tunggu la next time ye bro

@Cik Nur : rugi tak gi tapi nasib baik la ada tiap2 tahun.ada la tu rezeki tengok tahun depan insya-ALLAH

Zarul said...

selamat terbang ke Jepun bro..naik kapal mana?

[z@ck] said...

Have a safe journey! nak souvenir =P

profmie said...

wah..kO dh nk g nihon ae..jgn lupe kem slm kt awek sana..haha...

ZYASH said...

Wah...seronoknyer....nak nek belon panas gak...

Mr.Clive said...

aduhh...seidh baca post ni sebab aku tka sempat nak g situ...>_< cis!

Cik Aini Lavender's said...

xpelah at least bleh tgk gak..yg jauh ni ha tgk gmb je.hahaha

bestnye nk g japan lg,nk ikut...

nanabyte said...

last year, 2x nana g putrajaya sebelum subuh semata nak naik belon. tp, da bukan rezeki, bile smpai je da xde da. sobs3.

Itterashai~ ^.^

アヌムちゃん said...

mmg ramai org g pesta belon tu kan..byk gk tgk org post pic dkt fb..huhu..aa xpe rehat jap blog..jalan puas2..heeee..

Cik TeN10 said...

ahaa tengok mmber2 pakat dok upload gmbar kt fb.. sekali pn xpenah merasa lg pesta belon panas ni..

ohh esok maknanya hari ni la kan ? 日本へようこそ!! amboiii banyaknya tempat nak g.. xnk dtg sendai ke ? hihi btw fatin xjd g tokyo.. malas haha

KiD said...

alaaaaaa... tak ajak pun.. hehehee

miya said...

wahh mcm best je ni.

Saya Disini said...

wah..bestnye..sy xp pon..rugi betol..

p/s->dh klik jgak iklan anda..tq ye

LubLy said...

xpe la br0.xdpt BW.
janji ader 0le-ole utk lebly..kah3

Rapunzel Cikilolo said...

bestnye.

naek putrajaya ke serdang bukan rm150 ke?

M@W@R Q@SeH said...

*Kucing besar nak terbang*
*Tapi bila dah terbang dia bagi bontot je*

hehee lawak je ayat...bestnya gi jepun...jgn lupa ole2 utk akak ekk...hehehe muka x malu kan :)

Fana | Aqim said...

haishh..bila lah dapat pegi pesta belon nih..:(

maszull said...

assalamualaikum arelan...wah mesti seronokkan dpt pi tengok sendiri belon panas tu...:)

Nida Ann said...

seronok tgk belon ni,sbb terdapat pelbagai jenis & bentuk2 belon udara..

dela said...

banyak kali akak nk ke sana tgok belon panas tpi sllu time x kena... :(

Nurul Akmal said...

Wah Arelan pun pergi jugak.. bestnyer.. ;)

Nurul Aisyah said...

bestnya...saya x pernah pergi pun lagi..

ouh..gi jepun lagi...
hmmm....
:(

Nurul Aisyah said...

bestnya...saya x pernah pergi pun lagi..

ouh..gi jepun lagi...
hmmm....
:(

missSenget said...

gagah diri betul nk gi tmpt cmni...


slmt terbang dan slmt kembali ye...

aReLaN said...

@Zarul : naik JAL la.almaklumlah japanese yang booking kan.heheh

@[z@ck] : hoho...ramai betul nak souvenir ek

@profmie : aku pemalu ngan awek jepon. :P

@ZYASH : saya tak naik pon.gayat.hahaha

aReLaN said...

@Mr. Clive : sabar la.tunggu next time la plak bro.hoho

@Cik Aini Lavender's : nak gi kena pakai duit sndri la ye.saya tak mampu nak sapot.hahah

@nanabyte : ittekimasu~~

@anum-chan : kesian kat blogger lain nanti rindu saya komen :(

aReLaN said...

@Cik TeN10 : jauh sangat nak jejak sampai ke sendai tu.gi lak tak sampai seminggu.heheh

@KiD : apa lak.i dah ajak dari dulu lagi. :P

@miya : memang best tapi betul2 menguji kesabaran la.

@Saya Disini : gilah nanti next time dia buat lak.heheh

aReLaN said...

@LubLy : hahaha..masuk ni dah berapa ramai la mintak agaknya ek

@Rapunzel Cikilolo : tak tau la plak berapa kena bayar.hehehe

@M@W@R Q@SeH : banyak ni nak kena beli nampak gaya.hoho

@Fana Aqim : insya-ALLAH nanti ada la tu rezeki nak gi tengok

aReLaN said...

@maszull : waalaikumussalam.memang best.heheh

@Nida Ann : seronok tapi tak sempat tengok sume skali.wuuu

@dela : ala,maybe next time leh tengok kan.heheh

aReLaN said...

@Nurul : nurul gi tak??

@Nurul Aisyah : ala..sabar ye.nanti ajak la member2 gi.

@missSenget : skali skala takpe.heheh..insya-ALLAH

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

sorang lagi wat aku jeles kat blog dia.huhu

eva said...

wahhh teringin sgt nak naik belon tuuu... mesti gayat. hoohoh

ha?? g jeponn?? best gilerr. jelesss ;p

NAL said...

wah..tgk mcm best jer..

Tiramisu Fatiema said...

ramai yg wat entri pasal nie..best je tengok..best gak nak g jepun tuh..

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

wah... besnyer leh terbang ke sana... moga selamat semuanya ye~ (^___^)

dhiera said...

g jepun lagi~ best yeeee... nak ikotttt.

tahun lepas, pergi hot air balloon tapi tunggu dia terbang naik berejam tapi tak naik2. rupanya, ada masa-masa dia ea. huhu. baru tahu~

Juliet_iRa~" said...

nasib tak gi..hee..igtkan dia sentiasa terbang..rupanya ada ms2 tertentu ea..:)

wahh gi jepun..nak ole2!! :p

9n0L4 said...

asek terlepas je nak tgk event ni. kempunan kempunan. huhu.

Eza Boom Boom said...

wahhh g japaannnn... jeles Eza! :P

|cah-sahaJa said...

wah! icah pun pegi jugak! :p
seronok2.. later icah upload gamba kat blog. bz sgt dengan projek..

neway tumpang pomote..
kepada semua especially yang baru dapt result SPM..
mari la ramai2 singgah sini..
http://imascu.upu.mohe.gov.my/
uji kelayakan anda untuk ke u.. :)

O CIKTEDDY said...

wah..syok giler!huhu

Ahmad Saufe said...

safe landing bro

huda jamil said...

ciss. pesta belon lg mengancam dr pesta layang2. jeles aku weyh.

Nurul ain said...

waaahhh, nak pergi!!! tapi jauh sangat... >,<

madammondoq said...

u pun pergi jugak ek? tak sempat lah nak pergi naik balloon ni..

Nurrul said...

Nurrul tak sngka pulak ada pest belon eh dkt putrajaya..
kalau di Johor selalunya pesta layang-layang aje...

*lohh , syg naa tak dpt naik...*

EyqaLuvender said...

bestnye!
pergi ngn kak long eh?
len kali nk g jln2 ajak la iqa,iqa boleh jd tukang escort...hehehe =p
semoga slmt pulang abg long...

Shaznina Sofia said...

waa best tu !! tp x dpt g..

nur_za said...

comei kot..siyes comei belon tu..hehe

desir2sakura said...

wahhhh bes nyaaaaaa kt sini!nk pegi jugak nk pegi jugakkk!!!