Saturday, March 10, 2012

WeeKeND DaTaNg LaGi

Semalam sakit pinggang aku dibuatnya bila kena jadi molding operator. Jadi operator tak kisah lagi tapi asal la meja tu rendah sangat. Aku nak buat gate-cut untuk parts terpaksa membongkok. Dekat 200 shots jugak la parts injected. Kipas tak pasang lak tu. Basah kuyup aku berpeluh. 

Hari ni memang tak duduk rumah la aku. Esok pon sama. Hari ni kena menghadirkan diri ke 2 kenduri kahwin. Kat Kajang & Mines. Kat Kajang tengah hari, yang kat Mines tu malam. Kohai (junior) kat Tokai dulu kahwin. Esok lak gi rumah kakak-kakak & abang si dia sekitar Shah Alam, Puchong pe sume. Hohoh...Minggu depan apply visa untuk ke Japan. Flight dah book, tapi naik JAL la. Lama betul tak naik kapal terbang ni. 

p/s : Ada nak kirim pape ke dari Jepun? Tapi hulur la duit ye. Yen Jepun mahal, lingkup la aku nak belanja je sume. Hahaha

50 comments:

Awie Omar said...

Dari http://awieomar.blogspot.com/2012/03/10-x-men-yang-lambat-datang-sekolah.html
baru folo sini. Teruskan usaha anda berbloging orait!

Saya Disini said...

selamat bercuti

NIZAM said...

Junior dah kawen, abg senior ni bile lagi nak nek plamin ni? hehe. lan, ko buat la contest. sape mnang ko kasik la adiah dari jepun tu. mesti ramai nk join wei.

SELAMAT BERHUJUNG MINGGU :))

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

aku nak keychain jepun :P

dyabunga said...

dya pun nak keychain dari jepun..tak keychain dari jepun lagi..hehe..:)

tak lama lagi arelan plak yang naik pelamin..asyik mkn nasi minyak je..

LubLy said...

lebly pun nak sama mcm zuan..

dtg puchong??rmh lebly pun kt puchong br0!

Miss Hidy said...

wah...bestnye g jepun..beli hidy sovenier lan..t claim kat hidy..=)

Cik TeN10 said...

21 till 25 ? dtg area mana? tokyo ? 20,21 tu mmg sy kt tokyo pun.. =)

perghhh naik JAL kot.. sy mmg tak mampu r JAL.. sekatakt MAS je la.. xpenah merasa lg naik JAL.. ANA je mampu.. huhu

mesti excited n nk dtg balik sni.. natsukashi kan.. =p

Afiq Yassin said...

salin byk sgt afiq nak order ni.. hu3

Cik tikah said...

rehat lan rehat :)

ZYASH said...

Pas balik anti leh wat GA souvenir dari JAPAN....hehehe

Nurrul said...

bestnya , mau ikut !
untunglah abang kan dapat ke luar negara.. adik asyik keluar rumah ke padang sekolah aje...
cuti ini ada latihan handball pulak ! :P

*adik nak sushi manyak2... !

Nurrul said...

untunglah abang arelan dapat keluar negara cuti ini..
Nurrul just keluar rumah untuk ke padang sekolah bgi latihan handball pulak !

*nak sushi bebanyak !

Nurrul said...

untunglah abg arelan dapat keluar negara , nurrul just keluar rumah and pergi ke padang sekolah untuk latihan handball..

*kirim sushi yang banyak ! * :)

Mr.Clive said...

aku nak mintak pesan sorang awek Jepun bro,boleh?hahaha

safe trip bro! kah3

Nurrul said...

untung abg arelan dapat keluar negara cuti2 nie , Nurrul keluar rumah terpacak dekat padang sekolah untuk latihan handball.. :P

*nak sushi bebanyak ! lama dah tak makan.. *

O CIKTEDDY said...

abg lan jgn lupe bwk balek ole2 utk cik ye! er,musim sakura bile eh?kui3

adyna said...

hahah lan buat ga ole2 dr jepun la..leh kami sume join :)

Asmara said...

wah nak balik kg ke? hehe.. enjoy holiday! (ke keje?) :)

Nurrul said...

bawakan Nurrul sushi yg banyak taw !
hantar dekat padang sekolah , sebab pagi petang train handball cuti ini :)

Nurul Aisyah said...

wah...kesiannya abg kite ni...

alaaaaa....kalau mcm ni mesti lama x online kan? kan? isk2.. :(

heee...
Saya nak coklat kitkat :P

(mesti x dpt).. :(

profmie said...

untglah...byk undgn khwin..kihkih..
dhnk gi Nihon ae..
nk order blikn coklat n brgn dr sne..haha..nti aku bank in duit..hahaa

! NZ Si Panglipur Lara ! said...

kirim .... salam sejahtera pde Tsuruta Mayu <--plakon citer jepun : Satorare

Zakaria's daughter said...

eiyuww basah kuyupppp gittewww.
haha.

nakk abam machooo.
nak ole oleeeedri jepungggg.
peliss :D

Zarul said...

hari minggu yg busy tu bro...
p/s selamat brangkat ke Jepun

QasehnyaRania said...

pelisss...nak ole2 jepun jugok..HEHE
anda terpilih di sini ..jom tengok jap

http://lobaksusue.blogspot.com/2012/03/Doodlify-Me-by-Nanabyte.html

nanabyte said...

wahhh, keje melancong je sensei. i juz want sensei to be safe je, bole? moga urusan anda dipermudahkan yew.

jom join segmen nie.
http://belognanabyte.blogspot.com/2012/03/segmen-jom-jadi-ahli-geng-kami-blogger.html

P/S: sis QasehnyaRania da tag tu, sile la join. teheehee~ >_<

Sha said...

dah tahu ke apa dokumen required utk visa japan?

in case tak clear leh tweet kat kak sha atau pun email je

anatano_bernabeu@yahoo.com

محمد شهريل القنيطري said...

mantap..p balik jepun...aku nk,bekas bom atom hiroshima boleh??hehehe

shera haifa said...

wahh nk g jepun. syoknye. kirim fridge magnet.. kirim pakai air liur.. hehe

daya said...

best nye pegi jepun. nak order bunga sakura. :) baru follow sini. :)

P#eoniX said...

jauh ko merayap????nak carik awek jepon lah tuh.....jangan x balek...udah ler...hehehehh....slamat bercuti....

KiD said...

ada ape kat jepun eh? bro sms laa number..

Afiq Yassin said...

afiq hari ahad kena kerja.. tersentap juga larh

Ezad Skytech said...

cuti sekolah..mmg penuh la kenduri sana sini kan..hee~

> wahh..nak pergi jepun ye..souvenir mcm key chain ke..jadi la..hee~

Mr.Clive said...

hahah bro..pergilah berurut...kehkehkehh :P

Cikgu Ma said...

kim salam kat band Kat-Tun ^_^

aReLaN said...

@Awie Omar : time kasih.nanti follow balik k.majulah blogger untuk negara

@Saya Disini : 2 hari cuti tapi full.wuuu

@NIZAM : insya-ALLAH.tapi ada ke orang nak join? :)

@Zuan : hahaha..tapi japan cam kureng je keychain2 ni.phone strap banyak la

@dya : tunggu la ye.kalau ada bajet,leh la bagi.heheh

aReLaN said...

@LubLy : puchong kat area mana?tadi gi area kampung tak tau nama apa.heheh

@Miss Hidy : hahaha..tunggu & lihat lah nanti

@Cik Ten10 : ni duit company.kalau duit sendri amek air asia je terus.lagi jimat.hahaha

@Afiq Yassin : uish..banyak tu ada gak tak muat beg

@Cik tikah : tak sempat nak rehat pon.wuuuu

aReLaN said...

@ZYASH : insya-ALLAH.heheh

@Nurrul : ni bukan gi bercuti tapi keje.ntah sempat ke tak la nak jalan2.hmmm

@Mr. Clive : hahaha..nak awek jepun yang macam mana?

@O CIKTEDDY : dah nak masuk musim bunga pon ni.tapi sakura full hjg bulan 3 atau awal bulan 4.

@adyna : tulah pasal.cam nak buat tapi tak tau nak cari hadiah apa.hmm

aReLaN said...

@Asmara : keje la.nak gi bercuti mana la ada duit.hahah

@Nurrul : leh makan sushi yang ikan mentah tak?hoho

@Nurul Aisyah : memang lama la jawabnya nanti.len la kalau kat hotel ada tenet kan.

@profmie : biar betul.hahaha

@NZ Si Panglipur Lara : uish..tak kenal la plak.hahaha

aReLaN said...

@Zakaria's daughter : hehehe..ramai betul yang nak ni.hmmm

@Zarul : memang busy.ni baru sempat bukak blog.haha

@QasehnyaRania : ciksue konfem dapat la.ole2 balasan hari tu.tunggu ye.hehehe

@nanabyte : ni bukan melancong tapi keje la.wuuuu

@Sha : dah tau sebab pernah je buat untuk member nak datang jepun dulu.kali ni sume company yang setelkan.time kasih ye.

aReLaN said...

@Shahril : hahaha..memang tak dapat la.kalau ada pon aku tak amek.tak pasal2 aku kena bekas nuklear.

@shera haifa : leh dipertimbangkan tu.hoho

@daya : ntah ada ke tak lagi la sakura masa gi tu.hmmm

@P#eoniX : ni bukan cuti tapi outstation la.hahah

aReLaN said...

@KiD : nanti aku sms bro.terlupa lak.hahah

@Afiq Yassin : sian giler.aku dah lama tak keje ahad.

@Ezad Skytech : tulah pasal.tengok la nanti kalau ada rezeki korang

@Mr Clive : berurut?bahaya la berurut kat jepun.hahaha

@Cikgu Ma : tak pernah jumpa artis pon kat jepun.hahah

madammondoq said...

arelan.. i nak fridge magnet ok!! wink!

LubLy said...

kampung tgh br0..situ byk kampung..hahaha

[sutera kasih] said...

serius ke pegi jepun? wahh nk kirim2 hehe..kirim bunga sakura :)

Nurrul said...

hahaha , tak pernah lak try ag ... =.=
sedap ke ?

SYAQIL AQIL said...

H

SYAQIL AQIL said...

CAMNE NK KIRIM EKK.. NO TIPON PON XDE.. KLU FB LG OK.. LEH BG GAMBAR SEKALI