Wednesday, March 14, 2012

WoRDLess WeDNesDaY #3

Rasanya dah ramai post kot tapi nak jugak aku tunjuk kat sini. Hehehehe... 




Tapi hakikatnya takde la gitu kan. Di atas ni sume hanyalah meme. Hehehe...Keje sebagai engineer bukan mudah. Keje lain pon tak senang gak. Setiap keje ada susah payah dia yang tersendiri kan. Kalau nak tau lagi betapa susah keje engineer try tengok contoh Engineer Team F1 cam kat bawah ni.


Ni lak iklan tambahan la ye.Hehehe

Smartphone baru, LG Prada dari Celcom. Perghhh...


p/s : Malam ni aku balik Teluk Intan. Esok gerak gi Kelantan lak. Kalau tak sempat nak balas komen, singgah blog korang, mengomen kat blog korang sume, minta maaf banyak-banyak la ye. Hari Sabtu baru aku balik Nilai. 

42 comments:

Cik Nur said...

mcm2 org fikirkan..realitinya..lagi susah dari apa yg org fikirkan.. :)

Masz Sidek said...

apa yg dlm fikiran belum tentu sama dgn apa yg dilakukan...

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

hanya kita tau apa yang kita buat.. hehe

[sutera kasih] said...

DPT JODOH ENGINEER BEST JGK KOT HEHE

Ida Ramadhani said...

hehe..sy pun inysaalah engineer to be...
takut nya nk menghadapi alam pekerjaan :)

Cik tikah said...

budak engineering otak bergeliga. oh oh!

Nurul ain said...

lah orang nilai ghupenye.. nogori jugak la ni kan

maszull said...

assalamualaikum arelan..outstation yer..:)

nurmujahidah said...

lan,,, dah click,, hehe,, lan datang klantan? serious? wah,, it is my state you kno,, happy blogging lan,,, hehe :D

Nurul Aisyah said...

cepat2 lah balik ke Nilai semula..heheh

:(

M@W@R Q@SeH said...

selamat pegi & selamat balik ye arelan...

Afiq Yassin said...

bukan keje engineer jer yg x mudah.. semua keje ada kesusahan sendiri tapi dengan cara berbeza

madammondoq said...

takpelah.. komen ku sepi tanpa kehadiran mu.. cewahhhh...

aimaniman said...

yupp setiap kerja ada payah mudahnya,.. cuma yg menghayati dan rasa tugas tu ibadah baru rasa nikmat bekerja,.. selamat bercuti, syoknya....

msredcheesecake said...

Saya selalu kagum dengan engineer....

*SiRibenMerah said...

selamat berjalan2.. moga berhati2 di jalanraya...

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

take care dude :D

EyqaLuvender said...

nak ikut gak balik kelate..huhu
abg long,bnyk plak word kat wordless wednesday ni...hahaha
tc there :)

Ahmad Saufe said...

aku mmg respect kott org keje engineer ni tambah yg ade Ir. kat depan tu..they have brilliance brain jiran aku habaq.

Azham Vosovic said...

jadi engineer glamour...

jadi teacher...kena cerca...

Mr.Clive said...

hahahha meme ni kekadang terlalu diover exaggerate kan....mcm contohnya,aku nyer computer science...mcm *%&^$% je...hahah XD

profmie said...

beselatu pndgn org mcm2x...hrp satu hari nti pas aku da degree..ak dptlah position engineer ni..hihi..
ohw..kuar outstation aje ko nie..

Nurrul said...

tak semua benda senang , kalau kita tak mulakan dgn langkah pertama..

CekbOlat-bOlat said...

wuhuuuu.. enginerr tuuuu, blnje enjin skyline satuu.. ekekeke.. *permintaan tak msuk akal*

rindu abg alan mengomeng =="

Ezad Skytech said...

semua profesion ada cabarannya kan..:D

> tp aq mmg suka engineering..

MaryaYusof said...

As salam Arelan,

The work we do shows how much we should be paid! Not wonderlah klau kerja kite susah sb ganjaran nye yg setimpal, klau tak...there's must be something wrong somewhere! Saya mmg tak minat jd engineer xsesuai dgn jiwa kot... Jd akauntan pun sb konon2 mudah dpt kerja...hehehe terukkan ;)

~diAhOntHeblOg~ said...

setuju..tp ramai jugak engineers yang kureng cekap..ala kadar..tu yg project lingkup! ;P segenlintir sahaja tidak semua..

MISS IMAKASIHDANI said...

engineer awesome ;) ramai girl y suke engineer. huuhu


Jom baca: 1990 - 1999, THE LAST GENERATION WITH COMMON SENSE, ye meh??

shera haifa said...

dtg Kelantan? wat pe?

syira rahim said...

bila sebut engineer je, mesti rasa susahnya kerja tu. hehe.

selamat ke teluk intan dan kelantan :D

Shaznina Sofia said...

walopon keje enginer susah.
tp masyukk..

Tiramisu Fatiema said...

memang mencabar jadi engineer nie..huhu..lama tak singgah sini..

lynda salim said...

haaaa . gambar niiii linda banyak jumpa dekat facebook . haha .

by the way, its always show reality !!

dyabunga said...

kat dunia ni,tak ada kerja yang senang.. hihi..semoga slmt smpai ye..:D

Zakaria's daughter said...

wa jadik doctewww.
lagikk susa kejeee.
lalala

dhiera said...

ye ye ye...saya dah nampak kerja engineer susah. bila kerja sama2 company dengan tunang baru tahu. projek sana sini, KPI lagi, mesin rosak balik lambat etc. huh...

yang best, kerja engineer boleh pakai baju bebas (kat sini lah) huh, si isteri nanti tak payah tiap-tiap hari nak dok iron baju. hehe

Nurul Aisyah said...

:(

S H I T E Q said...

haahaa. ada yg betol kan engineer? ;P

Juliet_iRa~" said...

wahh cuti sakan..hee

engineers mmg byk jasa..buat bangunan, jalan, paip..smua la..heeeee

kesyangan ira pon sm bidang ngan awk gak..:)

psss : laaa ira tnggu awk dtg picc..haha..;p

O CIKTEDDY said...

bile sbut engineer,cik rase org tu bijak je..huhu

anamizu kaito said...

bestnye la kalo hubby engnieer.. gaji best.. tp bz la kot kan lan? tp aku masih berharap la ade mane2 mr engineer yg TERfall in luv kat aku..hahahaha =P


skg ni ko dah balik nilai la ea?





luv,
cik ana

c'axoera ヅ said...

errkk engineer ni salunya hidupnya sendiri :p