Tuesday, April 10, 2012

BesTNya CuTi esoK...

Memang best esok cuti kan tapi tidak bagi aku. Company tempat aku kerja pinda cuti ke 30 April ni. Kiranya masa tu nanti cuti straight 4 hari la. Best lah sape yang dapat cuti esok kan. Aku kena datang kerja gak esok. Semalam ngan hari ni, langsung takde mood nak kerja tau. Semalam sorang MC. Hari ni lak sorang MC & lagi sorang annual leave. Tinggal la aku ngan Aziana je selaku orang suruhan engineering. Hahahaha....

Punya la bosan tak tau nak watpe. Merayau je satu hari. Semalam masa bersembang ngan operator, tetiba kuar dialog berikut :

Operator 1 : Lan, ko memang tak reti bawak moto slow ke? Aku tengok laju semacam je. Apa yang kau kejar?

Aku : Mana ada laju. Slow la tu. Nak berkejar ke taman sebenarnya. Nak gi jogging. Hehehe

Operator 1 : Kalau ye pon takyah la sampai camtu skali. Bukan lari pon taman tu.

Operator 2 : A'ah la Lan. Laju semacam je. Drebar van kitorang pon tanya, ni budak Ichikoh ni pesal la laju sangat. Aku cakap la, dia tu bukan staff bese tapi engineer.

Operator 1 : Kalau dah pelesit tu, tak kira la engineer ke apa pon.

Aku : (Hanya mampu tergelak je dengar diorang kutuk aku depan-depan).

*Ada gaya tak???? (Gambar masa Tokyo Motor Show 2009*

52 comments:

Nurrul said...

Adik cuti ! ! ! ! yayaya... seronok ! kena buat kerja sekolah dan latihan yg banyak ! !
Selamat berkerja abang arelan.. :)

*untunglah... haha.. at least diowg mengingatkan staff yg kerja sama diowg untuk berhati2... kira take care juga lah :)*

~Sweet Honesty~ said...

weeee..besok cuti..ada org tu tepakse bekijee esoookk..lalalala..

msredcheesecake said...

Perlu ke merempit?

aReLaN said...

@Nurrul : takde mood pon nak gi keje esok.aiyooo

@~Sweet Honesty~ : ini sume tidak adil!!!waaaa

@kak red : tak perlu pon tapi memang tak suka bawak pelan2.hehehe

Eza Boom Boom said...

mamat rempit la ni. takpe asal perjalanan selamat. Hihi. :)

tq masih sudi singgah blog eza. ^^

missina said...

tak baikla bwk laju2,,bahaya oo,,lgpun takde gaya lah,,hahaha,,gambr tu nmpk sgt kepala ngan bdn lain2,,;P

P#eoniX said...

bekejor ke taman??skodeng awek jogging yek!!!hakhakhak.....bosan melanda??...banyak kali...kacau orang lagik besh time bosan-bosan...pastuh dapat penampo free...besh x???hakhakhak...

aReLaN said...

@Eza : insya-ALLAH akan terus sudi singgah

@missina : hehehe..edit pakai paint je tu.

@P#eoniX : tujuan utama untuk jogging la.pe kes lak nak skodeng.makcik raai la kat taman tu.hahaha

dyabunga said...

slmt berkerja..:D
haha..dya cuti..jgn jeles..haha

Denaihati said...

selamat bekerja bro. rasanya banyak juga syarikat yg tunda cuti ke tarikh lain yg lebih sesuai.

Ezad Skytech said...

takpe2..nanti cuti straight 4 hari kan...hee..

> slow2 sudah..laju2 nak ke mana pun...:D

NAL said...

teruskan berkhidmat yer aReLaN ^^

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

lu dah leh jadi model moto beb~

Ahmad Saufe said...

kekeke...member aku pun keje esok...selamat bekerja!

baik kutuk depan2 dari dok kutuk blakang2 boh.

محمد شهريل القنيطري said...

ingatkn motor ko..hehehe,berapa selalu bawa?? satu lapan ker??ker lebih??hehe

NIZAM said...

tak jelez pun ko cuti Lan. aku hari2 cuti. HAHAHA.

motor laju2 ni ex-mat rempit ke zmn skolah ni? hahaha.

Miss Hidy said...

ada kawan...hidy pun kena kerja jugak...tp nti straight cuti 4 hari...heaven...=)

Cik Awin said...

sama la...sy pn keje juga rini....

Nurul Aisyah said...

amboi...

Nurul Aisyah said...

hahahaha....sabar je lah kan..hahaha

nnt kalau nak bwa si dia jgn laju sgt!!! hahaha

Nurul Aisyah said...

sy cuti hr ni!! yay!!

Cha_Haya said...

yeah kite dpt cuti 4 hri! jgn jeles.. sian budk2, dh bgi keje skolah byk2 kt diorg.. hik2
*"kalau dh pelesit tu x kira la engineer ke apa pon" perhh terbaik la! haha..

btw, salam prkenaln.. maseh jgk ;)

Zakaria's daughter said...

peh peh.
satu hari nanti adek sweet akan bawka larik taman tuh,
so terus kan lah jad mat wempit sejati supaya taman tuh tak larikk yaw abam macho. ahaha

eva said...

hahahhhaha.. sama mcm sy jugak.. geng pun mcm perli ckp pesal nak bawa laju sgt..

alaa nanti g kl jumpa lah yerr.. hari tu rushing.. transpot pun susah jugak hoho

Cik Nur said...

boleh masuk race motor ni..hehehe

WuMing said...

Laju-laju gak... keselamatan kena jaga...

Noraim said...

hoihoi, jgn bawak moto lelaju. bahaya! pantang bebebo bawak laju ni. fobia tau. huhu.

Alieza Dayasari said...

lorh tak cuti ker... huhuhu......

Masz Sidek said...

selamat bercuti.... hati2 kat jln raya... jgn bawa laju sangat... k... ;p

ZYASH said...

cuti seminggu...Jangan jeles...wahwahwahwah....

Arina Shamsul said...

Kalau dah pelesit tu, tak kira la engineer ke apa pon.


perghhh..ayat tu yang tak tahan tu..kekeke..


BTW,kami mencari Seorang ahli GROUP SEGAR FOLLOWER.

Banyak kelebihan yang ada bila menyertai group ini :)insyaallah

komen2 setiap entri pun bertambah :)

kalau arelan berminat nanti inform saya ye :)


http://wwwmarina-arina.blogspot.com/2012/04/update-group-segar-follower-lagi.html

CekbOlat-bOlat said...

abg nak tumpang ! XD

Nurul Akmal said...

X best gak cuti... Bosan giler...

Jgn bwk moto laju laju sgt... Ingat pada org yang tersayang... :-)

aReLaN said...

@dya : waaaa...mana leh tak jeles.

@Denaihati : tulah pasal.tapi lengang gile jalan nilai pagi tadi.hmmm

@Ezad : tak best la bawak slow2.ngantuk dibuatnya

aReLaN said...

@NAL : tak larat dah nak berkhidmat camni.wuuuuu

@Apai : hahaha..betul tu.tersengih je kena kutuk depan2 camtu.adoiyai

@Shahril : hahaha..memang tak la.berapa sangat la GT128 aku tu leh gi nya pon.

aReLaN said...

@NIZAM : chait..tu lagi tak aci.hahaha..takde la sampai tahap mat rempit tapi memang aku jenis suka bawak laju

@Miss Hidy : tu lah.tak sabar nak tunggu cuti panjang tu.hoho

@Cik Awin : sedih kan.orang lain sume cuti.waaaa

aReLaN said...

@Nurul Aisyah : ini tidak adil.nak cuti gak.arghhh

@Cha_Haya : memang mendalam la maksud ayat tu.perghhhh

@Zakaria's daughter : taman tu memang tak pernah lari tapi kalau lambat sangat gi,nanti kelam kabut.balik dah maghrib.

aReLaN said...

@eva : nanti datang lagi skali gtau la ye.hehehe

@Cik Nur : tak sampai la tahap nak racing.makan asap la jawabnya.hahahah

@WuMing : betul tu.memang kena jaga keselamatan.wajib tu

aReLaN said...

@Noraim : yang bahaya tu lah suka cuba.hehehe

@Masz : mana ada cuti.orang lain la yang cuti.waaaa

@ZYASH : tu lagi tak aci.arghhhhh

aReLaN said...

@Arina Shamsul : ayat tu memang makan dalam.hehehe...nak gak join group tapi takut nanti tak mampu bawak diri dalam group.hmmmm

@DekBolat : kalau bawak orang abang slow je tau.hahaha

@Nurul : memang sentiasa ingat la tapi bila bawak laju tu,sume benda lupa.heheh

Kancil 8349 said...

Selamat bercuti

maszull said...

assalamualaaikum arelan...selamat bercuti n selamat berjln2...:)

Rahmah Ram Ram said...

ala..kesiannya kena kerja dia...takpe @aReLaN nanti semua orang kerja 30hb awak cuti panjang..seronok la tu...

Fana | Aqim said...

Bestnye..straight cuti...boleh la rongeng2 ye tak?

eh nanti jemput datang ke IJHS 2012 ye :)

LubLy said...

k0non-k0non nak jd r0ssi la nieh ek.haha..F1 circuit dh dkt jerk br0..p race kt sana..

ingatlah org yg tsyg..kah3

say to easy=) said...

haha..macam saya suka bwk motor laju2..heeeee.

M@W@R Q@SeH said...

biar lmbt asalkan selamat arelan :)

madammondoq said...

lama tak singgah sini.. uish.. teringin nak tengok arelan merempit!! wuhuuuu!!!

aReLaN said...

@Kancil 8349 : uish..tak sabar nak tunggu cuti hujung bulan ni

@maszull : waalaikumussalam. tulah pasal.nak balas dendam kelmarin tak cuti.hoho

@Rahmah Ram Ram : yang tu memang seronok la. :)

@Fana Aqim : nak ronggeng ke mana la sangat pon.balik kampung jap kot.banyak nak kena setelkan ni.hehe

aReLaN said...

@LubLy : dah pernah race kat SIC tapi half marathon la.hehehe

@say to easy=) : hoho..ada geng

@M@W@R Q@SeH : :)

@madam : takyah la madam. kang tambah dosa je kutuk i merempit.hahaha

Zakia said...

hahha saya pun tengah bercuti..esok balik JB dah

9n0L4 said...

wah wah wah gaye tak henggat tuhhh. hadoii. hee.