Monday, April 9, 2012

GoKeKKoN oMeDeTou

Hari Ahad bangun lambat sket sebab keletihan seharian keluar hari Sabtu. Nak jogging tapi tak berapa sihat lagi padahal lagi 2 minggu je nak lari untuk Energizer Night Race 2012. Tengah hari keluar menuju Putrajaya, ada kenduri kahwin ex-classmate masa kat Q-Ber dulu, Halisa binti Said. Tak kusangka Lisa kawen dulu dalam ramai-ramai geng BBB Q-Ber. 

Mula-mula blur gak aku tempat kahwin tu sebab search kat Google Dewan Sri Siantan Putrajaya, boleh lak dia tunjuk kat Batu Caves. Tapi nasib baik la ada pasal Dewan Sri Siantan tu kat laman web Perbadanan Putrajaya. Rupa-rupanya kat Kompleks Perbadanan Putrajaya je Dewan Sri Siantan tu. Parking memang susah. Berpusing-pusing gak la cari parking kosong dalam bangunan tu. Melangkah masuk ke dewan, nampak la kelibat beberapa orang budak Q-Ber. Leh lak si Awin tak ingat nama aku. Sampai ati ko Awin...


*Amboi, Lisa control ayu. Jalan tengok bawah je tersipu malu*

*Tu dia raja dan permaisuri hari ini*

Memang sedap la lauk dia. Dahla siap ada cendol, kek batik pe sume. Tapi ramai muka orang-orang besar, para Datuk, Datin, Tan Sri dan lain-lain. Pengantin tiba jam 1.30 petang. Papepun aku ucapkan tahniah buat Lisa dan suami. Gokekkon omedetou!!!Moga bahagia dan berkekalan hingga ke akhirnya ye. Kalau gaduh-gaduh tu bese la. Sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula suami isteri. Hehehe...

*Pekena cendol gak walaupun dengan batuk selsema tak elok lagi*

Lepas kenduri, gilah PICC, ada Pameran Perkahwinan. Saja nak cuci mata. Memang banyak booth la kat situ dari kad kahwin, fotografi, katering, spa, busana pengantin etc. Ada sorang brader tu bila kitorang cakap lambat lagi kenduri (bulan 11), dia kata, "Lambat pekebendanya. Bulan 11 tu dah kira dekat dah tau". Ye ke??Bagi aku cam lambat lagi je. Hahaha...Nak tempah pe sume pon cam awal sangat, catering konfem la takleh sebab aku ngan si dia jauh kenduri nya, Pasir Mas & Teluk Intan. Nanti la suruh parents tolong usha. 

Memang penuh la pamplet kitorang dapat. Leh la study sket pasal bajet pe sume kan. Kali ni balik awal, sambung rehat kat rumah je petang tu. Memang aku sendiri pon tak larat nak buat pape. 

35 comments:

Cik Nur said...

sedapnyer bahulu kemboja..!lama tak mkn..!hehehe..

Lan, Gokekkon omedetou mknanya selamat pengantin baru ek...?

dyabunga said...

nnti jgn lupe jemput dya ye..hehehe

madammondoq said...

amboiii... dah sesema makan cendol semangkuk lagi tu!!! tak pe... tu ubat tu.. ehe..

nur_za said...

bulan 11 dah tak lama lagi tu...
haha..jmput taw..

ZYASH said...

Tak salah buat persiapan awal, senang cikit. Nanti tak delah kelam-kabut.. (cis..!!!, cakap mcm org berpengalaman ...kehkehkeh, habuk pun tara...)

NAL said...

congrats buat diaorg, bulan 11 memang tak lama dah..jgn lupa jemput taw.. ^^

Nurrul said...

Waahh ! makan nasi minyak lagi encik arelan nie... tunggu turn dy tak sampai2...
neway , congrats ! :)

*apa maksud ayat nie ? "GoKeKKoN oMeDeTou"*

! NZ Si Panglipur Lara ! said...

tahniah utk mrka ^^

bulan 11 ? dah dkt la, prepare la awal2 .. hehe

Cik Awin said...

wat persiapan awl tu bagus juga...x de la nnt kelam kabut dibuatnya...

jgn lupa jemput cik awin ke majlis nnt..;)

LubLy said...

seleeessseemaaa tp nk cendol jugak...

br0 bile lg..??opppss

Hanamiko Sakura said...

uikss, dah terhidu nasi minyak dari arelan-kun la... hehe

Zarul said...

selamat menguruskan perkawinan awak bro hehehe

Masz Sidek said...

sedap cendol tu... kalau dah sedap... batuk selsema belakang kira... hehehe ;p

CekbOlat-bOlat said...

byknye cendoll ! wahhhh sedapp.. abg ni klau bab makan =..=

abg bile lagi ? wakakaka.. nnt knduri abg bolat komfem dtg,sbb dekat dh XD

NIZAM said...

bulan 11? ujung tahun ni? wah! dah nak kawen dah rupanya alan ni. :))

Juliet_iRa~" said...

wahhh heee..mmg grand la majlisnya ea..:)

ehem2..wahhh bakal berkahwin ke xlama lagi..tahniahhhhh!

bila nk tunang?:)

[sutera kasih] said...

tahniah kwn awk dh kawen..awk bla nk kawen?hehe

Noraim said...

dah nak kawen ke tuan blog? bila3? jgn lupa jemput! hakhak.

M@W@R Q@SeH said...

dh x sbr ye arelan nk naik pelamin bila tgk kwn2 kwin...x lama lg je kn...sabo2 :)

Fana | Aqim said...

arelan kahwin nti jgn lupe jemput blogger sekali tau..hukhuk:p

cik ika said...

teruja law nmpk cendol kt uma owg kawen ni..

hotbabes said...

ariel,bulan 11 tu dh x lama tau.. sbb kitorng bln 9 yg lambat lagi,nak booking dewan,suma dewan dah penuh.. x tau lah nak wat wedding kat ner nie.. hahaha..
tpi,karnival kawen memang mcm tu,sbb dia nak suh kita booking suma n bayar booking fees which is mahal nak mampus n x masuk akal kekadang harganya.. hehehe..

[z@ck] said...

wah...dah nak kawin eh?? bestnya! =)

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

lama plak x mkn nasik kenduri..hehe t kawin jgn lupa aku

Nurul Aisyah said...

geng apa tuh?


...


hihi...x sabar nak baca post tentang perkahwinan tuan blog ni pula..hihihi

Shaznina Sofia said...

baru hari tu g kenduri..

eh eh condol tu sedap la..

aReLaN said...

@Cik Nur : gokekkon omedetou tu maksud dia congrats for your wedding!!!

@dya : insya-ALLAH

@madam : memang ubat la.sampai skang tak elok lagi.hohoh

@nur_za : insya-ALLAH dijemput sume

@ZYASH : hahaha..amboi,ni sapa yang tak sabar nak kawen ni???

aReLaN said...

@NAL : thanks bagi pihak diorang. insya-ALLAH jemput nye la

@Nurrul : maksud dia congrats for your wedding.hehe

@NZ Si Panglipur Lara : tapi cam awal sangat je rasanya. :)

@Cik Awin : insya-ALLAH jemput sume la

@LubLy : bila selsema lagi la ngidam kan.hehehe..bulan 11 insya-ALLAH

aReLaN said...

@Hanamiko Sakura : uish...awalnya dah leh hidu.kuat betul hidung

@Zarul : time kasih.jadi artis undangan leh???hehehe

@Masz : bila selsema pon tetap sedap.hoho

@DekBolat : dekat?kenduri abang mesti lah kat perak,bukan kat nogoghi tau

@NIZAM : hahaha..nak kawen dari dulu lagi sebenarnya.

@Juliet_iRa~" : tengok orang la kan.hehe

aReLaN said...

@[sutera kasih] : insya-ALLAH pertengahan november ni.hehe

@Noraim : insya-ALLAH bulan 11 ni.

@M@W@R Q@SeH : ada ke orang tak nak kawen?hehe

@Fana Aqim : sume dijemput nye la insya-ALLAH

@cik ika : memang wajib rembat tu.hehe

aReLaN said...

@hotbabes : buat kat rumah je kot.hehehe...ntah la.sebab skang ni baru bulan 4.tu yang rasa lambat lagi.

@[z@ck] : hehehe..memang best.tak sabar lak rasa.

@Zuan : insya-ALLAH.dah jemput nanti jangan tak datang lak

@Nurul Aisyah : geng BBB tu geng bandar baru bangi.kat mrsm kuala berang a.k.a. qber memang femes la geng BBB tu.hehe

@Shaznina Sofia : cendol memang sedap~~

profmie said...

wah...dh xlme ar tu buln 11..hihi...
jgn lupe jmput blogger k.hehe...
untglah jln sje...

Ezad Skytech said...

bulan 11..kejap je tu..pejam celik je da bulan 11...

> nanti kenduri jgn lupa jemput...lama jugak da tak makan nasi kenduri ni..hee~

Nurul Akmal said...

Wah bulan 11... Ade masa lagi...tapi x salah kalau rancang dari awal..

9n0L4 said...

haah bese 6 bulan sblm, org wat persiapan kawen. lagi lagi yg bab kene booking tu. ;)