Sunday, April 8, 2012

i-CiTy aKHiRNya...

Lagi 3 minggu menuju Energizer Night Race 2012, tapi tak training langsung. Nak training camne kalau tak sihat. Pastu ada lak member kilang ajak join team ragbi tapi masalahnya team tu training hari keje. Mana la sempat nak gi walaupun hakikatnya memang aku rindu giler nak main ragbi balik. Lepas sarapan pagi, gerak gi USJ, rumah kakak si dia.

Tapi kena la kuar jalan sorang diri dulu sebab biarkan kaum Hawa memasak kat rumah. Gilah lepak kat Papa Rich City Mall ngan Mangat. Dalam pukul 3 baru gi balik rumah kakak si dia. Aktiviti hari ni dari petang sampai ke malam lebih tertumpu kepada makan dan tengok tv jela. Hehehehe...


*Bukti dah sampai i-City*

Lepas isya', baru la kuar rumah. Destinasi, i-City. Kalau nak tau, nilah kali pertama aku jejak kaki ke i-City. Family aku sume dah pergi. Si dia pon dah pernah gi. Memang meriah la ngan lautan umat manusia. Rela parking jauh sket depan kedai sebab jimat duit parking. Memang lawa la lampu-lampu dia tapi sume statik je. Rindu lak nak layan Illumination macam masa kat Jepun dulu



Tapi memang sesak la ngan orang. Kalau bawak budak-budak memang kena sedia duit lebih sket la. Konfem diorang nak naik ride yang ada kan. Kereta berderet-deret lak tu nak gi sana. Kesabaran memang perlu ada la. Dah habis tu sume, terus balik Nilai. Sampai rumah memang terus membuta la. Hohoho

38 comments:

Haruno Hana 하나 said...

waaaa :D cantiknya lampu2 tu!

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

is xpenah sampai lagik... uhuk2 (T____T)

9n0L4 said...

tak pernah pun sampai sini. bile ntah nak pegi. huhu.

msredcheesecake said...

Msred dok shah alam, nk g icity 10 minit je tapi tak sampai jugak lagi....

si kiut lavender said...

xpernah jejak kaki lagi kat situ...

NAL said...

jelez tgk..but now dalam perancangan nak ke sana dgn my sis.. ^^

Nurrul said...

waaa , masa Nurrul pergi tak ada lagi yg bentuk glob tuh rasanya..

nak gi lagi i-city ! bile ek ?

Cik Awin said...

dh lm tak pi i-city...dh bnyk perubahan ye....

LubLy said...

lebly lepak bhampiran jerk 2 - 3hr dgn si dia..

xdpt jmp br0 lg..kah3

Hanamiko Sakura said...

bestnye pergi i-city.. dah banyak perubahan... first time pergi masa tu tak ada langsung permainan yang banyak2 tu..

fiza said...

Tak pernah gi sini lagi.

NIZAM said...

Lan, aku tgk je icity tu. takpnah nak jejak kaki ke situ. haha. wah. malu2. aku rs sape duk s.alam mmg camtu kot. tgk je la jammed kat area situ.

Saya Disini said...

wah..bestnye..dulu sp p xde lagi bendaa mainan mcam2 ni..skrg dh bnyk

[sutera kasih] said...

sy lg kesian xpernah smpai lgsg hehe

wahida said...

aku yg dekat ni pun tak gi lagi, dulu ada plan nak gi, tapi ramai yg dah gi kata mcm tak best sgt, takde apa pun, so, aku pun mcm malas je nak pegi...haha...

Cik Nur said...

time tu pergi xde lagi buaian pusing tu...

seklai pergi dah memadai kan..! sebab sesak sgt dengan mnusia..huhuh

Romeo Laut said...

erm... kena pergi ni.. ramai sangat dah kata icity ni best.. arrgghhh!!

nurmujahidah said...

nak kena pergi jugak ni,, jelez laa,,, :P

maszull said...

assalamualaikum arelan...wah bestnya dpt pi I-city mama masih tak kesamapain lg nak sampai sana...:)

aReLaN said...

@Haruno Hana : memang cantik kan.heheh

@eeiyss : sabar ye.nanti ada la tu rezeki nak sampai situ

@9n0L4 : ni pon sama.nanti ada la rezeki nak gi

aReLaN said...

@kak red : hahaha..lagi sadis tu

@si kiut lavender : sabar2.nanti leh jejak nye insya-ALLAH

@NAL : bagus2. tapi kena sabar sket la masa nak gi tu ngan keta berderet,parking pe sume ye

aReLaN said...

@Nurrul : uish..masa pegi dulu tu tahun bile??huhu

@Cik Awin : at least pernah gi kan

@LubLy : nanti leh jumpa gak insya-ALLAH

aReLaN said...

@Hanimiko Sakura : first time tu bila??saya nilah first time.orang lain dah gi banyak kali pon

@fiza : sabar ye.nanti leh la tu

@NIZAM : memang sesak la area tu.kitorang parking je tepi2 mana yang kosong.

! NZ Si Panglipur Lara ! said...

dulu dah pnh pg tp x maju lg mcm skrg.
nak pg lagiii !! tp tkde mse free pulak dah =='

Nurul Aisyah said...

hihihi...saya pergi i-City tahun lepas kalau tak silap masa raya..haha lagi sesak...kitaorg beli topeng hantu..tp saya beli topeng mcm errr..alaaaa..mcm bidadari..hhahaha...atoi..

bestkan i-city!! mcm2 beli! hehe..tp masa nak masuk tu mmg byk giler kereta!! nak masuk brapa lama tah tunggu rasanya lebih dr 30 minit..

nak masuk je kot..

tp mmmg cantik..haaaa~ cam nak pergi lagi!! hoho

M@W@R Q@SeH said...

bestnya klu dpt gi kt sini...akak x pernah smp lg....

Cik tikah said...

banyak benda baru ah kat i-city. dh bnyk benda baru. wah!

Nurul Akmal said...

Macam macam yang dah ade kat I-cty sekarang ni kan.. dah lama x pergi..

Ahmad Saufe said...

aku sampai tgk i city pun xmahu..bosan..dulu pegi jalan kaki je time study situ..maklum le blakang umah je..haha

Cik Tie@Akak said...

sonoknya jejalan..

aReLaN said...

@Saya Disini : gilah lagi skali.hehe

@[sutera kasih] : nanti sampai la tu

@wahida : memang takde pape sangat pon tapi saja nak menapak skali.asyik tengok orang lain nye gambar je.skali skala gi sendiri ok la gak kan

aReLaN said...

@Cik Nur : memang pon.cukup la sekali ni pon.

@Romeo Laut : silalah pergi ye.hehehe

@muja : kena pergi la muja walaupon hanya skali. :)

@maszull : waalaikumussalam. nanti insya-ALLAH ada kesempatan nak gi

aReLaN said...

@NZ Si Penglipur Lara : hehehe..sabar la ye menanti ada masa free tu

@Nurul Aisyah : hahaha...saya gi cuci mata je.kuar duit beli air jelah. :)

@M@W@R Q@SeH : insya-ALLAH nanti leh gi sana kan kak

aReLaN said...

@Cik tikah : tak tau pe yang lama & baru sebab nipon first time.hehehe

@Nurul : memang banyak gak la benda tapi serabut sket bila crowded sangat ni.pening pale

@Apai : hahahaha..bila dah slalu sangat memang la bosan.

@Cik Tie@Akak : memang sonok walaupon letih

Zarul said...

saya pun baru sekali je sampai sini ni

Juliet_iRa~" said...

xmsk tempat salji tu?hee

dah lama x g ict..:D

aReLaN said...

@Zarul : mesti ramai orang kerumun kan.almaklum la artis datang.hehehe

@Juliet_ira~" : taknak lah.ramai sangat.lagipon kan dah pernah rasa salji ori.hehehe

Ezad Skytech said...

erk...aq segan nak mengaku yg aq belum pernah jejak lagi i-City ni walaupun dekat je...pernah lalu je kat depan i-City tu...haha~