Tuesday, April 17, 2012

GaTaL KaKi

Akhir-akhir ini, makin banyak la jemputan member-member untuk join aktiviti sukan. Minggu lepas, sorang technician ajak aku join team ragbi untuk match kat Seremban. Lama tak main, memang aku rindu giler sukan ragbi tapi kang tak pasal-pasal pancit atas padang. Main ragbi ni kena fit betul, kalau tak memang leh pengsan. 

Pastu bulan depan, Ichikoh hantar satu team bola untuk Kejohanan Bola 9-Sebelah kat Mantin. Konfem la aku jadi goalkeeper walaupun tulah posisi paling aku tak suka. Tak letih langsung kot jadi GK. Membazir kudrat dan nafsu berlari aku. Tapi takpela. Bukan kuar duit pon. Masalah skang but bola lak takde. Kat rumah Teluk Intan agaknya. Dah lama sangat gantung but, aku pon tak tau camne rupa dah but bola aku tu. Kalau dah teruk sangat, terpaksa la beli but bola baru. Melayang lagi duit aku. 

Menambah lagi gatal kaki aku, member kilang ajak lak join Seremban Half Marathon & Men's Health Night Run 2012. Yang Seremban tu cam tak open for registration lagi. Yang Men's Health tu lak, hari ni baru boleh mula daftar. Memang cepat-cepat la aku isi borang. Yuran penyertaan RM50 tapi jarak larian dia hanya 11.8 km jelah. Tapi yang paling best dia nye goodies. Tak caya, cuba tengok kat bawah ni. Banyak giler kot.


Hujung minggu ni lak Energizer night Race 2012, tak sempat training pon aku ni tau. Ntah leh lari sampai habis ke tak aku pon tak tau la. Aiyooo


Jom jadi sebahagian dari Olimpik London 2012!!!

47 comments:

dyabunga said...

byknya.. kalau dya mmg tak join lh..haha.. sdpnya koko krunch tu..haha

profmie said...

pehh..aku nk join jg ..lama dh x marathon...hem...tp tula nk kena pratice lg..zmn stdy dlu jela ak rjin join..aduahi..

Anonymous said...

Best gila matle night run mens health tu.aisyeh RM5o plak.klau ada student price kan ok.

Edi

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

korang invite la aku apa apa pun, memang xde masa sangat nak join..cuti nextweek, aku hope x bz n leh hangout puas2

eva said...

mak aiii.. bykk.. boleh bagi2 sorang ek.. ahaha..

EyqaLuvender said...

aktif betol abg long ni.
sudah2 le tu,kang pengsan sape yg susah?
kak long jgk..=p

P#eoniX said...

hahaha...da bleh wat koleksi da goodies tuh....hakhakhak...lari jangan x lari...heheheh...

Cik Nur said...

rajinnya lan...!
kalau nur entahlah....xlarat nak join byk2..huhu

NIZAM said...

hanya 11.8 km je? HAHA. hanya tu. orang dah biasa lari berpuluh km mmg cakap cam gitu. hehe. Bapak meriah adiah. aku pun excited tgk goodies tu semua.

Lan, ko taknak lari ke utk Feel Good Run NTV7? ada iklan kat tv aku tengok.

shah said...

huiyo
sejak bila ko rajin lari lari ni

aReLaN said...

@dya : saya pon dah lama tak pekena koko krunch tu.hoho

@profmie : jom join.bila lagi nak cabar diri sendiri camni kan

@Edi : hahaha..ala,RM50 je.tu standard price maa kat mana2 running event

@Zuan : kesian betul kat orang buzy ngalahkan menteri ni.hahahah

@eva : tulah pasal.memang meriah la goodies dia

Nurul Aisyah said...

byknya...x penat ker? :)

aReLaN said...

@Eyqa : takde nya sampai pengsan la.hahaha

@P#eoniX : kejap je habis rasanya sume goodies tu aku pakai.hahaha

@Cik Nur : kalau tak rajin,kang memboroi la jadinya perut ni. :P

@NIZAM : aku jarang lari jarak jauh melainkan untuk event.tak larat la.ni pon paksa diri tau.nak gak join tapi kena tengok schedule dulu la.cam full je

@shah : dah lama la bro.cuma kebusyan tu yang mengekang dari join.hehe

nurmujahidah said...

untunglaaa

profmie said...

bro, memg kena dftr rm50 ae...lg 1 tmpt kt mne..klu area slgor kl aku bleh ar join.. tp kena tgk schedule aku dlu..

Nurul Aisyah said...

arigatou :)

Nurul Aisyah said...

tgh online ek? huwaaa...ngantuk

NAL said...

rajinya aReLaN..all the best.

Zakia said...

saya pun suka bersukan gak tapi tu la kalau ade geng on je

O CIKTEDDY said...

hamboi,busy.huhu

aReLaN said...

@muja : kenapa untung lak??heheh

@profmie : memang standard event camni dalam rm50 la.hehehe

@Nurul Aisyah : ngantuk gak ni.hwaaaa

aReLaN said...

@NAL : kalau tak rajin,nanti membulat la badan ni.hehehe

@Zakia : saya join je tak kisah la ada geng ke tak pon.hehehe

@O CIKTEDDY : orang tu lagi busy.gi outstation lagi. :)

Yumida said...

sronok nyer...dpt buat aktiviti lasak...actually x pnh tgk org main ragbi depan mata...

Nurul Akmal said...

Nurul lebih tertarik kepada goodies yang diberi.. hehehehe ;)

Nurrul Hazieqah ツ said...

alah , lelaki tak ada masalah kalau nak fix kan badan..
kejap aje muscle tumbuh..
cuma rajin wat aktiviti yg konsisten,.. fix ah badan tuh :)

hazman aka species1980 said...

Bro.... yang NIGHT RACE tu start kul brapa yea... nanti leh aku tunggu tepi jalan kasi moral support.... hehehehe

Fana | Aqim said...

Pergh..aktif bersukan gak ko ye..huhu..apa2 pun majulah sukan untuk negara..erk tetibe..hahah

Cik FaRiZaM said...

byk gile goodies...

maybe tu semua tu kembalikan tenaga arelan n wangikan badan yg busuk kot. sbb ada deo n body wash tu kan? hehehe

arelan umur brapa? duk panggil faz akak ni????

9n0L4 said...

wowwwwwww. goodies yg tak tahan tu! nnt kongsi sikit. huhu.

Nur Lavender said...

tuk womens xde ke..:)

LubLy said...

baru half day smlm kemain byknye komen..hhahaha

gatal kaki xpe jgn gatal lain..

HeNRieTTa JoSe said...

wah...rajinnye....rietta men gak sukan...tapi klu bab lari2, jdik urusetian jew...sebab xdaya...hehehe....

Cik TeN10 said...

bagus2.. banyakkan bersukan.. selain dpt hilangkan stress dpt jga sihatkan tubuh bdan, cergaskan minda.. tp kl fatin tgk je la org berlari.. hahahh :D

si kiut lavender said...

ish2..rajin bebenorlah dya join sukan..

xlama lagi badan pun tough cam
abg ben nuh..hee..:D

Cik tikah said...

rajinnya..

shera haifa said...

regestration rm 50 utk dapat goodies cm tu kot.. hehe..

makk nak koko krunch!!

aReLaN said...

@Yumida : memang seronok.tak digalakkan pompuan tengok.bahaya ragbi ni.kang terjerit2 lak tengok.hahaha

@Nurul : hahaha..memang menarik kan

@Nurrul Hazieqah : muscle tumbuh kejap,tapi kalau lama stop,lemak tumbuh lagi cepat.hahaha

@hazman : start utk 15.5km pkul 8.20 malam la.hehehe

aReLaN said...

@Fana Aqim : majulah sukan untuk negara.yeay

@Cik FaRiZaM : hehehe..umur saya 25 tahun.saja je panggil kak.jangan marah.nanti kena jual

@9n0L4 : tak sempat nak kongsi ngan orang.terus habis je nampak gaya tu.hehehe

@Nur Lavender : untuk womens tak tunjuk la kat sini sebab saya laki2.hehehe

aReLaN said...

@LubLy : hehehe..gatal lain memang payah la.

@RieTTa : nak main sukan lain takde team nak join.masuk jela yang leh lari sorang diri camni.heheh

@Cik Ten10 : betul tu.memang hilang stress.tak kisah la letih pon

aReLaN said...

@si kiut lavender : lambat lagi la.tak minat tough gtu.lagi suka fit bese2 je.hehehe

@Cik tikah : terpaksa la wrajinkan diri kalau tak nak boroi. :)

@shera haifa : running event lain pon lebih kurang je registration fee tapi tak dapat la goodies camni

Ezad Skytech said...

nak daftar tapi tak nak lari..nak goodies je..agak2 boleh tak...hee~

shah said...

tak main basikal ke
skang trend main beskal lak

Anonymous said...

wah!! nanti bolehlah kurus..huhu..k,good luck!->nasha sanza.

9n0L4 said...

amboi². dan dan tu die tamak. hehe.

Chuu Muqhlis said...

makin fit la encik are lan nih muwahaha., rase lme lak x bsukan., ehh!

aReLaN said...

@Ezad Skytech : hahaha..memang takde la.lepas berlari baru dia bagi goodies tu

@shah : tak minat.nak kena beli beskal lagi.haha

@nasha sanza : lambat lagi nak kurus eh :P

@9n0L4 : mana ada tamak.hahaha..merajinkan diri join benda camne ada gak pekdah

@Chuu Muqhlis : perut dah boroi.kena la start sukan ngan aktif balik

Sky.Live said...

Brother see you in Seremban Run also haha