Sunday, April 15, 2012

KuRaNg seMiNggu LaGi

Tak sampai seminggu je lagi menjelang Energizer Night Race 2012 & birthday si dia. Hehehe...Semalam gilah Wisma OCM untuk pickup race kit ENR 2012 tu. Ni kali kedua gi amek race kit kat Wisma OCM tapi buat julung kalinya la gi ngan kereta. Memang aku bergantung harap pada Google Maps je mulanya yang aku check waktu OT pagi tu. Dah lama tak OT hari Sabtu, rasa cam culture shock lak jap.


Gerak ke KL lebih kurang jam 3 petang. Redah jela jalan ikut pe Google Maps ajar tapi tupon terlepas satu simpang. Tetiba dah lalu depan kediaman rasmi Panglima ATM. Patah balik, nampak je Times Square, maka betullah jalan tu. Nasib baik jalan tak sesak.Tak ramai mana pon orang masa aku gi collect race kit tu. Banyak gak la goodies dapat. Nanti lepas race, tak tau la pe lagi barang leh dapat kan. 

*Ready to go*

Lepas amek race kit, gerak gi Shah Alam sebab si dia nak balik rumah kakak. Singgah makan kat Seksyen 2. Teringat balik zaman belajar kat JAD dulu. Memang selalu sangat la merayau SACC Mall. Wisma PKNS, Taman Tasik Shah Alam pe sume. Aku balik naik tren la sampai ke Nilai. Bertuah betul dapat duduk sepanjang perjalanan sebab naik MyKomuter 6 koc yang baru tu. 

Lagi seminggu je nak lari tapi pagi ni, jogging kat taman awam Nilai baru 4 km pon dah sakit kaki. Camne la aku nak lari 15.5 km Sabtu ni. Aiyooo...

45 comments:

Nurul Aisyah said...

baca jap

Nurul Aisyah said...

bz betul alan-kun ni kan :)

dyabunga said...

kalau dya satu kilometer dh pancit..kalau 15 km hampir2 pengsan kot..haha..kalau jalan je tak pe..

aimaniman said...

kalau akak 1/4 km pun x larat.. muda lagi tentu banyak stamina,.. smoga success ek.. siapa sidia? kongsi2 ler serita..

P#eoniX said...

hahahh...banyak-banyak besenam lain kali yek...elok ko lari ngan awek kat sbelah...baru semangat....hehehehe...ko pon minat hindustan gak??hehheh..

NIZAM said...

15.5 km? jauhnye! aku nak jalan 1km pun dah merungut yang amat. hehe. mmg ko runner sejati la lan.

aReLaN said...

@Nurul Aisyah : memang bz pon.wuuuu

@dya : 1km tak sempat panas badan pon lagi tau.hahaha

@aimaniman : hehehe..si dia tu nanti la citer ye.

@P#eoniX : tak best la.pompuan lari slow.hahaha..dulu minat la.skang memang tak layan

@NIZAM : skolah dulu lari pecut je.skang mana ada lari pecut open cam lari jarak jauh ni.terpaksa la join.

NAL said...

wah, betul2 dahsyat ni..jauh tu

si kiut lavender said...

mak aii 15.5 km..jauh kowt...


semput den mendengonya
tu belum lari jauh tu lagi..heee...:D

Rapunzeel Cikilolo said...

alan, 15 km lari? naek kete je le... 15 minit sampai. ahakz...

Nurrul Hazieqah ツ said...

15 km ? wow ! Nurrul lari paling2 9km aje waktu roadrun mssd , tapi nie giler cool ! Good luck ! :)

Ezad Skytech said...

15.5km...erk...jauh tu...tapi mmg terbaik la...cabar diri sendiri kan..all the best :D

nurfauzi said...

ambik dadah mesti boleh pegi punye
naik syeikh terus tak berenti lari
tapi dosa la kan haha

hazman aka species1980 said...

Hurmmm....perasan gak banner nie kat area F1.... all the best bro....KEEP FIT ...N GOOD LUCK

LubLy said...

lelaki melayu terakhir k0mpom blh punya la..ekekeke

M@W@R Q@SeH said...

15.5 km??? akak jln2 dlm mid valley je dh leh lenguh2 kaki ni...gd luck ye

Cik FaRiZaM said...

kalau la sy leh lari jauh2 kan leh join. dulu time skolah mmg lemah bab berlari. main badminton boleh le ...:p

Cik Nur said...

15km..? chaiyok2...! pelan2 lari.. :)

[sutera kasih] said...

cayok2 awak ! :)


lari laju sepantas energizer heehe

Eza Boom Boom said...

nanti kalau tak larat lari,jalan kaki je. Hihi :P

maszull said...

assalamualaikum arelan...semoga berjaya yer....yer la x larat lari jalan jer la...:)

mie said...

gud luck!!
teringin nak join..
ehehehee

Hanamiko Sakura said...

yosh gambatte kudasai..

nanti kalau tak larat nak lari.. merangkak ye.. hahaha

madammondoq said...

uish.. awat tak khabaq pi dating kat shah alam? hehe...

~Sweet Honesty~ said...

nmpk sgt kamu tu jarang bersukan..hihi

aReLaN said...

@NAL : hajat di hati nak lari full tapi tunggu la nanti dah betul2 fit.heheh

@si kiut lavender : hahaha..tu kira dekat tau banding ngan orang masuk full marathon

@Rapunzel Cikilolo : naik keta tak berpeluh.tak mencabar.hahaha

aReLaN said...

@Nurrul Hazieqah : tahun lepas masuk 21km tapi tahun ni takde.nak masuk 42 km tak larat lak.masuk jela 15.5 km ni.heheh

@Ezad Skytech : betul tu.kalau tak cabar diri camne nak tau takat mana kita leh gi kan

@nurfauzi : hahaha..habis lari terus pengsan la jawabnya

aReLaN said...

@hazman : hait.all the best for me insya-ALLAH

@LubLy : hahaha..ramai lagi la lelaki melayu yang join

@M@W@R Q@SeH : setakat jalan dalam mid tu dah bese sangat. :P

aReLaN said...

@Faz : hahaha..saya skolah dulu sume sukan main je slagi boleh.

@Cik Nur : hait.pelan sangat pon takleh gak. tak mencabar langsung tu.hehe

@[sutera kasih] : tapi saya tak pakai bateri energizer la.tak mampu. :P

aReLaN said...

@Eza : kalau dah sakit sangat,memang jalan jela jawabnya.hehe

@maszull : waalaikumussalam.tapi kena paksa diri lari dulu slagi terdaya

@mie : hait.ganbarimasu~~

aReLaN said...

@Hanamiko Sakura : hait.ganbarimasu~~ merangkak tu sadis sangat bunyinya.hahah

@madam : lor,madam dok shah alam ke?tak tau lak.hahaha

@~Sweet Honesty~ : nak wat camne busy keje.balik dah pkul berapa.letih lagi.wuuuu

eva said...

wow!! 15.5km?? jauh giler. kalau saya lari sampai buag pinggang tercabut nak lari haha.. nway gudluck k!

eva said...

eyhh nama shichi tu maksud no 7 ek? xtau pulak.. nanti tanya dia.. dia xtau kot.. main ambik bunyi jer kot haha.. shichi ni suka tgk crita jepon..

P#eoniX said...

ko hajak belumba memang lah slow...hakhakhak....slow and steady cam couple jalan berdua...kah...kah...kah...agak2x ko ngan awek ko camtuh x??hakhakhak...

Kancil 8349 said...

wah...best nie...dah lama ndak ikut berlari...hehehe

Cha_Haya said...

xpnh nek lgi MyKomuter 6 koc yg bru tu!.. tingin nk nek.. ekekeke

siapkan diri dari segi fizikal dan mental! Selamat Berlari Lan.. 15.5 km tu!! hik ;D

Juliet_iRa~" said...

wahhh dah nak race da ea..all the best!

kena kuatkan stamina yea..:D

CekbOlat-bOlat said...

abang ! tshirt pagodaa ! ekekekeek..nk nengok abg pkai =.=

msredcheesecake said...

JAD tu ape? pernah study s alam la. tahun bape?

EyqaLuvender said...

bz nyer la abg long kite ni nk join race bagai...all the best taw!
bile nk bwk kak long dtg jmpe kite ni?bile nk blnje kite mkn ni?hihihi

Warna Warni Kehidupan said...

semoga berjaya melarikan diri sejauh itu.. den nak lari 1km pun semput haha

aReLaN said...

@eva : terima kasih. 15.5km tu kita dekat tau.oooo..peminat citer jepun ke shichi tu.

@P#eoniX : aku tak pernah lagi berdua ngan si dia.lari dalam hujan balik dari makan pizza hut jelah pernah.hahaha

@Kancil 8349 : jom ikut skali lari

aReLaN said...

@Cha_Haya : insya-ALLAH.doakan saya ye.

@Juliet_iRa~" : tak sempat nak up stamina dalam seminggu.wuuuuu

@DekBolat : hahaha...tak pernah pon amek gambar ngan baju camtu

aReLaN said...

@Kak Red : JAD tu japanese associates degree. kitorang menumpang kat UNISEL masa tu.dari tahun 2005 sampai 2008

@Eyqa : hahahaha..segan la nak bawak jumpa kak long

@Warna Warni Kehidupan : tapi besenya lepas 10 km dah tak larat nak lari.sakit kaki.hoho

9n0L4 said...

wahhh kaki sukan jugak la ni eh. iklan churp kat atas tuh tak update ke? huhu.