Wednesday, April 25, 2012

ReVieW LocKouT

Aku tengok citer Lockout Jumaat yang lepas lagi tapi hari ni baru nak review. Besenya gi makan kat Jusco Seremban 2 je terus kalau layan movie malam Sabtu tapi kali ni pekena dulu nasi lemak ayam golek dara. 


 Lockout ni mengisahkan pasal seorang bekas ejen kerajaan iaitu Snow yang dituduh melakukan kesalahan membunuh ejen laindan. Dia berdepan hukuman penjara seumur hidup tapi diberi peluang untuk membersihkan namanya dengan menyelamatkan Emilie Warnock, anak perempuan Presiden US ketika itu yang dijadikan tebusan oleh banduan sebuah penjara di angkasa lepas yang berjaya melepaskan diri dan menyedarkan banduan lain. Ni sume pasal sorang mamat yang bengong tak ikut peraturan. Dah gitau takleh bawah pistol, dia bawak gak masuk. Tak pasal-pasal huru hara habis penjara tu.

 Semua banduan kat situ dijatuhkan hukuman penjara secara hypersleep. Mereka diberikan sedatif yang membuatkan mereka tidur sepanjang tempoh hukuman. Hakikatnya, banduan tu dijadikan bahan ujikaji dan kesan sedatif tu memang teruk. Diorang jadi mereng dan macam-macam lagi la. Tapi akhirnya Snow & Emilie berjaya gak la loloskan diri dari penjara tu dan kembali ke Bumi.

 Nak kata penuh aksi pon tak jugak sebab ada je adegan kelakar. Masa soal siasat ngan Snow lepas kena tangkap, selumber badak dia jawab ikut sedap mulut. Kena belasah tapi jawab camtu gak. Aiyooo...First time Snow jumpa ngan Emilie, dah kena belasah. Pastu leh lak tetiba dia tumbuk si Emilie tu dengan alasan nampak sket cam banduan lain.

Bagi aku best la gak citer ni walaupun takleh lawan Battleship lagi. Jalan citer senang paham walaupun awal-awal tu aku sendiri blur. Bagi sesape yang nak layan citer aksi tapi santai ngan lawak sket-sket ni leh la layan citer Lockout ni ye.


36 comments:

Cik tikah said...

mcm best je. nk tgok gak lah. hehe

si kiut lavender said...

nak pi borong dvdlah pasnie...:D

Mr.Clive said...

ok....at least something to look forward tu kat cinema...hehe :)

aReLaN said...

@Cik tikah : silakan tengok ye.

@si kiut lavender : banyak mana dvd nak borong tu??hohoh

@Mr. Clive : yup.tak rugi la duit tengok citer ni.

NAL said...

banyak dah movie terlepas nak tgk..DVD jer la..

profmie said...

tgk review ko mcm best..nk tgk jg lah...download kt tenet jea.hihihi

Rapunzeel Cikilolo said...

rajen encik arelan layan movie tu :)

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

tadi aku ada terfikir nak tgk crita ni.. tapi sbb x bca review ni, aku x jadi tgk.. adehh klu bca awal review ni, sure g tgk :D

Woofer Storm said...

mcm best je..

#sy jarang dah tgk cite kat wayang,selalu download je..mudah dan bole tgk bnyk kali^^

Ezad Skytech said...

huuhhh...mcm best je...ada plan nak tengok hari tu..sampai skrg tak tengok2 lagi ni...hee~

~Sweet Honesty~ said...

lama gilak tak tgk wayang..berzaman dah...rupa panggung pun dh lupa..huhu

Kancil 8349 said...

best je ceritanya

LubLy said...

haha..ns lemak ayam dara tue tliuuurrr aarr..dh la pose

Nurmujahidah Ismail said...

datang je blog arelan ada review movie,, sedey tkleh tngk muvie kat klate,, uwaaaa

TF said...

lama tak tgk movie..tak menyempat..haha..tengok review kat sini pon kira okla..huhu

madammondoq said...

uish.. kaki wayang btol lah budak ni...

Hanamiko Sakura said...

rajin sungguh arelan-san tengok movie ek.. sy tak berapa suka tengok movie dekat wayang.. hehe

Zakia said...

macam best je citer ni

Sharidawati Shahrudin said...

agak2 byk aksi stunt dlm movie ni, kot?huhuhu

Cik Nur said...

rajin ye alan tgk wayang..!

shar90 said...

waa... best ni... ahahaa... wajib dwload... ahahaa xD

Nurul Aisyah said...

abg lan ni suke betul tgk wayang kan? sy dah brapa lama x pergi.isk2 :(
.......

oh, 2 kali je sy pergi pawagam..= = skitkan...?

[sutera kasih] said...

mcm best je..mesti tgk nnti ni :)

c'axoera ヅ said...

noted :)

O CIKTEDDY said...

nmpk mcm co0l je..tp cik x mnat la tngok wayang..hehe

dyabunga said...

xde masa lagi nk tgk wayang..huhuhu

aReLaN said...

@NAL : janji tengok.hoho

@profmie : hahaha..yang tu memang cara paling jimat

@Rapunzel Cikilolo : dah tak tau nak pape. :P

aReLaN said...

@Zuan : yolah sangat tu.hahah

@Woofer Storm : nak tunggu kuar kat tenet untuk download tu yang malas.feeling dia lain tengok kat wayang ngan rumah.hehe

@Ezad Skytech : dah nak kuar avenger pon.yang ni baik ko download je.haha

aReLaN said...

@~Sweet Honesty~ : hahaha..teruk sangat tu.

@Kancil 8349 : pe lagi kancil.gilah tengok

@LubLy : hahaha..nasib baik la takde gambar.kalau tak konfem meleleh air liur

aReLaN said...

@muja : ala...gilah tempat lain nak tengok movie.ok pe takde cinema kat kelantan.takde la orang buat wayang.heheh

@TF : hahah..mana sama baca review ngan tengok sendiri

@madam : nak wat camne lagi.tu je leh buat.hehe

aReLaN said...

@Hanamiko Sakura : kalau dulu lagi rajin sebab ada buy 1 free 1.skang dah kureng sket.

@Zakia : memang best :)

@Kak Sha : adegan bertumbuk banyak la.

aReLaN said...

@Cik Nur : dah tu je leh buat.nak shopping takde duit.heheh

@shar90 : wajib tu.hoho

@Nurul Aisyah : kesiannya.nanti gilah selalu ye.

aReLaN said...

@[sutera kasih] : memang mesti tengok la

@c'axoera : :)

@O CIKTEDDY : download jela.senang & jimat.

@dya : uish..tunggu la nanti ada masa ye.

9n0L4 said...

gosok² tgn. hee. lame dah tak tgk wyg ni. ;)

dhiera said...

jarang tengok wayang maka nya blur dengan tajuk cerita yang ada sekarang dan genre movie sekarang~

Nurrul Hazieqah ツ said...

hmm , acat keluar nie pi tengok wayang... jeles betui cek ! :P