Monday, April 2, 2012

ReVieW MiRRoR MiRRoR

Sabtu gi layan Wrath of The Titans kat Midvalley, Ahad lak layan Mirror Mirror kat Alamanda. Hohoho...sedihnya la takleh berjimat tengok wayang cam dulu sebab promosi Buy 1 Free 1 Maxis Movies dah tamat 31 Mac (Sabtu). Dari Jumaat lagi try booking tapi takleh sebab connection time out la apa. Aku pon tak paham. Lepas balik kenduri kawen budak ALPS kat Mantin, balik la rumah rehat jap. Hajat di hati nak cari bengkel ketuk body kereta tapi Ahad tak buka la plak. Kena tunggu minggu depan. Hmmm

Nasib baik boleh booking tiket hari ni walaupun mahal sket banding yang bese aku buat. Dah 14 tiket free aku dapat dari MaxisMovies tu. Wayang start pukul 6 petang, jadi lebih kurang pukul 4 gerak la dari Nilai. Bukan jauh sangat pon Alamanda ngan Nilai ni. Sampai Alamanda, solat Asar dulu baru jalan-jalan. Beli la pape yang patut sebelum masuk wayang tu walaupun perut still kenyang dek penangan nasi minyak kenduri kawen.


Bagi aku, citer Mirror Mirror ni memang menarik. Lain sket la dari citer Snow White & the Seven Dwarfs yang kita selalu baca. Masa kat Tokai, aku ada amek kelas Europe & American Literature tapi dari sume versi Snow White aku belajar, takde pon yang macam citer Mirror Mirror ni. The Queen takde la kejam pon cuma dia cam terlalu mata duitan dan mengejar kecantikan. Beauty treatment ntah pape, pakai taik burung la apa. Adoiyai...bila adegan dia cuba menggedik ngan Prince Alcott lagi takleh blah. Geli aku dibuatnya. Hahaha...

Snow White memang cantik tapi out sket bahagian kening. Tebal bebenor, kalah aku. Hahaha..Seven Dwarfs pon lain style dia banding ngan bese sebab masing-masing sebenarnya ada keje sendiri tapi disebabkan terbuang, diorang jadi penyamun. Best la gak citer ni. Leh gelak-gelak ngan lawak dia. Lagi enjoy banding ngan Wrath of The Titans kot. 

p/s : Senang hati aku dah habis bayar duit moto. Dah terlepas dari hutang. Alhamdulillah. Setahun dibelenggu hutang memang rasa terseksa jap aku rasa. 

37 comments:

Juliet_iRa~" said...

wahhh mmg marathon movie sungguh..;p

aritu nk tgk tp da tlepas..pastu mgrib plak tu..xjd la...

kenapa ngan kereta smpai nak ketuk?wuuu..

Hanamiko Sakura said...

lawak kut tengok ost movie ni... hehehe

#tengok dekat utube je...

Nurul Aisyah said...

ooo..ni ke cerita tu

Nurul Aisyah said...

kan aRelan ada ckp kat entry sebelum ni kan..hoho

Nurul Aisyah said...

wah..mcm menarik je bila baca...huhuh

Warna Warni Kehidupan said...

tak sempat lagi nak gi tgk muvie.. hunger game pun tak lepas lagi ni.. aduhh

Haruno Hana 하나 said...

waaa :D Snoe White versi lain eyh? nak kena tgok ni.. haha.. suka Classic Literature ^_^ tp susah nk jumpa buku sekarang ni :(

dyabunga said...

memang kaki wayang ni..banyak tu 14 tiket free dari maxismovie..dya tak berkesempatan lagi nk tgk citer tu..

aReLaN said...

@Juliet_iRa~" : kemek sket.dah lama pon keta si dia kemek tu.hehehe

@Hanamiko Sakura : tengok full movie lagi lawak

Nurul Aisyah : memang menarik pon citer ni.rugi tak tengok

aReLaN said...

@Warna Warni Kehidupan : uish..banyak tu nak kena catch up nampak gaya

@Haruno Hana : lain sket la banding ngan yang kita bese tengok

@dya : hahahaha..alang2 dapat murah.tu yang guna sehabis baik

Noraim said...

ni dok pulun tgk movie ke hape? heee.

ZYASH said...

Bila lah ngk g ngk movie ne...erm....full of midterm right now...

KiD said...

untung laaaa... layan muvee sampai muntah. hehehee

Cik FaRiZaM said...

roomate dah tgk dah cite ni. dia kata best cite ni!!!!

Ajulaa said...

menarik kan.. hehehhe.. bace je pun da best. ahahahha ;)

LubLy said...

pasni blh pki ketaaaaaa..brav0 brav0!

Rapunzel Cikilolo said...

arelan, aku nak tengok tapi takde sape nak teman tau :(

Cik Nur said...

nak tgk..tapi malas nak keluar..huhuhuhu..
mcm mane tu..hihih

L said...

huuu. bez ke nih... takut ttdo jer dlm wayg jpg haha

jom tambah ilmu..=)

http://lolz-l.blogspot.com/2012/04/kalau-lah-kita-faham.html

[sutera kasih] said...

uwaaaaaaaaaaaa x tgk lg muvie ni..nk tgk..nk tgk..

Kakzakie said...

Kakak nak tonton tunggu VCD ajelah dik nak kepanggung dah malas sekarang nie...

NAL said...

waaa..dah byk movie rupanya yg NAL belum tgk..ketinggalan betoi la..

Sharidawati Shahrudin said...

ada kad keahlian MBO tapi tak pernah pergi. nilai kad tu is RM 100. ado yayyyy

profmie said...

wah..cmne kO bleh dpt tiket percume dr maxis...??

untglah dpt abez duit moto..pasni kete pula..hikhihkk

NIZAM said...

14 tiket free? byk nye Lan. snow white tu mmg kening tebal ori pun. ape entah name plakon die. die dpt watak snow white tu pun sbb kening dia la.

dhiera said...

mirror mirror ni best ea? terasa nak tengok la pulop.. dah lama sangat tak tengok movie ni~ hehe

hazman aka species1980 said...

bro.... dok nilai area maner yea... aku tinggal kat area SALAK TINGGI.....anyway citer mirror2x nie... aku suka gelagat org kenit tue... time diorang ajar snow white lawan...

aReLaN said...

@Noraim : hehehe..dah tu je leh buat hujung minggu ngan si dia.nak shopping takde duit.

@ZYASH : lor..nanti dah habis midterm tu gilah pulun habis-habisan

@KiD : hahahah..takde la sampai muntah.

@Faz : memang best.gilah tengok.hehe

aReLaN said...

@Ajulaa : menarik~~tak rugi tengok

@LubLy : keta tu tunggu lah dulu.hehe

@Rapunzel Cikilolo : lor..ajak jela sape2.mesti ada nya la.

@Cik Nur : hahaha..kalau malas,takleh nak kata apa dahla

aReLaN said...

@L : hahaha..kalau citer bosan,memang tidur jela.

@[sutera kasih] : tengok la, tengok la.hehe

@Kakzakie : hahaha..download je.senang citer

@NAL : silalah catch up sume ye

aReLaN said...

@Kak Sha : uish...rugi tu

@profmie : buy 1 free 1.tapi kena ada paypal la.skang dah habis pon promotion tu

@NIZAM : tau pasal ori dia tu.dulu ada dalam citer skali ngan mamat taylor twilight tu.ntah pe nama movie tak ingat la plak

@dhiera : best la for me.tak tau la kan orang lain camne

@hazman aka species1980 : lor..dekat je rupanya.nilai perdana ni je hah

Cik Lia Lomi said...

wah, macam best je tapi rasanya dah lama tak tengok wayang.. sibuk punya pasal.

msredcheesecake said...

Ramai plak yg kata best.... Kang tertengok pulak movie ni....

Ezad Skytech said...

tak sempat nak terjah pawagam lagi cerita Mirror Mirror ni..nanti la terjah...hee~

Nurul Akmal said...

wah bestnyer....

CekbOlat-bOlat said...

kali ni betui2 nk tgokkkkk !

anis-yang-manis said...

nak kena tgk ni..tq for the review