Monday, April 2, 2012

ReVieW : WRaTH oF tHe TiTaNs

Hujung minggu yang cukup bermanfaat. Wayang je keje aku. Hari Sabtu kuar gi Midvalley setelah sekian lama tak jejak kaki ke sana. Naik komuter jela senang walaupun selalunya aku memang hangin naik komuter tu, ngan lembap, sardin pe sume la. Sampai je Midvalley terus beratur beli tiket. Hajat asal nak tengok Mirror Mirror tapi penuh,jadi beli jela tiket Wrath of The Titans untuk pukul 1.15 petang. Sementara menunggu citer tu,gilah lunch kat The Chicken Rice Shop. Memang tak sempat la amek gambar sebab masing-masing lapar. Tepat jam 1.10 tengah hari, terus masuk wayang, memang sejuk la hall tu. 


Bagi aku citer ni agak direct, Ares jeles ngan abang dia, si Perseus yang lebih dapat perhatian ayah diorang, Zeus. Jadi dia pakat ngan uncle diorang, Hades untuk jatuhkan Zeus & Poseidon serta bebaskan Kronos dari penjara Tartarus. Poseidon mati, Zeus pon hampir mati tapi Hades tolong sebab dia cam insaf sket la bila sedar yang gaduh sesama adik beradik ni takkan selesai. Air dicincang takkan putus maa. Gaduh la camne pon, adik beradik tetap adik beradik. 

Efek memang cool, monster pon smart je tapi tambah smart kalau tengok 3D kot. Aku hanya mampu layan 2D je. Hoho...Adegan lawan Perseus ngan Kronos pon panjang la sket banding ngan masa Perseus lawan Kraken dalam 1st sequel. Tapi aku pelik gak, asal la Perseus tu sayur sangat banding ngan adik dia, Ares si dewa perang. Dah macam bukan demi god pon. 

*Minum petang di Beard's Papa*

Habis citer, gi lepak kat Beard's Papa, belanja si dia cream puff @ syuukrim. Si dia ngidam nak syuukrim dari Jepun tapi sume konbini = convenience store aku gi takde pon jual syuukrim brand 7 Iro Cafe. Brand tu je stakat ni yang takde benda haram serta was-was. Bese ada jual kat 7-Eleven tapi aku gi hari tu takde gak. 7-Eleven takde, Circle K takde, Sunkus pon takde. Walaupun tak sesedap syuukrim 7 Iro Cafe, tapi kira aci la. Next time kalau gi lagi Jepun, aku cari sampai dapat nya lah, insya-ALLAH.

Boleh tahan gak la mahal Beard's Papa nye syuukrim ni. Amek seketul sorang je sekadar merasa. Balik tu tren cam bese la. 2 tren lalu tak sempat nak naik. Penuh giler. Nasib baik yang ketiga tu, tren baru, panjang sket. Dapat naik & duduk lagi tapi dia berenti kat Bangi je. Jadi, turun Bangi, solat Maghrib pastu tunggu la tren ke Nilai. Bila la nak improve komuter tu agaknya. Aiyooo


44 comments:

Aida Effarina said...

eh sama laa. sy pun tgk wayang kat mid pukul 1.15 pm sabtu lepas. kte sama cinema laa pun, cuma tak kenal je. hehee :D

p/s: tak khusyuk tgk cite tu sbb sejuk sgt2!

dyabunga said...

dya tak suka naik ktm.. kalau membe2 ajak g mis naik ktm, mmg dya tak pergi..hahaha

Nurrul said...

mcm seronok aje cerita nie... adushh !
semalam spoil betul mood ! tak dpt tgok wayang.. :/

Aine Ainun said...

Eh...da blik jepun rupanya;)

Hanamiko Sakura said...

ramai yang tak berapa suka dengan kemudahan komuter... ish ish ish...

nurfauzi said...

naik moto la kalau taknak berhimpit pegi midvalley tu. eden sekali naik tobat dah. naik kapcai saje lagi tenang.

LubLy said...

dh blk yeee..

madammondoq said...

daoat tix screening movi eni.. tp tak dapat pergi.. huhu..

shark said...

hajatnyer nk tgk jugak..
bnyak cter action skang kt panggung..
tgk 3D tu xtauler..
kdg2 efek 3D sket sgt..

Masya said...

HUJUNG MINGGU TREND MMG SELALU PENUH... TAK BERKESEMPATAN LAGI NAK BWK AMIR NAIK TREND.. ASYIK BERTANYA JER...

Cik FaRiZaM said...

aritu nk tgk cite ni tp full plak. :(

Kakzakie said...

Tak kan kerana nak cari makanan tu kena pergi Jepun pulak kan..

Cik Nur said...

Nur jarang le tgk wayang..bukan ape, malas nak keluar rumah..huhuhu..

fiza said...

Beli DVD jer lah nampaknya ☺☺

Komuter...dulu, kini dan sekarang...mcm tu gak perkhidmatannya. Serik dah naik komuter.

aReLaN said...

@Aida Effarina : ramai la dalam wayang tu.camne la nak kenal.kalau kenal leh gak sembang2.heheh

@dya : dah terpaksa naik.nak wat camne kan. :(

@Nurrul : saya sabtu ahad gi tengok wayang.hoho

@Aine Ainun : dah seminggu pon balik. :)

aReLaN said...

@Hanamiko Sakura : camne orang nak suka kalau service hampeh.hmmm

@nurfauzi : takkan nak bawak si dia ngan moto lak.hahaha

@LubLy : yup.dah genap seminggu balik dari jepun.

@madam : lor,ruginya camtu

aReLaN said...

@shark : mahal sangat nak layan 3D pon.hahaha

@MASYA : kalau nak bawak pon,cari la hari bese nye.kesian lak kat budak kalau nek tren penuh camtu.

@Faz : kitorang pon nasib baik la ada lagi seat.aiyoo

aReLaN said...

@Kakzakie : kalau si dia ngidam,rela je cari kat Jepun.tak pon pesan kat member suruh bawak balik.hehehe

@Cik Nur : hahaha..kuar rumah pon malas.ish3

@fiza : ntah bila la nak betul2 improve komuter tu.aiyaa

ieyza afieyna said...

mcm best je.. nak pergi tgk la..lama dah xtgk wyg . hee,,,

msredcheesecake said...

Tanak tengok citer ni... Nk tengok mirror2.... G dating naik tren?

Nurul Akmal said...

Smua buat review ni.. macam best jer.. Hari minggu memang lah tren penuh.. sabo jelah..

Rapunzel Cikilolo said...

dah lame aku tak naek tren ni. tp still tak improve rupenye...

محمد شهريل القنيطري said...

bro gambar mkn jer ker??kenapa x rakam gambar dlm panggung..boleh kami layan sekali 1D pnya..hahaha

NAL said...

tak tgk pun lg.. :)

si kiut lavender said...

tak tgk lagi deyh...heee

shar90 said...

woohoo... xtgok lg citer nih... klo clash of the titan best,,, yg ni lg r best... ehee xD

hotbabes said...

Kita tengok cite nie 2 kali.. gempak x? sbb meneman bf n adik2.. tpi best gak kan.. even 2 kali tngok pun rasa x boring sgt..

Ezad Skytech said...

wahh..Wrath Of The Titans...tak tengok lagi ni..hee..

> naik komuter mmg sakit hati sikit..lagi2 kalau hari minggu..kat MidValley tu..da mcm sardin...hee~

Nurul Aisyah said...

wow..kurang faham = =

ngehehe..best lewtewww jenjalan dgn "dia" skali..hihihihi..

alaaa..sabar jelah skit time naik komuter tu..hoho

c'axoera ヅ said...

xtgk lagi.....macam nak gi tapi tak tahu biler......rasanyer donlod jer kot heheh


http://ch000tz.blogspot.com/2012/04/experiencing-weirdosss.html

Saya Disini said...

xtngk pon citer ni lgi

Papa Mifz said...

den dah lamo tak tgk wayang...huhu

adwafarahin said...

dlu clash of the titans nie wrath pulak dah -.-'

kyo_9 said...

amboih..
si dia cam dah mengidam je..
bahaya ni bro kalau esok2 dia mengandung nanti... haha~

Kancil 8349 said...

macam best juga cerita nie....mahu menontonlah...tapi kena tunggu di astro....ndak suka masuk wayang kat sini...

Juliet_iRa~" said...

heee rajin tgk wyg..ira tgk gak tp kat ioi mall je..cte lain..:)

dah lm x jejak kaki kat mid..hiii..bkn ke tren br dah nk guna dlm ms terdekat ni?

aReLaN said...

@ieyza afieyna : silalah tengok ye. hehehe

@kak red : nek tren jela.malas nak drive. mirror mirror pon tengok gak.hoho

@Nurul : kalau penuh tapi tersusun takpe lagi. ni ikut suka dia je nak datang bila.

aReLaN said...

@Rapunzel Cikilolo : ntah bila la baru nak improve. tu belum campur lagi perangai orang yang naik.aiyooo

@Shahril : hahaha..gambar makanan kasi terliur sket

@NAL : baru je kuar tu.sempat lagi nak layan

aReLaN said...

@si kiut lavender : silalah terjah panggung ye.

@shar90 : aku pon rasa ni lagi best dari clash

@hotbabes : perghhh..sampai dua kali tu.hoho

aReLaN said...

@Ezad Skytech : memang sardin la.nasib baik balik dapat naik yang koc baru.memang selesa

@Nurul Aisyah : memang la best.hehehe..time naik best je.menunggu tu seksa.

@c'axoera : hahaha..jimat duit kalau download kan

aReLaN said...

@Saya Disini : kenapa tak tengok lagi??gilah ajak sape2 teman.hehehe

@Pape Mifz : kenapa sampai camtu skali?? :P

@adwa : selagi boleh dia nak sambung. :)

aReLaN said...

@saido : kalau dah kawen & pregnant,kena la turut dia nye ngidam. takkan nak biar lak kan.hehehe

@Kancil : hahaha..sabar la menanti dia kuar kat Astro ye kancil

@Juliet_iRa~" : bukan stiap waktu ada koc baru tu. yang lama lagi banyak gerak rasanya

[sutera kasih] said...

dh tgk ari ahad tu..yup, crita ni terlalu direct..rasanya best lg john carter huhu

Blogger said...

Hello Everybody,

Below are the most recommended Bitcoin exchanges (BUY/SELL):
Coinbase: $1 min. trade
CoinMama

Earn free Bitcoins with the best BITCOIN faucet rotator:
BEST Faucet Rotator