Saturday, May 26, 2012

JuMaaT CuTi



Aku amek cuti hari Jumaat sebab ada temuduga kat Honda Alor Gajah. Start pukul 11 pagi, jadi aku sarapan ngan waffle gardenia & Ali Cafe Tongkat Ali je. Sampai Honda kena isi lagi borang cam hari tu nye temuduga gak. Pastu dibawa ke Procurement Office untuk sesi temuduga. Bukan aku sorang je hari tu. Edi pon ada. Lepas Edi habis, baru tiba giliran aku. Kali ni memang lebih mencabar la banding ngan hari tu tapi aku jawab ngan lebih yakin sebab masuk sorang je vs interviewer 4 orang, sorang tu grad Jepun gak. Ada lak kena translate teks English dia bgi kepada Bahasa Jepun. Memang berterabur la. Ada soalan penyelesaian masalah. Aku memang blur tapi nasib baik hari Jumaat, bila loceng bunyi untuk rehat, habis la sesi temuduga.

Balik terus Nilai sebab nak gerak gi Seremban lak pastu untuk ujian HIV kat Klinik Kesihatan Seremban. Pekena roti hotdog beli kat R&R Seremban je wat alas perut. Pukul 2.45 petang baru bukak kaunter untuk HIV Test. Bayar RM1, masuk bilik test, isi borang pastu amek darah. Keputusan siap dalam 15 minit je tapi takleh buka & tengok result tu. Dia seal terus, hanya Jabatan Agama je leh tengok keputusan test tu. Disebabkan habis awal, kitorang decide untuk gi tengok Men In Black 3 kat Alamanda. Hohoho....


Best betul sebab tak ramai orang, maklum la hari Jumaat. Disebabkan terlalu lapar, beli la hotdog 1901 tu. Nak makan tak sempat. Bagi aku boleh tahan la MIB ni. Lawak tapi ada la yang menggelikan bila bahagian alien tu. Nasib baik la aku tak termuntah tengok sambil makan. Aiyoo...Part sedih pon ada bila Ejen J (Will Smith) tengok sendiri ayah dia mati kena serang ngan Boris. Rupanya ayah Ejen J adalah Kolonel ketika itu. Ejen K menggunakan neutralizer ke atas Ejen J kecik. Ejen J selama ni selalu kutuk ayah dia tak jaga dia la apa tapi sebenarnya ayah dia bukan sembarangan orang. 

Itu jugalah kot yang menyebabkan Ejen K punya perangai jadi camtu. Tak senyum pe sume kan. Lepas tu gi Body Shop, ada sale, leh la beli barang hantaran sket. Hehehe...Balik dari Alamanda baru sempat makan nasi. Memang lapat betul la semalam. Jumaat kurasakan macam Sabtu la pulak. Huhu

26 comments:

ZYASH said...

Seronoknyer berjalan dari pagi sampai ke ptg yer... MIB memang terbaek lah...

Cik Nur said...

Rajin betul arelan tgk wayang ye.. :)

PariPariPutih said...

Hamboi padatnya aktivit dea... bagus la AreLan nak berjaya bukan senang... rezeki tak datang bergolek... tak cenggitu...

CURANG? Sapa? Sapa yang curang ni??!! I tono.. nak tau bace le sendiri he3 http://paripariputih.blogspot.com/2012/05/curang-sapa-sapa-yang-curang-ni.html

Yumida said...

bez nyer pat pg tgk wayang

CekbOlat-bOlat said...

huishhh.. huishhh.. sonoknyaaa !

aReLaN said...

@ZYASH : hehehe..memang terbaik.nasib baik tak nangis tengok scene sedih tu.hohoh

@Cik Nur : ada waktu terluang tengok la.hehe

@PariPariPutih : memang busy giler la sampai esok.aiyooo

aReLaN said...

@Yumida : memang bez!!!

@DekBolat : sonok la.hohoho

kyo_9 said...

lol..
baca kt twitter ingatkan Honda yang suruh ko amik test HIV.. rupe nyer dah nak kahwin member ak sorang ni..
bagus2..

Edi agak2 lepas x?
haha

Nurul Akmal said...

good luck arelan... X tgk lagi MIB...

*Arr said...

wahh nak tengok MIB la lepas ni *beli dvd je :P*

misteri betul la keputusan HIV tu .__.

papehal pun, all the best utk keputusan interview tu;) penungguan memang menyeksakan haha. doakan sy dapatlah MARA nt huhu.

bang, nak tnya ni. tahu tak pasal MEXT, biasiswa Jepun? huhu. ada apply, qualify utk test 27hb ni utk science B (medic) tapi tak pergi kot haha. ada paper jepun plak tu --'

profmie said...

peh...dh setel ar ni tuk Honda..ahhaaha..bleh nti aku nk tmph kete honda civic..kihkih...
berjln sje kO ni...untglah duit byk..huhuhu

Ahmad Saufe said...

hehe...wayang je kojenye..hehe..neway hope u 'll get good feedback frm the interview yer :)

aReLaN said...

@saido : hahaha..ko bila plak saido oi???

@Nurul : terima kasih nurul

@*Arr : tulah pasal.tunggu jela camne.kalau pejabat agama lepas tu,maksudnya ok la hiv test tu.hehe

cinnamon.com said...

selamat pagi ahad..

bagus2 all rhe best!

abang kak fasih berbahasa jepun..

3 bln sekali pg jepun.
kerja pun kena mengena dgn kereta juga.

jebengotai said...

byk perkara nk disiapkan..akhirnya setel gak..hehe

P#eoniX said...

heheh...yang haku bace banyak makan nye...hakhakahk...(akuh nak bisik sket)...abeslah ko lepas kawen nanti macam gamba doodle lah plak...kah...kah...kah...opsss....(orang lain x dengo)kah...kah...kah...

Zakaria's daughter said...

manyakkk nyeee temudugaaaa abam machoo oii.

peh pehh.

Ezad Skytech said...

belum tengok lagi MIB3 ni...nanti baru terjah pawagam...hee~

aReLaN said...

@profmie : hahaha..tupon kalau dapat la. mana ada banyak duit.

@Apai : hahaha..dah tu nak watpe lagi.tengok wayang jela boleh.nak shopping takde duit

@cinnamon.com : saya ni memang out la bab speaking jepun ni.berterabur ayat.ahaha

@jebengotai : alhamdulillah

aReLaN said...

@P#eoniX : banyak pe.sume roti & hotdog je.mana nak kenyang.hahaha

@Zakaria's daughter : camni la orang dah keje.student gak relax sket.wuuuu

@Ezad Skytech : silalah terjah bro

Hanamiko Sakura said...

semoga berjaya untuk temuduga tu.. ^^

9n0L4 said...

amboiiii. bile kawen ni? huhu. raye nnt eh? ;)

Edi Azali Hadzri said...

eh..asal interview ko 4 orang?
Time , aku dua orang je...

ch000tz axoera ヅ said...

hehehe bagus gak kalau dpt keje kat honda, klau nak serbis kete leh roger awak kan hhheheh

aReLaN said...

@Hanamiko Sakura : insya-ALLAH

@9n0L4 : insya-ALLAH raya ni.hehe

@Edi : aku pon tak tau.tetiba bertambah lak penemuduga waktu aku tu.hahaha

@c'axoera : hahaha..leh2.

anamizu kaito said...

fuhhhhh interview dgn honda? moge2 kau bejaye dpt..fuhhh aminn~


errr takde scene mkn nasik pon rasenye.. fastfood betol ko ni lan =P






luv,
cik ana