Sunday, May 27, 2012

sHoPPiNg SaKaN

Pukul 6.15 pagi bangun, lepas solat Subuh terus gi jogging kat Taman Awam Nilai tapi satu round je sebab tetiba rasa sakit balik lak betis aku ni. Shooting basketball jap, dah tak tahan kaki ni. Balik je terus rumah. Pastu bersiap lak nak gi SOGO. Lama betul tak gi SOGO. Kali ni memang banyak la barang kami borong. 


Beli la sedikit demi sedikit barang persiapan yang patut. Kali pertama aku shopping banyak gini. Takleh la tunjuk barang habuan hari ni. Tunggu jela nanti ye. Hehehe...Dah habis shopping, dalam pukul 7 gerak balik Nilai. Kitorang naik komuter je. Senang sket. Takde la letih nak memandu balik rumah kan. 

Hari ni lak, awal pagi dah gerak menuju Teluk Intan sebabnya ada la urusan berkaitan borang & dokumen untuk dihantar kepada Pejabat Agama. Memang simple la dia nye borang. Aku ingatkan tebal la. Rupanya 2 muka je isi. Pasni tengok la camni. Kalau ada benda yang tok imam tak puas hati, terpaksa la balik lagi Teluk Intan setelkan. Takde la nanti kelam kabut. 

3 hari ni memang lembik la rasanya. Jumaat, pergi Melaka, balik Nilai, pergi Seremban & dari Seremban gerak ke Alamanda lak. Pastu balik Nilai. Sabtu, seharian di SOGO & Jalan TAR. Ahad lak balik Teluk Intan jap. Aiyooo...


48 comments:

Ahmad Saufe said...

hehe..nasib xjumpe ko tadi..7 hours kott kt sane tadi..haha

PariPariPutih said...

Arelan: Biasa la bukan senang nak mendirikan masjid... tapi susah-susah dulu senang-senang kendian... nanti jan lupa tau share gambau2 wedding arelan, sure kacak dan cantik sama si dia.. ^^

CekbOlat-bOlat said...

byknye shopping ! ade ape2 ke ni ?

Eza Boom Boom said...

persiapan untuk kawen, sekali seumur hidup je.. hihi :)

Chic Na said...

biasa la tu. org kata penat sekali je. hehe.. :)

Hanamiko Sakura said...

biasalah.. orang nak naik pelamin kena bertungkus lumus cam gini.. hehe

profmie said...
This comment has been removed by the author.
profmie said...
This comment has been removed by the author.
profmie said...

Lah ari sbtU pun kO g sogo kew?dr kul bpe kO kt ctu..aku pUn g sOgo & jalan tar jg kot cri brg..xjmpe pUn kO..haha.. ahad td bru g Putrajaya..join Himpunan jutaan belia..huhuhuu...pent btul b'jln..hihi

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

nk kwin mmg bnyk kna buat...tp kjap je..lpas ni ok:)

Mr.Clive said...

hohoorg sibuk...dah boleh berumah tangga da ni bro...kehkehkehhh

Nurrul said...

wahh ! Pergi sogo... hehe
Nurrul tak pernah jejak ag dkt mana2 sogo..

*banyaknya beli barang... *

Cik Awin said...

wat persiapan awl ye ;)

bila majlisnya?

LubLy said...

wah-wah..kemain lg..xpew kasik can..

madammondoq said...

lama i tak shopping sogo!!! huhu..

Zakia said...

mmg sgt best shopping kat sogo & jalan tar..boleh pengsan kalau ada sale..haha

Myra Jay said...

Bestnyer jalan sakan.. :)

Shopping kat Sogo mmg best kan especially bila ada offer ;)

cinnamon.com said...

kak suka pg jln tar,bkn pd hari minggu,kalau tak sesak..

siap2 nak buat persediaan lah ni..

p/s nak sample ye..boleh..

Cik tikah said...

nak tgok brg yang diborong ^^

9n0L4 said...

huihhhhh. beli sekaligus. mantop betul eh. dah terbau² nasi minyak ni. ;)

Saya Disini said...

amboiiii..bestnye dapat shoping

Yumida said...

dr ulu smpai skrg tringin nk pg sogo..hajat lom kesampaian

maszull said...

assalamualaikum arelan...semua perkara kena buat,kena buat itu kena buat ini mcm2 lagi tapi semua kepenatan itu akan hilang bila memikirkan hari bahagia yg balkal tiba nanti... :)

FARHAN said...

bestnya shopping.. jeles gue.. ;D

Norlida Ramli said...

tahniah2!!!
biasala tang nk wat persiapan mmg la penat sume..
tp kalo wat awl2 nnt xdela kalut kn...
nnt jgn lupe jmput!hehe

Nurul Akmal said...

Wah.. dah dekat ni.. Tahniah.. ;)

Sharidawati Shahrudin said...

best kan..shopping brg2 kahwin? hiks..rs bertambah semangat je..huhu

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hmm lama gak zuan x shopping.. nak bli kemeja bru.. :)

eva said...

wahh xper2.. skali jer dlm seumur hidup.. insyaAllah..

aahaha sogo ni asal sy dtg sana xpernah xda sale.. mesti ada sale.. kaw kaw pulak sogo tu sale haha

~Sweet Honesty~ said...

maka jga tak pegi sogo..kt sana mmg salu sale kn??? huhu.. moga persiapan berjalan dgn lancar la yea..(^_^)

Zarul Umbrella said...

adoi padat nyer syekedul awak bro..tak pe la layan kan ajer

jebengotai said...

nk jdik raja kene persiapan rapi.. :)

dyabunga said...

nnti jgn lupa jemput dya ye..:D

ch000tz axoera ヅ said...

berjaman dah tak gi sogo ni >_<

aReLaN said...

@Apai : ramai orang.kalau jumpa pon tak perasan rasanya.hoh

@PariPariPutih : hehehe..memang bukan senang tapi ramai tak hargai masjid yang dibina kan.hmmm..tunggu la ye gambar tu.

@DekBolat : adalah.nama pon nak kawen.hehe

@Eza : tulah.sekali seumur hidup biar meriah tapi berpada2.

aReLaN said...

@Chic Na : betul tu.heheh

@Hanamiko Sakura : tungkus lumus itu penting.tanda kesungguhan nak kawen.hehe

@profmie : kalau jumpa pon tak perasan bro.ramai sangat umat manusia.haha

@~KaiSara AiMan PunYe BloG~ : insya-ALLAH,moga sumenya ok

aReLaN said...

@Mr. Clive : memang dah tak lama pon ni.hehe

@Nurrul : saya gi pon kali ni baru shopping.sebelum ni cuci mata je.haha

@Cik Awin : insya-ALLAH raya puasa nanti.

@LubLy : silalah kasi can ye.hehe

aReLaN said...

@madam : kalau madam shopping sogo,mesti banyak borong kan.hehe

@Zakia : laki2 tak pon.pengsan meneman jela.haha

@Myra Jay : kat sogo tu rasanya sepanjang waktu ada offer.

@cinnamon.com : saya ni hujung minggu jelah ada masa nak buat sume ni.wuuuuu

aReLaN said...

@Cik tikah : hahaha..mana leh.tak suprise la nanti.

@9n0L4 : takde la sume skali.ada lagi sket tak beli.hehehe

@Saya Disini : sekali seumur hidup nak shopping gini.

@Yumida : lor...nanti ajak la sape2 gi ye.sian lak dengar

aReLaN said...

@maszull : waalaikumussalam. betul tu.sekarang ni memang busy & letih tapi bila dah setel sume,memang lega la insya-ALLAH

@FARHAN : hahaha..nanti tibalah giliran ko kan.

@Norlida : insya-ALLAH sume dijemput.tapi jauh sket la.hehe

@Nurul : terima kasih!!!

aReLaN said...

@Kak Sha : hehehe..brg2 hantaran sme.

@Zuan : aku tak beli dah kemeja2 ni.haha

@eva : eva kalau gi sogo,mesti banyak shopping kan.

@~Sweet Honesty~ : memang selalu sale.rasanya setiap waktu ada.haha

aReLaN said...

@Zarul : betul tu.demi meniti hari bahagia.layankan aje.

@jebengotai : tulah.bukan selalu leh jadi raja ni.hehe

@dya : insya-ALLAH sume dijemput.

@c'axoera : saya pon dah berjaman tak gi.hehe

anamizu kaito said...

lan! ko dah setelkan borang2 segale ea???? wahhhh moge2 dipermudahkan semuenye lan..aminnn


guwa plak yg eksaited lebeyhhh bile dengor mmber blogger nak kawen..hehe






luv,
cik ana

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

huhuhu... sibuk betoi... mmm... awak nak kahwin yer... mana kad nyer... :D

Juliet_iRa~" said...

heheeh org nak kahwin mmg gtu..sogo mmg the best la..rs mcm sentiasa je sale..haha ;p..

wah bc pn rs pnt apatah lg kalo sndri y kena mengadap smua tu..tp xpela..sekali seumur hidup kot..;p

Yana Libra said...

wah, dah nak kahwin ye?

moga semuanya berjalan dengan lancar ye~ :)



p/s:selamat dtg ke GSF :)

fiQRa said...

hehe paling seronok shopping barang2 persiapan... hihi

aReLaN said...

@cik ana : sume dah setel. tunggu waktu je.heheh..doakan la sme berjalan lancar ye.

@Izni Hafiz Abdul Rashid : kad tak siap lagi la masalahnya.hahaha

@Juliet_iRa~" : sekali seumur hidup. tu yang kena all out.hehe

@Yana Libra : insya-ALLAH raya ni.

@fiQRa : memang seronok tapi seyes letih.