Thursday, May 24, 2012

NeXT BaTTLe


Esok pagi pukul 11 ada lagi interview kat Honda Malaysia Sdn Bhd. Yang hari tu memang aku gagal. Kali ni lak untuk division lain. Tetiba masa dalam perjalanan dari ASSB Shah Alam semalam, dapat panggilan suruh datang temuduga kat HMSB esok. Kali ni untuk Division Delivery kalau tak silap aku. Aku main hantar je resume bila member aku kat sana minta. Hakikatnya bukan aku nak masuk Honda tapi aku nak keluar dari Ichikoh. Hmmmm.....Ada rezeki, insya-ALLAH dapat. Kalau takde, terima & redha lah dengan ketentuan-NYA. ALLAH lebih tahu apa yang terbaik buat kita walaupun kita rasa ianya teruk kan. Doakan daku....



44 comments:

Norlida Ramli said...

wah3..alan...
wish u luck utk interview esok =)

Miss Hidy said...

Good Luck Lan...=)

Rapunzeel Cikilolo said...

kalo msuk honda bolehla aku mntak satu hybrid kat ko... please please please :))

nurfauzi said...

Konnichiwa arigato sayonara mata aimashou.
hahaha aku pun tak tau ape aku cakap.

PariPariPutih said...

ho ho ho rezeki namanye tu aReLan (walaupun masih lum gikan) PPP doakan semoga rezeki org nak berumah tangga ni dapat kerja tu... insyallah and amin ^_^ good luck, klw panic2 ingat jer cik ppp he he he grenti dapat jawab sume soklan keh keh keh

Chic Na said...

best of luck arelan.. :)

Mr.Clive said...

apa yang aku boleh katakan untuk ko selain good luck bro! :D

Eza Boom Boom said...

semoga yang diimpikan tercapai :) InsyaAllah ^^

Cik Aini Lavender's said...

insyaallah...
gud luck ye alan..kalo dh mmg rezeki x kemana kan =p

fArAh07 said...

good luck :D

eva said...

jgn susah hati.. rezeki sudah ditetapkan.. gudluck yer! ;)

アヌムちゃん said...

ganbatte..

9n0L4 said...

good luck ye. be handsome. hehe. ;)

jebengotai said...

gud luck bro..kalo ade lubang leh btau skali..hehe

LubLy said...

hdp kan misteri bro..chillax n g.luck..

**jgn biarkan hdp anda diselubungi misteri..ekeke

maszull said...

assalamualaikum arelan...selamat berjaya yer...:)

Myra Jay said...

All da best untuk interview tu ye..

InsyaAllah ada rezeki dapat la.. ;)

~Sweet Honesty~ said...

gud luck la yea..(^_^)

cinnamon.com said...

semoga berjaya..

sukses ye dik.

Yumida said...

smoga berjaya yer saudara....x dpt xpe..yg penting de pengalaman berinterview....dri situ leh wujudkan skill jd lbh terer..hope mendapat kerjaya yg diidamkan

P#eoniX said...

gud luck!!inyaAllah kalau dah rezeki x kemane...huhuhhu

Nurul Aisyah said...

nape nak keluar dari Ichikoh tu?

athirah said...

goodluck...semoga Allh pnjangkan rezki orang nk kawin..

Cik Nur said...

semoga barjaya Arelan..insyaALLAH kalau dah rezeki tak kemana kan..

c'axoera ヅ said...

kejelah kat honda senang nnti saya hantar kete untuk service hehehe

Asmara said...

gambatte!
*Insight! hehe..

profmie said...

Ganbatte...insyallah...

aReLaN said...

@Norlida Ramli : thanks cik norlida

@Miss Hidy : terima kasih banyak

@Rapunzel Cikilolo : hahaha...aku sendiri pon takde keta.

aReLaN said...

@nurfauzi : hahaha..yang penting ada usaha tu

@PariPariPutih : amin...tapi memang pening gak la ngan soalan2 dia.

@Chic Na : arogatou gozaimashita!!

aReLaN said...

@Mr. Clive : terima kasih banyak bro

@Eza : insya-ALLAH

@Cik Aini Lavender's : insya-ALLAH kalau ada rezeki dapat la.kalau tak dapat,terima jelah ketentuan-NYA

aReLaN said...

@fArAh07 : thank you~~

@eva : betul tu.terima kasih eva

@anum-chan : arigatou. tsurakatta kedo ne sono mensetsu

aReLaN said...

@9n0L4 : terima kasih. i'm already hensem the way i am.hohoho

@jebengotai : terima kasih bro

@LubLy : hehehe..takde misteri pon tapi seyes mencabar la interview tadi

aReLaN said...

@maszull : waalaikumussalam. insya-ALLAH kalau ada rezeki

@Myra Jay : thanks.doakan la ye

@~Sweet Honesty~ : terima kasih banyak

aReLaN said...

@cinnamon.com : amin....

@Yumida : betul tu. dah lama tak interview.berkarat jadinya.hahaha

@P#eoniX : amin...insya-ALLAH kalau ada

aReLaN said...

@Nurul Aisyah : banyak sebabnya tapi takleh la gitau sekarang.hehehe

@athirah : terima kasih banyak

@Cik Nur : amin. insya-ALLAH kalau ada rezeki kat sana kan

aReLaN said...

@c'axoera : hahaha..ni manufacturing.mana ada kaitan ngan after sales service

@Asmara : dulu ngidam gak nak angkat insight tapi cr-z lagi smart.hehe

@profmie : hait.ganbarimasu~~

Zakia said...

Good luck arelan :)

onlajer said...

kalau tak dapat kat sana boleh apply kat honda pasir gudang hehe

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

goodluck beb! insyaAllah kalini tak mengecewakan lu :)

aReLaN said...

@Zakia : terima kasih!!!

@onlajer : honda pasir gudang??moto ke?

@Zuan : insya-ALLAH

afiys said...

salam

sy dpt intrview from honda too..
any tips?neves sgt2 da ni..hoho

thanx in advance :)

Anonymous said...

sy dpt intvw honda gak..bole share experience x?takot coz cmpany besar.huu

myelin sheath said...

salam..

saye nak tny, apa soalan femes honda salu tny eh sebab sy dpt interview dari honda..boleh share tak? cuak gak ni nak iview ngan company besar2 ni..tq

Anonymous said...

Hi aReLan, may i know what is the question interviewer will ask for procurement post..mind to share? your help is highly appreciated..thanks