Tuesday, May 22, 2012

ReZeKi ALLAH BaGi

Syukur alhamdulillah semenjak dua menjak ni murah rezeki aku. Minggu lepas tetiba dapat result pasal segmen yang dah lama aku join kat blog nanabyte iaitu Segmen  Doodlify Me by Nanabyte. Gambar kat bawah ni telah di'doodle'kan oleh cik nanabyte. 


Hasilnya: 


memang kiut. Hahaha...Sungguh tak kusangka muka ku leh jadi sekiut itu. Pergghh...



Pastu, permohonan cashout aku dari SAYS.my sebanyak RM115 telah diterima. Dah bank in pon dalam akaun CIMB aku. Syukur alhamdulillah. Dapat la sket. Ni kali kedua aku cash-out dari SAYS.my. Sebelum ni cukup RM50 terus aku cashout tapi yang ni aku tunggu sampai lebih RM100. Hehehe..Leh la topup tabung kahwin kan. Kena usaha lebih lagi ni. Mana tau kot-kot pasni leh dapat sampai RM1000 lak ke kan. Tak rugi pon join SAYS.my, Nuffnang, ChurpChurp ke apa sume ni. Korang leh la tambah duit poket sket-sket kan. Nak masuk bukan kena bayar satu sen pon. Jadi, tak salah kan mencuba. Yang penting halal.

55 comments:

Adylia Qarissa said...

memang dah rezeki namanya :p

~Sweet Honesty~ said...

mmg kamu ne bawa rezki la..hihihi

! NZ Si Panglipur Lara ! said...

doodle tu...

wah tahniah tahniah ^__^

P#eoniX said...

tahniah!!!erk...muke doodle tuh cam tembam jerk...but cuit...ops...silap!!!ciut...hakhakhak...

CiK FizA said...

rezeki rezeki. Alhamdulillah :)

**Comel je doodle tuh. Ngee :DD

Aine Ainun said...

rezeki namanya...=))

PariPariPutih said...

AKU NAK PINJAM SPEK TU BOLEH?? HE HE HE

nurfauzi said...

wak. nak buat tabung kawin, try la simpan kat unit trust ke (cth: ASB, AHB, public mutual dll...) di samping simpan cara biasa.
tabung haji pun ok jugak. Dividen banyak jgk hujung tahun.
yang penting simpan.

Eden dulu simpan kek unit trust pulic mutual nak kawin. 3 tahun, sempat la buat hantaran.

aReLaN said...

@Adylia Qarissa : syukur alhamdulillah

@~Sweet Honesty~ : hehehe..takde la sampai ke tahap tu.rezeki masing-masing kan

@NZ Si Panglipur Lara : terima kasih

@P#eoniX : terima kasih.oit2.tembam2 tu slow sket.hahaha

aReLaN said...

@CiK FizA : alhamdulillah

@Aine Ainun : syukur atas kurniaan rezeki

@PariPariPutih : tupon saya pinjam member gak sebenarnya.hahaha

@nurfauzi : duit dah ada pon sebenarnya. simpan dalam bank.hehehe..

Norlida Ramli said...

tahniah alan =)
mmg murah rezki awk ..
alhamdulillah...
smua rezki dr Allah...

kiutnya doodle tu..kihkih...
yg says tu tahniah2...=)

nurfauzi said...

simpan kat bank dividen ciput...nak selamat (dan malas nak masuk unit trust) simpan kat tabung haji.
Setahun dividen dalam 7-8% jugak.
Dapat la tambah untung sikit2.

[z@ck] said...

wah..tahniah..rezeki org nak kawin sama ni =P

Zakia said...

cute la..mcm nobita pun ada..hehe

si kiut lavender said...

uish...cutelah doodle tuh..hekhek..>_<

amboih...rezeki nak dekat2 kawen nih...:D

Chic Na said...

untunglaa. dpt rezeki lebih.

doodle tu je yg kiut. :)

Nurrul said...

besnya.. kiut2..

*wahh says.my dah mmasukkan wet... ley belanja makan sushi :)

athirah said...

tu dia..usaha tangga kejayaan..

onlajer said...

Alhamdulilah Rezeki yg Allah Beri

Miss Hidy said...

hahaha..cute sgt doodle tu..hilang kemachoan...amboi...en lan belajar dari sifu mana ni?..hebaq da skng..

9n0L4 said...

balik² gambor ni. huhu.

hazman aka species1980 said...

gambat DOODLE yang amat cute la bro....

Masz Sidek said...

alhamdulillah... rezeki2.. :)

LubLy said...

bahagi kpd 2 la bro..jgn kedekut sgt..ekeke

Myra Jay said...

Alhamdulillah rezeki kan..
Syukur, insyaAllah mudah-mudahan dapat kumpul RM1,k plak :)

madammondoq said...

uish.. cute gilerlah!!!!

Saya Disini said...

bestnye..tahniah

profmie said...

pehh..rezeki tu..thniahlah..sori ar aku lme xblogwalking...sibuk skngni..hehee

Sharidawati Shahrudin said...

alhamdulillah... tahniah ye dpt 2 hadiah ! hehehe

Kancil 8349 said...

tahniah

cinnamon.com said...

rajin cari,cepatlah nanti berumahtangga.

maszull said...

assalamualaikum arelan....cute nyer doddle tu...:)

Cik Nur said...

Syukur..! mencurah2 rezeki kamu arelan..!

Hanim Irsyad said...

tahniah. rezeki :)

Cik Aini Lavender's said...

hehe mmg terbaik lah alan..tang kening paling menonjol.hahaha

syukur..murah rezeki lagi =p

Yumida said...

wah..rezeki...alhamdulillah

Chuu Muqhlis said...

knape sy cm susa tol nk up earning huh @___@

coklat susu said...

tahniah :)

Noraim said...

murah rezeki nak dekat kawen ni kan. kikiki.

msredcheesecake said...

ALHAMDULILLAH WAT SAVING KAWEN... JGN ASIK JIMBA2 JE...HHEEE

Nurul Akmal said...

comel... hehehehe

Nurul tag Arelan

http://www.siezuka.com/2012/05/ga-dari-akmarwaticom.

fArAh07 said...

eee comelnyeee!
*dgn harapan duit tu dpt half
*_*

aReLaN said...

@Norlida Ramli : terima kasih.syukur alhamdulillah.

@nurfauzi : memang ingat dulu nak buat tapi tetiba jadi malas.hehehe

@[z@ck] : alhamdulillah.moga lebih murah rezeki pasni kan.hehe

@Zakia : hahaha..mana ada cam nobita.jauh beza tu

aReLaN said...

@si kiut lavender : syukur atas kurniaan rezeki

@Chic Na : hehehe..tengok orang la.sebab tu kiut. :P

@Nurrul : hahaha..empunya diri ni pon dah bertahun tak makan sushi

@athirah : betul tu.usaha memang penting

aReLaN said...

@onlajer : alhamdulillah

@Miss Hidy : belajar apa?buat doodle?tu orang bagi la.hehehe

@9n0L4 : gambar tu je paling laris di pasaran.hahahah

@hazman : tuan dia ni memang cute la.haha

aReLaN said...

@Masz : alhamdulillah

@LubLy : ni bukan kes kedekut tapi ada agenda lagi besar la.kawen tu penting skang ni.hoho

@Myra Jay : insya-ALLAH kalau ada rezeki

@madam : time kasih madam.hehe

aReLaN said...

@Saya Disini : terima kasih

@profmie : memang lama la.busy ngalahkan YB ko skang ek.hahah

@Kak Sha : syukur alhamdulillah

@Kancil 8349 : terima kasih kancil

aReLaN said...

@Saya Disini : terima kasih

@profmie : memang lama la.busy ngalahkan YB ko skang ek.hahah

@Kak Sha : syukur alhamdulillah

@Kancil 8349 : terima kasih kancil

aReLaN said...

@cinnamon.com : insya-ALLAH dah tak lama lagi ni pon

@maszull : waalaikumussalam.memang cute.tengok sapa buat & sape yang jadi model la.hehehe

@Cik Nur : syukur alhamdulillah

@Hanim Irsyad : terima kasih cik hanim

aReLaN said...

@Cik Aini Lavender's : kening ziana zain tu.hahahaha

@Yumida : alhamdulillah

@Chuu Muqhlis : sabar ye.usaha lagi.insya-ALLAH leh

@coklat susu : terima kasih banyak

aReLaN said...

@Noraim : alhamdulillah

@kak red : alhamdulillah. memang masuk tabung terus ni.hehe

@Nurul : insya-ALLAH nanti arelan buat ye.hehehe..terima kasih tag

@fArAh07 : terima kasih.memang comey

eva said...

wah! rezeki tu!

hahha gamba mmg comel.. yg penting rambut dgn spec mata tu haha

jebengotai said...

minat springbok ker bro..hehe

shera haifa said...

alaa chumelnye doodle tu..

alhamdullilah.. moga terus dimurahkan rzki..

aReLaN said...

@eva : spek tu pinjam je.wuuuuu

@jebengotai : takde la.minat allblacks lagi tapi baju tu lawa.beli jela.hahaha

@shera haifa : alhamdulillah.