Saturday, May 19, 2012

MaLaYsia NgeToP LaGi

Setelah sekian lama aku tak kuar post pasal Malaysia masuk ranking kat rancangan TV Jepun, akhirnya ada gak kali ni setelah member aku yang masih kat Jepun, si Saido post gambar ni kat facebook dia. Malaysia masuk ranking lagi & kali ini adalah untuk "Memilih Perempuan Berdasarkan Paras Rupa". 


Daripada 48 buah negara, Malaysia di tangga ke-3 ngan 63.6% di belakang Indonesia dengan 67.9% dan Filipina di tangga kedua dengan 67.6%. Jepun lak di tangga ke-12 dengan 48.2%. Nampaknya rakyat Malaysia terutamanya lelaki memang memandang pada paras rupa tapi takleh la salahkan lelaki gak kan sebab memang ada hadith yang menyebut dalam bab memilih isteri kita tengok pada empat perkara iaitu hartanya, keturunannya, paras rupanya dan agamanya. Tapi agama tetap nombor satu la. 





Papepon, buat sume, malam ni aku gi tengok Final Piala FA antara Kelantan vs Sime Darby FC kat Stadium Bukit Jalil. Lepas balik nanti la baru aku sempat singgah blog korang sume ye. Walaupun aku ni takde pape pertalian darah ngan Kelantan, tapi aku memang sukakan Kelantan. Gomo Kelate Gomo!!!Go More Kelate Go More!!!




24 comments:

paripariputih said...

Kalau sume pompan kat msia ni mcm rupe antu kak limah gamaknya mau tak 'bergenarasi' rakyat malaysia ni ek? Ha ha ha GOMO!KLATE!GOMO! Kih kih kih

Asmara said...

tengok jugak ni jumaat lepas, tp dah lama xde wakil dr msia. huhu..

Cik Nur said...

perghh..tangga ketiga tu...

pasukan manalah yg akan menjadi juara mcm ni...

maszull said...

assalamualaikum arelan...kalah atau menang tu adat permainan n dag tentu ada pasukan yg kalah n menang nanti...:)

P#eoniX said...

kih...kih...kih...anto kak limah pegi jepon...camnerlah gamaknya...hakhakhak..

Nurrul said...

top juga kalau2 ada yg mcm kak limah.. huhu..

*tak sangka masuk list.. biasalah lelaki.. krg suka sma jenis.. pelik pulak..

~Sweet Honesty~ said...

haha..klakar baca komen peonix..hahaha

nanabyte said...

oooo. ye ke? xdela can la sy. sobs3. ^^;

ohhh ye, tadaima, sensei. lame dak sy ilang? ekeke.

btw, nk gtau lerr, u win.
http://belognanabyte.blogspot.com/2012/05/3-lucky-winners-from-my-first-giveaway.html

sorry la delay. n sorry lerr, sy xpandai doodle berjantina lelaki ne. >.<

NIZAM said...

bakal org rumah org kelantan kan? kena la suke. nnt ada la relate tu. hikhik.

sorak-kuat2 tau lan. kasi gegar stadium. aku tgk depan tv je.

jebengotai said...

go go sime darby .. :)

Rapunzeel Cikilolo said...

maknenye bf aku pilih aku sebab aku cantik la??? kah kah kah kah kah...


*jokes je...

Elysa Sofia said...

wahh malaysia..memang lelaki pilih perempuan macamtu kan..hehe its a fact lah rasanya :)

9n0L4 said...

pape pun saye suke yg minoriti aje. go go sime darby. hehe.

Zakia said...

biasalah lelaki memang nak yg cantik je..huhu tapi tak semua la.. kita tgk sape menang bola malam ni..heheh

Hanamiko Sakura said...

uihh.. abg ipar saya pun pergi stadium gak malam ni.. hehe GOMO KLATE!!

FARHAN said...

sime darby kena mng jgk mcm mna pon mlm ni.. hikkk

kyo_9 said...

survey 48 buah negara je..
teringin nak tgk keputusan dari Arab Saudi ke.. ;p

Noraim said...

gomo kelate gomo! kelate menang! hikhik.

habisla org yg berapa comel mcm sy ni. kikiki.

aReLaN said...

@PariPariPutih : hahaha..kalau camtu memang rela la cari orang luar

@Asmara : ooo...patutlah member tak post selama ni.hehe

@Cik Nur : yeay!!!kelate juara.

aReLaN said...

@maszull : waalaikumussalam. yup.tapi yang penting kelantan menang malam tadi.hohoho

@P#eoniX : hahaha..setakat hantu kak limah. hantu kat jepon lagi parah bro

@Nurrul : benda tu yang kita nampak dulu kan. nak wat camne. dari mata turun ke hati. :P

aReLaN said...

@~Sweet Honesty~ : hahaha..pheonix memang camtu

@nanabyte : uish...tahniah buat diri sendiri.hehehe

@NIZAM : memang bergegar la tapi bosan la match semalam. dahla lama menunggu. pukul 5 dah dalam stadium

aReLaN said...

@jebengotai : hahaha..sket sangat geng sime darby semalam.pe kes.aiyoo

@Rapunzel Cikilolo : hahaha..as for me,cantik ke tak tu subjektif.yang penting sejuk mata memandang.

@Elysa Sofia : ala..pompuan pon nak yg hensem je kan kalau boleh :P

aReLaN said...

@9n0L4 : booo sime darby boo.hahahah

@Zakia : bukan nak yang cantik tapi sejuk mata memandang ye.hehe

@Hanamiko Sakura : yeay.memang bergomo habis la semalam

aReLaN said...

@FARHAN : tapi masalahnya kelate gak yang menang.hahaha

@saido : hohoh..48 negara dah cukup banyak tu do

@Noraim : yeay. kelate memang bergomo habis la semalam