Sunday, May 20, 2012

ReVieW DaRK sHaDoWs

Memang aku kaki wayang tapi takdela sume citer aku gi layan kan. Hari Jumaat malam Sabtu yang lepas gi Alamanda layan citer Dark Shadows. Sebelum tu dinner la dulu kat Rasa. Dah lama tak makan kat Rasa ni sebab renovation. Apa ntah nama makanan kat bawah ni aku makan. Rasanya Chicken Black Pepper Rice kot dari Little Wok. Seyes aku tak suka. Banyak sangat bawang & halia. Aku ni dahla memang tak suka bawang. Aiyoo..


Wayang start pukul 10 malam, jadi gilah ronda jap. Tengok kereta-kereta yang dipamerkan kat Alamanda tu. Not bad la design Proton Preve bila tengok dari dekat. Tapi minat aku tetap pada Ford Fiesta walaupun takde kat Alamanda masa tu & dari dulu sampai sekarang aku tak beli lagi Fiesta. Hahaha...


Citer Dark Shadows sebuah filem komedi seram, mengisahkan pasal saudagar dari Liverpool, keluarga Collins yang berhijrah ke Amerika dan akhirnya berjaya membangunkan sebuah pelabuhan perikanan yang dinamakan Collinsport. Joshua & Naomi Collins, ibu bapa kepada Barnabas terbunuh kerana kuasa sihir dari Angelique Bouchard yang kecewa kerana Barnabas tidak cintakan dia. sebaliknya Barnabas jatuh hati pada Josette. Barnabas disumpah jadi vampire, Jossete lak mati kerana sihir Angelique. Selepas hampir 2 abad, Barnabas berjaya keluar dari keranda dan bermulalah adegan balas membalas dendam ngan Angelique.

Watak Barnabas yan dibawa Johny Depp memang lawak. Dahla kuno, maklum la vampire dari zaman lampau, jadi jakun ngan dunia awal 1970-an. Tapi citer ni sedikit blue la ngan adegan panas antara Barnabas & Angelique. Walaupun Barnabas tak cintakan Angelique, tapi dia tetap takleh lawan godaan Angelique. Nak kata best sangat pon takde la citer ni. Bese je kot. 

35 comments:

Nurul Aisyah said...

wah..sedapnya!!

Nurul Aisyah said...

da lama tak singgah sini...exam exam exam exam exam exam = =

millerJ said...

cerita ni mcm best jugak..setting ok. character(S) pn ok..just that it seems to be pointless, and i don't get it. haha..

ZYASH said...

mcm best jer citer ne, kelakarkan...leh bubuh dalam schedule minggu ne...hehehe

PariPariPutih said...

Aku lagi dah lama x tengok wayang... wayang tengok aku ade le.. keh keh keh... (tak ada citer yg memanggil2ku untuk bertandang ke panggung wayang) :P

~Sweet Honesty~ said...

mcm best jek..nk tgk la.. GSF tu 'Group Segar Follower..'.. nk join ke??

Rapunzeel Cikilolo said...

aku memang nak tengok cerite ni la... tapi macam tak kesampaian je hajat aku tu... eieh ~~!

NAL said...

NAL rasa mcm tak minat jer nak tgk..

P#eoniX said...

hahaha....bro!!bawang besar baik untuk kesihatan lelaki bro!!x caye trylah...kah...kah...kah...n'way haku ske tengok cite vampire!!heheheh...

Ahmad Saufe said...

Little Wok..haha..sib baek Nasi Kak Wok kat Klate xhidang gune wok gak..haha

Cik tikah said...

kalau cakap biasa je, mesti tak gempak sgt kan.

maszull said...

assalamualaikum arelan...wah !!! makan tengahari diluar yer tengok mcm sedap jer makanan yg di order tu...

dapurCikWan said...

macam best je cter ni,..

jebengotai said...

ford fiesta x best aa bro..still kalah ngn neo s2000..hehe

Anonymous said...

hahaha....bestla citer ni..

Zakaria's daughter said...

haha. cite neh tak ohsem pn.
nak2 banyak part yg eiyuckkkkk eiyuckk.
tapi mmgg kelaka lahh yg jakun tu.
wakaka

Hanamiko Sakura said...

kalau dah ada Johny Depp memang terbaik.. hehe

Kasih Salina said...

memang best tgk wayang..suasan x sama cam tgk kat rumah..berdua dulu2 selalu la tgk wayang..dah ada ank kecik susah la..

Chic Na said...

so nk bg berapa bintang out of 5? teruja nak tgk sbb ada Johnny Depp. minat sgt, ape je watak dia bwk mesti best. ;)

aReLaN said...

@Nurul Aisyah : patutlah menyepi.hehehe..dah habis exam?ok?

@millerJ : yup.tak tau motif citer.hehehe

@ZYASH : memang kelakar tapi tema sebenar tak tau.jealousy maybe.hmmm

aReLaN said...

@PariPariPutih : hahaha..memang rugi la kalau wayang tengok akak tu.aiyoo

@~Sweet Honesty~ :ooo..ntah la.tak minat join mana2 group.takut takleh bagi komitmen.hehe

@Rapunzel Cikilolo : dah umur 18 ke nak tengok ni??hahah

aReLaN said...

@NAL : takyah pon takpe.tak best mana pon.

@P#eoniX : hahaha..tu aku tau tapi memang tak suka bawang.

@Apai : takpo2.yang penting kelate mene tu.hohoho..gomo kelate gomo.

aReLaN said...

@Cik tikah : memang tak gempak pon.hehe

@maszull : waalaikumussalam.tu dinner la mama.not lunch.hari jumaat kan keje.hehe

@dapurCikWan : boleh tahan jela kot.bese2 je

aReLaN said...

@jebengotai : tak kira.aku nak fiesta gak.hahaha

@ano : atas orang kot.bagi saya bese je

@Zakaria's daughter : tapi time eiyuck2 tu mesti suka kan?hahaha..dah leh tengok ke?bukan utk 18 ke?

aReLaN said...

@Hanamiko Sakura : sebab dia lah citer tu hidup sket.

@Kasih Salina : sama la.kang kalau dah bertambah ni, memang susah la nak cari masa tengok wayang cam skang ni

@Chic Na : 2.5 je kot.hehehe

fiQ'Ra said...

macam sedap je lauk tu, bawang nya letak kat tepi, makan ayamnye saje.. hehe, hmmm macam best cite tu..

LubLy said...

bjalaaaaaaannn jerk kan..good3

OrangBiasa said...

yup.. what a so-so story..huhu..

Zakaria's daughter said...

haha. mana ada suka part eiyuck2.
gelii sehhh -________-''

bulan tujuh baru lapan belas hokay.
tapi sejak dulu lepas je kalau nak tgk atas 8belas pny.
my height is 167.5 cm :D

kahkah.

onlajer said...

Macam masak daging merah jer

hazman aka species1980 said...

Tak pernah singgah kat LITTLE WOK lagi.... nampak menarik jugak food presentation dia...

eva said...

perghhh sedapp!!

lama tak tgk wyg.. huhu.. teringin nak tgk dark shadows!

aReLaN said...

@fiQ'Ra : tu lah yang buat sebelum start makan.tapi still termakan gak.aiyoo

@LubLy : hahaha..dah tu nak buat pe lagi.jalan jela

@OrangBiasa : memang so-so.

@Zakaria's daughter : uish...tinggi jugak tu.skang je geli kan.hahaha

aReLaN said...

@onlajer : black pepper la.berangin je makan.hahaha

@hazman : nampak menarik.mula2 ingatkan dia masak dalam kuali rupanya lepas masak dia letak je atas kuali tu.kiranya kuali tu jadi pinggan la.hahaha

@eva : gilah tengok cik eva oi.kesian lak dengar orang lama tak tgk wayang ni.heho

9n0L4 said...

hollywood pun buat cite genre komedi seram sekarang ni eh. huhu. ;)