Tuesday, May 8, 2012

MeLaKa TRiP

Hari Sabtu, seawal jam 11 pagi (awal lah sangat) bergerak ke Melaka menuju kenduri kahwin sepasang kohai (junior) Jepun dulu. Kohai 2 batch bawah dari batch aku, bertempat di Ayer Keroh. Majlis perkahwinan antara Zul Arif (Azmung) & Atiqah (Tisu) dari batch 8 JAD (aku batch 6) diadakan di dewan apa ntah kat Ayer Keroh tu. Aku ni nama je lahir kat Melaka tapi memang kureng la pape ilmu pasal Melaka ni.


*Ni je sempat aku snap*


Sampai dewan sekitar jam 1.30 tengah hari. Sempat lak jumpa junior MRSM Kuala Berang dulu, Nadiah yang merupakan anak buah aku dalam team olahraga sekolah. Aku ketua kontijen masa MRSM Q-Ber dulu, dia lak ratu pecut dan juga merupakan kakak kepada pasangan kembar batch 8, Fani & Fana. Memang kenduri ni penuh ngan budak batch 8 je. Aku lak sesat. Tahniah diucapkan buat pasangan pengantin. Lepas kenduri, menuju rumah nenek kat Klebang. Bawa si dia jumpa nenek terus. Tapi nenek sorang je kat rumah masa tu. Kesian lak tengok nenek, mesti sunyi je. Gi jalan tepi pantai jap. 

*Panjang gak la barisan yang beratur*

 Lepas tu, gi cari coconut shake yang dikatakan cukup popular seantero Malaysia ni kat Klebang. Aku yang kampung kat Klebang pon tak tau sebab balik pon time cuti raya. Mana la kedai tu bukak bulan puasa & raya. Padahal dekat sebelah Caltex yang bersebelahan ngan kawasan kubur atuk aku je. Memang ramai la orang beratur. Kereta berderet-deret parking kat situ. Kitorang take-away je. Malas nak dine-in sebab nak kena berkejar balik Nilai amek but bola aku yang dah siap repair.

*Akhirnya dapat jua kau kunikmati. Huhu*

Letih gak la seharian keluar ni. Sampai Nilai pon dah dekat pukul 7 malam. Singgah beli glove sebab aku terpaksa jadi GK untuk team bola dalam match keesokan harinya. Beli la pape yang patut kat Giant Nilai tu lagi. Letih wuuuu




39 comments:

Cik Nur said...

uu..berderetlah org beratur..!

hebat..nak cuba tapi jauh bebeno...huhuhu..!

Sifu..awak di TAG...hihihih

http://cahayacita2.blogspot.com/2012/05/terima-kaseh-nuffnang.html

NAL said...

wah, mesti enjoy ka g situ..

Norlida Ramli said...

wah3 dtg melaka..ayer keroh pulak tu..dekat sgt ngn sy tu...br nk blnja coconut shake kn..

sy suka coconut shake batu berendam..lg sedap dr klebang kot..hihi...

Cik Aini Lavender's said...

wah..nmpk cam meriah nye knduri tu..
2 pasangan ke?
mmg sedap ke coconut shake tu?

Nurrul said...

bestnya ! berjalan saja... haha
Selamat Pengantin Baru,..

*abg arelan memang rajin pergi kenduri.. hihi ;D

cinnamon.com said...

jumpa nenek,seronoknya.

nak juga merasa ada nenek ni.

JebengOtai™ said...

kat jb pon byk ckp coconut shake kat klebang ni sdap..mmg fenomena..hehe

Hanamiko Sakura said...

coconut milk shake? teringin nak rasa.. err, dkat klebang je kah?
kena pergi jauh ni nak mendapatkan coconut milk shake.. haha

klANA said...

coconut shake ni femes kat klebang kn.. aritu gi melaka rugi sy xsinggah..

LubLy said...

wahhh naekk alza..

LubLy said...

http://ainraus.blogspot.com/2012/05/mahligai-cinta-4.html

cuba br0 view bl0g nieh..rasa sama la pengantin k0rang nieh..ye k0tttt..

dyabunga said...

ramainya orang beli coconut shake... mesti sedpkan?

Cikgu Ma said...

dah lama x pgi makan kenduri jauh2...

Masz Sidek said...

huhuhu... bersusun org beratur... kalau hari panas minum coconut shake tu mesti syok...

maszull said...

assalamualaikum arelan...selamat pengantin baru buat kawan tu yer n cocount shake kat klebang tu mmg best...:)

TF said...

meriah nampak kendurinya..wah teringin pulak tengok coconut shake..berapa harga?hehe..betul la..klau sedap..sanggup je orang beratur panjang bape jam pon kan..

P#eoniX said...

wah!!best giler leh jenjalan....mesti sedap cocunot shake tuh...heheheh...

Zakia said...

saya duduk johor~ dekat je dengan melaka.seberang sungai je.petang2 jenjalan melaka..hehe

[sutera kasih] said...

baru je tebaca kt blog kak wahida psl coconut shake..sedap eh?

aimaniman said...

sedapnya coconut shake minum ngan sidia... isshh terliur plak, bila la nak berfoya2 kat pantai klebang lagi macam time dok mppmm dulu,.. ingat time buat kpli semua pantai melaka akak redah...

9n0L4 said...

org barat ni mmg suke benor makan yg asasnye kelape eh? huhu.

aReLaN said...

@Cik Nur : sanggup beratur tu.si dia ngidam.hahaha

@NAL : enjoy tapi letih la seharian drive ni. :)

@Norlida : ntahla.bagi saya,sume lebih kurang sama je.coconut shake juga.hahaha

aReLaN said...

@Cik Aini Lavender's : memang sedap.yup,dua pasang.yang adik tu junior saya.yang kakak tu lain la.

@Nurrul : amek berkat.hehe

@cinnamon.com : tu jela satu-satunya nenek yang masih ada.sayang nenek

aReLaN said...

@Jebengotai : bagi saya lebih kurang je sume.hahaha

@Hanamiko Sakura : kat tempat lain ada gak rasa tapi rasa mesti tak sama.hoho

@klANA : uish...kitorang dari hari tu lagi dah usha.ni baru sempat merasa

aReLaN said...

@LubLy : memang pengantin yang sama.eh,naik myvi lagi best la.hehe

@dya : memang sedap.kalau singgah klebang,silalah rasa ye

@Cikgu Ma : kitorang pegi je kalau setakat sejam dua perjalanan.hehe

aReLaN said...

@Masz : memang hari tu panas.syok betul pekena coconut shake.hoho

@maszull : waalaikumussalam : dah pernah rasa ke?

@TF : demi kenikmatan yang tak terhingga,tak kisah la tunggu lama sket kan.

aReLaN said...

@P#eoniX : memang sedap!!!!

@Zakia : hahaha..tapi jauh la dari klebang kan?

@[sutera kasih] : wahida?memang sedap.rugi kalau gi melaka tak singgah klebang try coconut shake ni

aReLaN said...

@aimaniman : hoho..dulu masa kecik2 lintas jalan dah sampai pantai.skang lepas tambak,makin jauh pantai tu jadinya.aiyooo

@9n0L4 : orang barat?hahaha..ntah la.ye kot.

Kancil 8349 said...

ramainya orang

Cik FaRiZaM said...

cantik nye pelamin dia :)

arelan kawin bile ?

Nurul Akmal said...

Meriahnyer...

fiQ'Ra said...

wahhh pengantin berbaju kuning.. ;)

Zakaria's daughter said...

klebang marrii.
dekat dah dgn rumah dila :D
kt lorong pandan.ngehh.

9n0L4 said...

opssssss. nak mksd kan org pntai barat. hee.

aReLaN said...

@Kancil 8349 : ramai la sebab sedap.hohoh

@Cik FaRiZaM : insya-ALLAH bulan 11.hehehe

@Nurul : memang meriah.2 pasang kawen skaligus.

aReLaN said...

@fiQ'Ra : kuning macam raja betul dah tengok.hoho

@Zakaria's daughter : uish...dekat dah tu.leh la nanti singgah raya.hehe

@9n0L4 : hahaha..takpe2.paham

Cik FaRiZaM said...

oo bulan 11 ek....fasz la dulu :p

Kasmadi Pirus said...

Kat lorong pandan tu ada satu gerai yg jual coconut shake jgk.. tp mmg lain dri tmpat2 lain yg jual coconut shake d skitar mlka.. mmg SUPERB SPECIAL.. Marveles.. ada 5 perisa coconut shake dia.. rugi x cube weh..

Kasmadi Pirus said...

Kdai dia btul2 dpn klinik ksihatan lorong pandan tu..