Sunday, May 6, 2012

ReVieW THe aVeNGeRs


Akhirnya aku tengok gak citer The Avengers selepas seminggu kuar kat panggung Malaysia ni. Padahal member siap ada yang dah gi tengok 2 kali tu. Hohoho..Hari Jumaat malam Sabtu pukul 9 malam bertempat di GSC Alamanda Putrajaya aku menonton citer yang sekian lama aku tunggu-tunggu. Bagi aku, citer ni memang the best setakat ni untuk tahun 2012.

Citer mengenai sekumpulan adiwira seperti Iron Man, Hulk, Thor, Captain America, Natasha Romanoff (Black Widow) yang dikumpul oleh Nick Fury dari S.H.I.E.L.D dan dinamakan The Avengers bagi menentang kejahatan dan ketamakan Loki yang ingin menjadi pemerintah sehingga sanggup membuka portal untuk puak Chitauri datang ke bumi. Loki memang suka mencapub, bukan setakat nak jadi raja tapi mahu ke'raja'an beliau disaksikan penduduk Bumi dengan menjadikan Stark Tower sebagai tempai pilihan membuka portal.

Efek best, jalan citer best, aksi best, serba serbi best. Aku menyangkakan Thor selaku seorang dewa dari Asgard menonjol tapi nampaknya Hulk paling manthap. Ditambah best lak ngan scene-scene lawak dari Iron Man dan Hulk. Iron Man cam bese la mulut tak reti nak diam. Hulk plak paling lawak bila dia tumbuk Thor & belasah Loki selamba badak dia je. Tapi aku akui aku tak pernah tengok The Incredible Hulk nye movie tau. Tak tau sangat la asal usul dia. hehehe...Memang tak rugi la tengok The Avengers. Hohoho....Buat sesape yang tak tengok lagi tu, jangan tunggu lama sangat. Kang basi citer dibuatnya...


37 comments:

Nurul Aisyah said...

wah!!

Nurul Aisyah said...

mcm best jer!! sbb ada hero ironman...hahahhaa

hmmmm... :)

P#eoniX said...

wah!!!!ko neh kaki panggung lah jugak...tiap kali kuar citer baru mesti ko pegi...huhuhhuhhh!!!n'way dengar review dari ko makin teringin nak jejak kaki kat panggung lagik....hehehe...

profmie said...

peh...memg best pUn..akpun msh xb'kesemptn utk tgk... maklumlah cuti aku g Pesta Buku je kt pwtc..haha..tp akn ku tgk jg cite ni..btw,thnx for the review...

Rapunzeel Cikilolo said...

aku pun tak sempat nak tgok cerite ni. jemputan kawen kena dahulu kan..

NIZAM said...

nyampah la bila org review filem ni. dah la aku takle tgk. huwaa. jelez2. ko saje je kan Lan nak kasi aku jelez. GSC taknak ke lebarkan sayap belah kelantan plak. hehe.

Cik Semut... said...

teringin nak tgk..tapi..xde sapa nak teman..#buatayatsedih :(

jebengotai said...

setiap hero ade ego masing2.. :)

9n0L4 said...

jumaat petang tu pun ade gi putrajaya. hoho.

Cik Nur said...

dgr citer mmg best..tapi mcm biasalah, nur mana de masa nk pi tgk..huhu

dyabunga said...

mcm rugi je tak tgk.. lepas ni nk tgk lh..

aReLaN said...

@Nurul Aisyah : hahaha..ironman la paling ego dan berlagak power dalam sume tu.

@P#eoniX :takde la sume citer.yang best atau cambest aku gilah tengok.hoho

@profmie : bagus2.gi pesta buku tu.aku memang takde la nak gi pesta buku gitu.memang pemalas la nak beli bahan bacaan ni.aiyoo

aReLaN said...

@Rapunzel Cikilolo : betul tu.utamakan yang lebih utama lagi.orang kawen skali je.citer ni leh tengok bila2.hehe

@Cik Semut : kesiannya.gilah ajak sape2 je.janji leh tengok. :)

@jebengotai : memang sume ego.aiyoo

aReLaN said...

@9n0L4 : oooo..petang saya keje la.hehe

@Cik Nur : pandai2 lah cari masa ye. :)

@dya : tengok cik dya.memang rugi la tak tengok.hoho

Ezad Skytech said...

haha..aq suka scene Hulk baling2 Loki tu...haha...

Alieza Dayasari said...

amboi.. bukan main lagi sih.. dh tgk wayang...
leeza tak tgk lagi.. tp cadang nk tgk battleship dulu.

nurfauzi said...

tunggu versi download hahaha. dek kerane malas pergi tengok dan kedekut..

Kancil 8349 said...

kamu cerita nie bikin kancil sakit hati mahu menonton..heheheh...

Nurmujahidah Ismail said...

buat kesekian klinya,, klate tak de pawagam,,uwaaaa

NAL said...

best citer ni..sempat juga NAL g tgk kat pwgm..suka tgk captain America & Ironman..

~Sweet Honesty~ said...

xde can lagi nk tgk wayang segala..dah bekurun kot tak tgk wayang..huhuhu

LidiaSuraya said...

macam nak p tengok jer.....
rasa bagus 3d ke idak utk this film nie?

Obat Asam Urat Herbal said...

kreatifitas mu.... jempol///

Miss Hidy said...

memang best...tip top..tmbah2 hidy tgok 3D...hehe

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

aku nasihatkn ko jgn tgk mov hulk yang sblum ni..hehe

ctr ni saing2 battleship! :D

Cik Aini Lavender's said...

setuju...
mmg best,sblm ni battleship pun best,lps tgk avengers..wah terbaik =p

shera haifa said...

adeh pakat kata cite nie best.. nk tngok tp xbrkesempatan lagi..huhuhh

kyo_9 said...

damn aa Jpon kluar pertengahan Ogos..
dalam bulan July dah leh download kot movie ni (-_-")

msredcheesecake said...

Semua member yg tenok citer ni kata best.... Nak tenok gak...

aReLaN said...

@Ezad Skytech : memang lawak habis la.adoiyai...dewa lembik.

@Alieza Dayasari : takde benda dah nak buat.tengok wayang jela.hehe

@nurfauzi : sabar jela ye menanti.hoho

aReLaN said...

@Kancil 8349 : hahaha..jangan lupa tengok ye kancil.

@muja : gilah cari kat mana2 yang ada ye muja.hehe

@NAL : aku suka tengok black widow. :P

aReLaN said...

@~Sweet Honesty~ : siannya.gilah tengok.sedih la dengar.

@LidiaSuraya : ntah la.tak minat tengok 3D.sakit mata & telinga sebab spek.

@Obat Asam Urat Herbal : jempol!!!

aReLaN said...

@Miss Hidy : saya tak suka tengok 3D.pening kang.hahaha

@Zuan : memang takde la aku nak tengok citer dah lama.hahaha

@Cik Aini Lavender's : tahun ni memang heaven la layan movie. :)

aReLaN said...

@shera haifa : memang best.hoho

@saido : kesian giler orang dok jepun ni.sabar la do.hahaha

@kak red : silalah tengok kak oi.kang nyesal tak sudah lak.hehe

Nurul Akmal said...

Belum tgk lagi.. :(

fiQ'Ra said...

macam best.. rasanya wajib tengok kot.. hihi

aReLaN said...

@Nurul : tapi kira untung lagi nurul.tengok movie melayu dapat jumpa artis lagi.saya mana ada.wuuuu

@fiQ'Ra : memang wajib pon.hohoh