Friday, May 4, 2012

SaMSuNg GaLaXy S III DiLaNcaRKaN



Hari ini, dengan rasminya Samsung Galaxy S III dilancarkan oleh Samsung Electronics Co Ltd. Aku pakai Galaxy S II tak sampai setahun pon lagi dah kuar S III. Banyak betul la feature yang leh membuatkan sume orang cair. Antaranya ialah paparan skrin 4.8 inci HD Super AMOLED Gorilla Glass dengan processor Quad-Core Exynos 1.4 GHz. 



Kamera depan 1.9 MP yang leh record video HD 720p. Juga dilengkapi kamera utama autofocus 8 MP dengan touch-focus, geo-tagging, image stabilization, face & smile detection  yang leh rakam video 1080HD. Banyak lagi yang best pasal kamera dia je cam dual-still, Burst Shooting Mode (6-frames-per-second sehingga 20 continuous shots). Ada mode Best Photo lagi tu.

Menggunakan OS Android 4.0 Ice Cream Sandwich, ada SmartStay, S-Voice iaitu klon kepada Apple nye Siri. dan macam-macam lagi la. Didatangkan ngan 2 warna iaitu putih dan biru gelap. Kat Malaysia bulan depan baru sampai rasanya ni. Tak sabar lak nak rasa ngan tangan sendiri performance Galaxy S III ni. Tapi tak mampu la nak beli.Cukup la ngan Galaxy S II yang sedia ada ni. Hehehe


p/s : Tak terkejar dek gadget ni. Baru pakai yang dirasakan paling power, tup tup kuar lak yang lagi power. Kalau kaya raya le la nak angkat. Sekarang, diri ini hanya mampu melelehkan air liur la....




51 comments:

Nurmujahidah Ismail said...

haissyy,, rasa macam nak masukkan dalam wishlist je,, tapi,, takut frust menonggeng kalau tak dapat2 sampai bebila,, hehe

laskar pelangi said...

aiyoooo! menitis airmata tengok s3 ni..kenape cun sangat eh. glurp~~

LubLy said...

samsung galxy III ke kawen??cptttt pilih cpt2..kah3

Haruno Hana 하나 said...

OMO! cun la~ tp cukup la ngan Galaxy yg sedia ada ni.. takut pokai sbb nk Galaxy baru >__< aiyoo.. suka kaler putih tu XD

suka la Android Ice Cream Sandwich.. comel~ XD

Haruno Hana 하나 said...
This comment has been removed by the author.
Cik Nur said...

cun mmg cun, tapi rasanya best BB lagi kan....hihihi

Hanamiko Sakura said...

saya belum ada gadget canggih2 cenggini.. sadis sungguh >.< huwaaaa

CekbOlat-bOlat said...

wahhh untglah ade gadjet canggihh... ekekeke

Nisa Greennnpanda said...

xdpt lg nk mrase pkai hp canggih, huhu~.. T_T

Noraim said...

aloh galawy s2 pun tak dpt guna ni kan pulak yg s3. kikiki.

shah said...

elelelelellelelelelelele
cakap je tu,aku nmpk ko ushar kocek nak beli kan... :P

Ahmad Saufe said...

haha..lagu tu cek oii..gejet mejet ni..xdan nk d kejo...technology always running..kekeke

aReLaN said...

@muja : kan best kalau ada yang sudi bagi sebagai hadiah.huhuhu

@laskar pelangi : perghhh..sampai menitis air mata tu.wuuuu

@LubLy : pilih dua2 takleh eh?? :P

aReLaN said...

@Haruno Hana : memang makan pasir la jawabnya pastu.hahaha

@Cik Nur : tak minat BB.tak masuk list pon.hahaha

@Hanamiko Sakura : tunggu la nanti dah keje nak pakai pon ye.saya dulu pakai 3310 je tau zaman belajar. :)

aReLaN said...

@DekBolat : memang untung la kalau ada.wuuuuu

@Nisa Greennnpanda : saya jejak kaki ke Jepun baru first time pakai yang canggih sket.

@Noraim : nanti leh la pakai tu. hehe

faiz fakhirin said...

fuhhh...mmg awesome!!

aReLaN said...

@shah : poket aku kosong je ni.wuuuu

@Apai : memang tak terkejar pon.usain bolt pon belum tentu mampu.hahaha

happy eim said...

mmg tak tkejar pon...sy guna hp picit2 ja. xde nk touch screen....^^

lisa said...

nasib baik tak minat dengan gadget2 ni.kalau tak mesti dah kempunan ni :)

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

tambah lagi satu p.s, student jangan la nak mengidam nak guna gadget ni, gunakan duit tuk untuk perkara yang lebih baik terutamanya makan..hehe

iena said...

cantiknya yg warna putih tu..br usha S2 dah kuor pulo s3

Nurul Aisyah said...

huhuhu best arrr....

hehe ada hikmahnyta nape beli hp biasa2 jer...nnt zaman saya kerja nnt...mesti ada hp lagi canggih...chewah......time tu da ada duit..gerenti beli..haha Insya-Allah. :)

TF said...

wuu..jamu mata jela..haaha..tepon duk pakai baru je beli..tak terikut dah gamaknya..tunggu BE banyak sikitla kot..haha..

9n0L4 said...

aduhhhh. dah kuar baru? huhu. si die baru survey² sII. ;)

Cik Semut... said...

sapa kaya..?belanja satu!

Pondok Usang said...

woahh... processor sudah quadcore.. hp dualcore pun tak rase pakai lagi..

Cik Aini Lavender's said...

xpelah alan..nk beli S 111 x mampu,nmpk gaya kita pakai je lah S 11 ni smp rosak.hahaha

Nurrul said...

tahu takpe.. cantik2 belaka...
kREATIF BETUL SAPA Yg Buat Gadget nie..

Nurrul pun asyik telan air liuk aje.. hihi.. tunggu kerja nanti :P

Cik TeN10 said...

meleleh air liur tahan timba la.. hahahahh

P#eoniX said...

hahahah...cam nak makan jer s3 tuh siap meleleh air liur lah bagai...hakhakhak...x dapat s3 dapat kfc pon boleh!!!!bile nak dapat ko blanje neh...dari dulu dah mintak....hakhakhak...meleleh air liur tau...kah...kah...kah...

dyabunga said...

hahaa..dya mampu tgk je..tak mampu nk beli..

Kasih Salina said...

waa..canggih punya handphone zaman la ni..kalo nak kejar teknologi gadget memang tak kan terkejar la..

madammondoq said...

baru nak merasa sII dah kuar sIII.. ish.. ish...

NAL said...

kelam mata la dgn phone sekarang..beli yg terbaru, keluar lak yg terlebih2 baru..adoi!!

Norlida Ramli said...

dunia sekarang sgt maju..
segalanya bagaikan di hujung jari saja...

tp..sy still maintain pkai yg biasa je..hehe :D

shera haifa said...

aigooo.. hari tu berkenaan ngn S II.. tu pun xdpt nk beli lg.. skali kuar yg lain lak.. huhu

[z@ck] said...

mmg takkan terkejar pnya la teknologi sekarang..better pakai yang biasa punya.jimat pun jimat. hehehe

jebengotai said...

kaler putih tu mmg smart la..

Ezad Skytech said...

makin lama makin canggih...mmg tak terkejar semua gajet2 ni...huhu~

maszull said...

assalamualaikum arelan....akan ada je gajet yg baru kan ...:)

aReLaN said...

@happy eim : ala...saya sampai tahun lepas pakai yang picit2 tu.tahan lasak wuu.

@lisa : hehehe..ala,student takyah lagi kot nak terikut sangat.simpan je duit tu.

@Zuan : betul tu.duit yang ada baik guna untuk benda lain bagi student ni.hehe

@iena : tau takpe.tak sampai setahun lagi pakai S2 dah kuar S3.hmmmm

aReLaN said...

@Nurul Aisyah : tak gak.dah keje pon pikir banyak kali gak tau nak tukar hp.hoho

@TF : kalau dapat BE selalu pastu tinggi je earnings dia memang syok la.hahah

@9n0L4 : hahaha..bese la skang.sume cepat je kuar baru

@Cik Semut : gi try cari dato' ke sapa2 banyak duit tu. :p

aReLaN said...

@Pondok Usang : jap lagi ntah apa core lak kuar.hmmm

@Cik Aini Lavender's : betul tu.selagi boleh pakai,kita lenjan je.hahaha

@Nurrul : tunggu je keje.student ni baik simpan duit ye.hehe

@Cik TeN10 : hahaha..tak cukup gak timba rasanya.

aReLaN said...

@P#eoniX : hahaha..aku sendiri pon dah lama tak pekena kfc.aiyoo

@dya : sama la.mampu tengok je kali ni.jangan terlalu ikut nafsu.huhu

@Kasih Salina : tulah pasal kan.memang tak terkejar.hmmm

@madam : hahaha..ala.S2 madam dah dapat free,mana tau kot2 nanti ada rezeki S3 pon dapat free. :P

aReLaN said...

@NAL : memang kelam habis la.wuuuu

@Norlida : saya pon maintain je sampai tahun lepas ngan nokia RM85.hehe

@shera haifa : sabar jela ye.angkat je terus yang S3 ni. :p

@[z@ck] : jimat dan tahan lasak.yang ni kalu rosak,memang menangis la.hahaha

aReLaN said...

@jebengotai : kaler apa pon tetap smart.hoho

@Ezad Skytech : memang pon.mampu tengok dari jauh je.pastu test kat kedai.beli jangan harap la.hahaha

@maszull : waalaikumussalam. memang akan sentiasa ada.jap lagi ni apa lak yang kuar agaknya.hmmm

Zakia said...

bila la boleh pakai hp ni kan..hehe..kene la tunggu dah keje nanti

fiQ'Ra said...

huyoooo, bila la nak kaya ni.. hehe

aReLaN said...

@Zakia : sabar jela menanti k.time student pakai cikai2 dahla.janji leh sms & call.heheh

@fiQ'Ra : hahaha..tulah pasal.aiyoo

aReLaN said...

@Zakia : sabar jela menanti k.time student pakai cikai2 dahla.janji leh sms & call.heheh

@fiQ'Ra : hahaha..tulah pasal.aiyoo

Myra Jay said...

Cheq pakai samsung yg murah2 je, bukan setakat SIII, S2 pun tak mampu beli lagi :)