Wednesday, May 16, 2012

SeLaMaT HaRi GuRu


16 Mei, Hari Guru. Guru, Cikgu, Sir, Sensei dan macam-macam lagi la panggilan kita berikan buat insan yang bertanggungjawab mendidik kita, mengajar kita sehingga kita mampu mengeja, membaca, mengira dan sebagainya. Tanpa insan bergelar guru, kita tak mampu mengecap apa yang kita capai sekarang ni.

 Sempena Hari Guru ini, saya, Noor Azlan bin Zolkifli mengucapkan Selamat Hari Guru buat sume guru-guru yang pernah mengajar diri ini dari Tadika KEMAS Simpang Renggam, SK Simpang Renggam, Kluang, Johor (Darjah 1-2), SK Tengku Mahmud, Besut, Terengganu (Darjah 2-6), SMK Tengku Mahmud, Besut (Form 1-4), MRSM Kuala Berang (Upper Form), Japanese Associates Degree (JAD) Program, Tokai University (Japan) dan sume la yang telah mengajar saya secara langsung atau tidak langsung, formal atau tidak formal termasuk la mak saya sendiri.

Jasamu para guru tak mampu saya balas. Walaupun saya ni nakal, selalu buat hal, tapi cikgu-cikgu tetap tekun & tabah ajar aku ni sampai la sekarang ni aku bergelar seorang engineer. Hmmmm...Terima kasih cikgu. Teringat waktu belajar dulu sambut Hari Guru. Memang happening.  Nak nyanyi tapi suara tak sedap. Jadi, terimalah lagu feveret aku sempena Hari Guru dari In-Team.




47 comments:

Cik Nur said...

Selamat Hari guru buat semua guru2 di seluruh donia..!

NAL said...

Selamat Hari Guru..

Noraim said...

selamat hari guru tanpa guru siapa la kita ni kan.

ps. byk nya naam sekolah dia. hikhik.

Nurrul said...

Selamat Hari Guru..

*ngaku juga nakal .. hehe :P

~Sweet Honesty~ said...

selamat hari guru..(^_^)

Nurmujahidah Ismail said...

kire ucapan untuk muja skli la ni ek,, hehe

Kasih Salina said...

selamat hari guru buat semua guru2..ler..rupanya MRSM k.berang..kalo sebaya dgn sy mesti kenal kwn sy nama norazah..sy pun asal k.berang tp x lah masuk MRSM k.berang..hihi..

ok said...

selamat hari guru untuk para guru yang baru dan yang lama ,ajar anak untuk jadi baik ,bukan ajar keburukan

msredcheesecake said...

happy teachers day.... tuk semua cikgu best ke tak best ke....hheee

Myra Jay said...

Selamat hari Guru buat semua cikgu :)

madammondoq said...

selamat hari guru buat adik i no. 2!! hehe.. tetiba..

Zarul Umbrella said...

Selamat hari guru...Terima kasih Cikgu

Zakia said...

rindu betul kat zaman sekolah kan

Cikgu Ma said...

saya pun cikgu...hehe...

maszull said...

assalamualaikum arelan...selamat hari guru yer...:)

hazman aka species1980 said...

sesungguhnya profesion guru adalah pekerjaan yang mulia untuk semua

widiea azira said...

guru tu insan yg x prnah dengki bila ank murid berjaya

Ieyza Afieyna said...

jasa guru2 tak pernah sye lupa.. tnpa guru siapa lah kita..

Fahz said...

tu diaaa.banyaknya pindah sekolah..teringat kat sorg cikgu yang ingat nama fahz nie adalah student lelaki. adoiiyai.Selamat Hari Guru buat cikgu2 diseluruh malaysia.

Fana | Aqim said...

lagu tuh best!lame tak dengar! lalalla

JebengOtai™ said...

selamat hari guru juga.. :)

c'axoera ヅ said...

selamat hari guru untuk semua guru!

Hanim Irsyad said...

selamat hari guru :)

dhiera said...

terbaek la ucapan hari guru dia.. tanpa guru, sapa la kite sekarang kan~

FARHAN said...

selamat hari guru!

suka lagu lilin seorang guru tu!!! ;D

si kiut lavender said...

selamat hari cikgu..:)

dyabunga said...

nakal ye masa kecik2..haha

Norlida Ramli said...

hehe..slmt hari guru buat semua para guru =)
wlupun dh terlewat sehari..
tp jasamu guru hanya Tuhan yg dpt membalasnya..amin

Elysa Sofia said...

ramainya buat entri pasal hari guru..hehehe selamat hari guru ^^

Mishter Izwän said...

lame tak smpai sini . huhuhu

selamat hari "engineer" huhuhu

[sutera kasih] said...

selamat hari guru :)

Acik said...

yeay! selamat Hari Guru jugak!

Mr.Clive said...

hepi cikgu dayyyy! yeeepeee!

aReLaN said...

@Cik Nur : selamat untuk mereka semua

@NAL : selamat hari guru buat cikgu2 NAL gak

@Noraim : banyak la. selalu pindah.hehe

aReLaN said...

@Nurrul : memang dulu nakal sket la.hehehe

@~Sweet Honesty~ : selamat hari guru juga buat kamu

@muja : a'ah.selamat hari guru cikgu muja.hoho

aReLaN said...

@Kasih Salina : norazah?kalau junior nama norazah kenal la.hmmm

@ok : yup. untuk sume guru, selamat hari guru diucapkan

@kak red : hahahaha..best ke tak best ke dia tetap ajar kita kan

aReLaN said...

@Myra Jay : selamat untuk mereka sume

@madam : selamat hari guru untuk adik madam gak.hehe

@Zarul : terima kasih untuk sume cikgu

aReLaN said...

@Zakia : zaman skolah la paling best.wuuuu

@Cikgu Ma : selamat hari guru jugak cikgu ma

@maszull : waalaikumussalam. selamat hari guru

aReLaN said...

@hazman : memang teramat mulia pon jadi cikgu ni

@widiea azira : betul tu.lagi dia bangga ada student yang excel

@Ieyza Afieyna : tanpa guru kita memang buta huruf la

aReLaN said...

@Fahz : nama penuh?camne la leh ingat kan laki2.aiyoo

@Fana Aqim : tulah.lagu zaman skolah dulu.hehe

@JebengOtai : selamat hari guru kembali

aReLaN said...

@c'axoera : selamat selamat selamat!!

@Hanim Irsyad : selamat hari guru

@dhiera : betul tu.kita takkan mampu jadi pe kita skang ni tanpa insan bergelar guru

aReLaN said...

@FARHAN : budak skang mungkin tak tau lagu tu kan

@si kiut lavender : selamat hari cikgu juga

@dya : hehehe..besela tu.budak2 lagi

aReLaN said...

@Norlida : betul tu.jasa guru hanya ALLAH je dapat balas.

@Elysa Sofia : uish..nama dah tukar.hehehe

@Mishter Izwan : perghh..lama menyepi bro

aReLaN said...

@[sutera kasih] : selamat hari guru

@Acik : yeay!!!

@Mr. Clive : hepi cikgu day bro

LubLy said...

rindu kt cikgu mai..

9n0L4 said...

mekasihhhhhhhhhhh. huhu. (tetibe je) ;)

Nurul Akmal said...

selamat hari guru... Terlambat wish plak.. hehehehe