Friday, May 11, 2012

WisH Me LucK

Esok aku akan menghadapi peperiksaan memasuki prkhidmatan awam sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik (PTD) Gred M41. Nilah first time aku amek exam lepas memohon untuk masuk sektor kerajaan. Peperiksaan bermula jam 9 pagi dan berakhir pada jam 3.35 petang. Memang lama sebab banyak paper dia. Pengetahun am, penyelesaian masalah, pengertian & kefahaman esei, esei BM & esei BI. 

Dah lama aku tak jawab exam ni. Memang kepala otak dah berkarat pon. Aiyoo..tapi nak buat camne. Kena la pergi sebab hati ini dah mula tawar untuk berkhidmat dalam sektor swasta. Hmmmm...Walaupun aku lebih mengharapkan jawatan Pegawai Belia & Sukan, tapi nak buat camne kan. PTD nye exam dulu. Untuk Pegawai belia dan Sukan tak tau la bila exam pe sume. Dalam jadual kat wesite SPA, tak kuar pon untuk sume jawatan lain yang aku pohon selain PTD.

Doakan aku la ye sume. Interview Honda hari tu dahla tak dapat. Nak buat camne dah memang bukan rezeki aku kat situ. Nak citer pasal tournament bola 9 sebelah kat Mantin hari tu pon, gambar takde lagi. Tak best la plak nak citer. Tunggu jela ye sabar ada gambar baru aku citer pasal tournament tu.

50 comments:

nur_za said...

gudluck arelan....
mesti blh buat....chayok2

profmie said...

Ganbatte arelan-kun..hihi
untglah ade jg twrn tuk exam spa..
aku ni b'mint sgt nk keje dgn gov tp xtahulah bile ade rezeki kt ctu..
ape2x pun bt yg terbaik k...study rjin2x..ehehehee

Cik Nur said...

mulakan dengan bismillah..!

tenang jawab dan semoga berjaya..!

Hanamiko Sakura said...

gambatte arelan-san..
ramai betul yang exam untuk keje gomen esok.. hehe

~Sweet Honesty~ said...

saya dulu dh byk kali mohon ptd tu..byk kali exam..gagal sajork..last2 mohon kpli, sekali jek trus dpt..gud luck ye..(^_^)

kyo_9 said...

dalam Islam xde istilah "Good Luck"
so ak ucapkan "All the best" je untuk ko..

Zannen to hear pasal Honda..

PTD pon naka naka susah gak nak masuk dengar citer.. tapi ikut pengalaman member ak, kerja dia memang senang giler compared to engineer.. sbb hanya perlu tulis report jer.. waka waka eh eh

jebengotai said...

semoga ebrjaya.. :)

[z@ck] said...

good luck weh! =) baca bismillah byk2 sikit noh

CikMai said...

All the best arelan :)

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Good luck awak... wish you all the best

Noraim said...

selamat berjaya. jgn susah hati dan gabra. semoga semuanya berjalan lancar :)

P#eoniX said...

gud luck!!!bro ghasenye kacang tanah je tuh....mesti buleh punye...naseb baek haku x ske makan kacang...ape plak kene mengena kacang ngan exam(sile abaikan)mesti buleh...heheheh....slamat!!!!

AlyzaFisol said...

semoga dipermudahkan segalanya..dan semoga berjaya... (^_^)

Malya said...

mulakan dgn bismillah,insyallah semuanya lancar..gudluck :)

FARHAN said...

semoga berjaya!!
tawakkaltu 'alallah.. =)

Cik Aini Lavender's said...

wah..tahniah2
dulu ai ada gak g exam tu tp xdpt.lps dh sbln br jumpa member dia ckap kalo tahu awal dia bleh tlg sbb sektor kerajaan ni sumanya pakai kabel,haishh xpelah anggap je xde rezeki...

apapun gud luck ye alan,wat sehabis baik tau =p

Nurrul said...

cHAIYOORK ABG ARELAN :)

*seomoga tenang menjawab.. *

maszull said...

assalamualaikum arelan...selamat berjaya dlm exam tu nanti yer...:)

Zakia said...

gudluck arelan .. :)

Eza Boom Boom said...

wah PTD....Hihi... cita2 Eza.. P, Eza tak hbis belajar lagi.. hihi.

Myra Jay said...

Good luck ye, jawab betul2, kena fokus :)

O CIKTEDDY said...

all the best,bang lan ^^

PariPariPutih said...

good luck and all the best semoga kejayaan berpihak kepada en aReLaN jom sama-sama kita doakan kejayaan dia :) amin.....

Cik tikah said...

all the best :D

shera haifa said...

ramai dop ckp sal exam nie.. mst ramai yg exam..

pe2 pun gud luck

maslin said...

good luck!!!

9n0L4 said...

best of luck! byk² bace selawat. ;)

NAL said...

best of luck kawanku =)

shah said...

tiap2 tahun aku apply tak pernah panggil,rezki tuu

Nurmujahidah Ismail said...

menanti entry arelan selalu :D

Kasih Salina said...

semoga berjaya..dah dapat ptd jgn lupa diri & katakan 'NO' pada rasuah ye..ramai ptd yg tak tahan godaan rasuah & merasuah..hihi..

Sharidawati Shahrudin said...

gambate kudasai!

kak sha pernah pegi exam PTD sekali... awal thn lps tapi tak dipanggil pun .. terus x cuba lagi..huhu

aReLaN said...

@nur_za : men tembak je.hahah

@profmie : aku pon tak minat tapi demi masa depan,amek jela.sampai bila aku nak dok sektor swasta ni.leh giler tau keje kilang.haha

@Cik Nur : amin...

@Hanamiko Sakura : memang ramai.satu pusat je berapa ratus orang.huhu

aReLaN said...

@~Sweet Honesty~ : memang susah pon soalan dia.

@saido : memang jauh beza pon keje tapi nak dapat tu seksa sket la.kena pakai kabel gak dengar citer

@jebengotai : amin...

@[z@ck] : terima kasih zack

aReLaN said...

@CikMai : thank you

@Izni Hafiz Abdul Rashid : arigatou~

@Noraim : syukur la sume dah selesai. tunggu je lah result kuar.

@P#eoniX : hahaha..ada je paper kacang tapi banyak yang susah la

aReLaN said...

@CikMai : thank you

@Izni Hafiz Abdul Rashid : arigatou~

@Noraim : syukur la sume dah selesai. tunggu je lah result kuar.

@P#eoniX : hahaha..ada je paper kacang tapi banyak yang susah la

aReLaN said...

@AlyzaFisol : amin...

@Malya : terima kasih banyak

@FARHAN : memang tawakal je semalam sebab dasar tak study.hahaha

@Cik Aini Lavender's : memang betul rasanya. kalau takde kabel, susah nak dapat.

aReLaN said...

@Nurrul : hait.thank you ye

@maszull : waalaikumussalam. amin...

@Zakia : terima kasih

@Eza : ni tak masuk pon dalam list cita2 saya tapi amek jela.ada rezeki, dapat la kan.hehe

aReLaN said...

@myra Jay : terima kasih. takleh fokus, panas sangat.haha

@O CIKTEDDY : thank you

@PariPariPutih : amin....

@Cik tikah : arigatou ne

aReLaN said...

@shera haifa : memang ramai la rasanya satu malaysia ni yang amek.

@maslin : thank you

@9n0L4 : terima kasih banyak

@NAL : time kasih NAL

aReLaN said...

@shah : biar betul tak pernah panggil.belum rezeki lagi tu.heheh

@muja : nanti citer ye.hehe

@Kasih Salina : yup.say NO to rasuah. biar miskin dunia, jangan miskin akhirat

@Kak Sha : hahaha..takpela.nak wat camne.rezeki kat tempat lain kot.

Papa Mifz said...

semoga berjayo bro...amin...:)

Mr.Clive said...

apa apa pun,good luck bro!xpe x dpt yang dulu nyer,teruskan lawan! :)

H said...

pergh PTD best doh.. aku bajet nak masuk PTD ah sebenarnya lepas degree tu tapi tersambung lak skang stuck kat sini hahha.. mak aku ptd, skang dah selesa, siap plan nak pencen awal lagi tu hahaha

gambare

eva said...

nampak mcm down ckit tp apa2 pun gudluck utk exam.. kluar kan otak cari jwpn dia ;p

aReLaN said...

@Papa Mifz : amin...

@Mr. Clive : betul tu.yang dah lepas tu biar jela berlalu.thanks bro

@H : ganbarimasu~~

@eva : nasib baik la tak keluar otak time jawab exam tu.memang banyak tembak je kot.hahaha

Nurul Akmal said...

ALL the best Arelan...

nini said...

wahhhh...gud luck k..=D

c'axoera ヅ said...

inshallah :)

aReLaN said...

@Nurul : terima kasih nurul.

@nini : amin...

@c'axoera : insya-ALLAH