Tuesday, June 5, 2012

KeNDuRi LaGi

Sebelum tu, nak minta ampun banyak-banyak sebab tak sempat nak terjah blog korang semua ye. Memang aku letih & banyak aktiviti lain menghalang untuk blogging minggu lepas. Hari Jumaat petang, aku gi lawat supplier kat Melaka & pastu balik Nilai. Malam nya lak aku ngan member-member aku bergerak menuju Johor Bharu sebab keesokan harinya ada kenduri kahwin member satu batch gi Jepun dulu kat Kota Tinggi. 

Memang ngantuk giler sepanjang perjalanan tapi tahan jela ngantuk tu bagi menemani driver kitorang, Encik Danial a.k.a Mangat. Berhenti makan kat Restoran Jejantas Ayer Keroh sebab masing-masing dah kebulur. Sampai JB lebih kurang pukul 1 lebih gak la. Hantar si dia gi Hotel Puteri Pacific dulu sebab yang pompuan tidur sana. Kami yang lelaki ni tidur rumah Mangat je. Disebabkan keletihan & waktu tidur terganggu, pukul 9.30 baru kitorang semua tersedar dari lena. Pekena breakfast jap dekat ngan stesen bas Larkin. Aku pon tak ingat nama tempat tu. Makan Kacang Pool. Kali pertama makan, memang layan tapi kenyang giler walaupun hanya sekeping je. 

*Hanya di sini leh dapat menurut ayah mangat*

*Camnilah rupa kacang pool. Kuah dia ada telur, daging, kacang dll*

Lepas tu baru la bergerak menuju Kota Tinggi. Bengong kitorang dibuatnya ikut GPS dalam Myvi tu. Aiyoo.. Nasib baik la selamat sampai. Hujan turun ngan lebatnya masa kitorang nak gerak balik. Tak sempat jumpa pengantin. Sape suruh lambat sangat sampainya. Pengantin pukul 2 baru datang. Kitorang pukul 12.45 dah ada kat situ. Tahniah buat Syahmi a.k.a Oiyour & pasangannya, Wanie Aziz. Nasib baik la kereta parking dekat je. Kalau tak memang kuyup la. 

*Bukti aku sampai kenduri tu walaupun tak sempat jumpa pengantin*

Aku, Mangat, Keril & si dia bergerak balik ke rumah masing-masing sementara satu group lagi gi Johor Premium Outlet. Lain kali jela aku gi singgah JPO tu. Sampai rumah petang tu, memang letih tapi gagahkan diri gak la gi main basketball. Lembik la sepanjang minggu ni. Need a massage. Kalau ada pakcik Ogawa kan best.....

91 comments:

P#eoniX said...

nape gps tuh x leh fungsi ker??hehehe...alah ko ge kat tesco yang dekat dok masuk duit rm1 kat kerusi urut tuh pon dah lega...heheheh...

~Sweet Honesty~ said...

makcik ogawa xnk ke?hihi

PariPariPutih said...

tu bergambar kat banner tu amek berkat la tu kan?? hu hu hu ^^

AIRA said...

tahniah 4 yur friend..moga kekal hingga akhir hayat..berdiri kat banner tu nak amik berkat la tu..

Yumida said...

sronoknye dpt g kenduri..mkn2..jumpe kawan..posing...hehe...

Chic Na said...

pack betul jadual. org yg bc ni pun leh terasa penatnye. hikhik.. :)

profmie said...

wah..nme mbe kO yg khwin tu same dgn nama aku..huhu..
cuti sek ni memg byk mjlis khwin..ak smpi dh muak mkn nsi miyk kot..hihihi

cinnamon.com said...

musim orang nikah sana sini..tak lama lagi sampailah giliran tuan blog ye.

@ deqla manjew said...

wow! cantiknye banner dia...pink kaler...hikhik... (konon2 x perasan org sebelah banner tew) :p

are_lin@yu said...

okla tu kan..selamat sampai jgk..hehe

Masz Sidek said...

musim kawin ni...
Tak lama lagi arelan pula jadi pengantinnye...
bulan 8 ni kan... hehehe ;)

Nurrul said...

Abg arelan pergi KOTA TINGGI ? ? tempat Nurrul tuh.. :)
Kota tinggi dekat mana ? hehe

*hmm , tak pe2 at least smpai juga !

Saya Disini said...

rjinye p knduri

dyabunga said...

nasib baik gps tu tak tunjuk arah ke hutan ke sungai ke? haha

Wanieys said...

kenduri time2 cuti ni mmg banyak kan..hihihi...penah sekali mkn kacang pool sedap :)

Asmara said...

Kene la rajin pergii kenduri nnti org x dtg kenduri kita pulak, x gitu? Hehe..
Baru tau rupa itu kacang pool. Nmpk cam best je!

aReLaN said...

@P#eoniX : berfungsi je tapi dia bagi direction pelik sket la.hahaha...yg tu tak ckup puas lagi.kena urut ngan ustaz lagi best.sejam terseksa.

@~Sweet Honesty~ : tak nak makcik.nak cik adik ogawa.haha

@PariPariPutih : dah tak lama pon lagi sebenarnya.hehe

@AIRA : memang pon.sket je lagi ni. :)

aReLaN said...

@Yumida : tapi rugi la tak dapat jumpa pengantin.lambat sangat dia sampai.hmmm

@Chic Na : memang letih la.tu belum citer lagi ahad gi nilai 3 lak.aiyoo

@profmie : hahaha..aku banyak jmputan tapi gi satu jelah.jauh jarak satu sama lain.hehe

@cinnamon.com : insya-ALLAH.

aReLaN said...

@deqla manjew : bukan main besar lagi tu leh tak perasan eh.haha

@are_lin@yu : alhamdulillah selamat semuanya.

@Masz : hehehe..tunggu la ye jmputan rasmi

@Nurrul : lor..tak cakap awal2.apa ntah nama.jalan manggis kot.lupa lak.

aReLaN said...

@Saya Disini : memenuhi jemputan kengkawan.hehe

@dya : nasib baik tapi paling takleh blah dia suruh masuk highway pastu kuar balik exit tu.hahaha

@Wanieys : memang sedap kan.tempat lain ada ke ek??hmm

@Asmara : betul tu.kalau tak gi knduri orang, camne orang nak datang kenduri kita kan.hehe

Cik Nur said...

cuti sekolah ni mmg byk beno kenduri nyer..! jalan pun boleh jadi jem sebab byk kenduri...

! NZ Si Panglipur Lara ! said...

FUHHH, mmg boleh lenguh satu badan ni..nasib lelaki, kalau prmpuan ? pengsangg

9n0L4 said...

patutlahhh sonyap ajeeee. huhu. ;)

NIZAM said...

kalo rumah urut taknak try ke? huahua. agak nakal disitu kan.

bila tengok kau pose full, pergh! beza giler ngn aku yang cekeding ni.

Zakia said...

lama tak update kan..katanya kacang pol tu sedap tapi saya pun tak pernah rasa lagi..hehe

Eza Boom Boom :) said...

wah, makan nasi minyak lagi. haha :D nyum nyum! :)

Noraim said...

kawan2 dah, awak pun cepat2 la kawen. hikhk.

Noraim said...

kawan2 dah, awak pun cepat2 la kawen. hikhk.

Zarul Umbrella said...

GPS- Guna Pun Sesat--- mcm sedap pulak tgk kacang pool tu

jebengotai said...

kenduri kat kota ker?...area mana ni bro :)

aReLaN said...

@Cik Nur : ntahla.kitorang gi kenduri tu relax je.takde lak keta.heheh

@NZ Si Panglipur Lara : memang lenguh la.nsb baik bukan saya yg drive.kalau tak, memang lembik la smpi skang.haha

@9n0L4 : hehehe..sori la ye.busy & penat

aReLaN said...

@NIZAM : hahaha..aku ni kena kurus balik sket.dah obes pon.aiyoo

@Zakia : sedap tapi cepat penuh sebab roti kot.hehe

@Eza : memang berminyak habis satu badan ni.haha

aReLaN said...

@Noraim : dah tak lama lagi pon insya-ALLAH

@Zarul : hahaha..agak betul di situ.nasib baik la driver tau jalan.

@jebengotai : ntahla.saya dok belakang.memang tak kenal tempat pon.hoho

Yana Libra said...

kacang pool tu mmg popular di jb..hehe~ :)

kaishin said...

gps memang pelik kekadang tu..eh ko keje kat nilai ke..keje apa tu

anamizu kaito said...

cehh GPS mmg pelik & xmmbantu mane pon kdg tu.. mmber aku ade srg yg jns obses dgn GPS la kononnye..pstu mase kat penang cheyy belagak xnak folow org len sbb katanye xpe ade GPS.. last2 sesat gak..haha =P


perhh bz gile ko lan.. mmg lembik arr.. aku pon 2,3 mggu ni mmg agak bz..rushing setelkan mcm2.. tmbh plak ni patner kje nk cuti kawen plak ni.. konfem semput aku nk setelkan kje sorang2 kang.. fuhhhh~


nk pkcik ogawa gak! uwawawa




luv,
cik ana

anamizu kaito said...

eh 1 lagi :


aku pon harap sgt la kalo kwn2 aku kawen, jgn la sanding lambat sgt.. cian kat kwn2 yg dtg dr jauh.. org dtg nk nengok & begambo sempena hari bersjarah ko, tp ko plak lmbt.. sedih wo camtu.. tskk tskk T__T



*ko nti sanding cecepat.pstu kul 12 ke12.30 ke dah bleh layankwn2 yg dtg.. xdela terkilan x smpat nk tggu pengantin..hehe



ha bru lgkap komen aku..kehkehkeh


luv,
cik ana

Si Matatajam said...

Welcome to GSF.. Sori lambat wish... Cuti2 ni mmg bz ngan kenduri je

aReLaN said...

@Yana Libra : ooo..ye ke.patut la beriya-iya je ayah member ajak makan kat situ.huhu

@kaishin : keje engineer cabuk je.hahaha

@cik ana : perghhh...panjang sungguh komen mu itu. ni sebab GPS sedia ada ngan keta.tu yang kureng sebab bukan speciality company tu buat GPS kan. insya-ALLAH aku nye dalam pkul 1 smpai la kot.lambat sangat kang tak sempat nk outdoor photo session. :P

aReLaN said...

@Si Matatajam : terima kasih.sila beri tunjuk ajar ye.saya budak baru lagi.heheh

Ezad Skytech said...

GPS kadang2 bukannya betul sangat...haha...tak boleh percaya 100% sgt...heee~

> takpe la..at least kita pergi kan...kalau da jemput tapi tak pergi...tak boleh la kan...

N.Aima K said...

1st time tengok org mkn roti dngn limau

N.Aima K said...

1st time tengok org mkn roti dngn limau

KiD said...

kacang pool.. tak pernah makan

LubLy said...

pergh sesat smp kesana tue..hoho

Chuu Muqhlis said...

1st time tgk kacang pool tu >.<

9n0L4 said...

nnt kndri sdiri lagi penat tau. :)

kepunyaan kuh ;]] said...

untng la..knduri dya bila plak..??nk g la...

Ayuni said...

o, kat Johor....

Nurul Akmal said...

Kacang pool nampak cam sedap.. x pernah dengar pun sebelum ni..

msredcheesecake said...

Kacang pool.... Fes time dengar ni....

Sharidawati Shahrudin said...

tak lama lagi kenduri kahwin arelan plak kan? insyaAllah.....

Misya Mialen said...

hi awak, slmt perkenalan. sy misya dari gsf;)

Aine Ainun said...

mmg femes kacang pool tu,
sejak tak dok johor lagi, lama da saya tak makan....

aReLaN said...

@Ezad Skytech : tau takpe. pening gak la ngan GPS tu.aiyoo

@N. Aima K : limau tu perah dalam kuah dia tu lah pastu baru cicah.hehe

@KiD : silalah try kalau gi JB.

@LubLy : kawan satu malaysia ni ada.tu yang syok berjalan.hoho

aReLaN said...

@Chuu Muqhlis : saya pon tulah first time.hehe

@9n0L4 : tulah pasal. tak tau la camne rasanya nanti.sabar je menanti.

@kepunyaan kuh ;]] : insya-ALLAH dalam masa terdekat.tunggu lah ye.

aReLaN said...

@Ayuni : yup, johor it was

@Nurul : memang sedap.saya pon nilah kali pertama dengar & tau.hehe

@kak red : hahaha..jangan lupa cuba tau kalau singgah jb

aReLaN said...

@kak sha : insya-ALLAH.heheh

@Misya Mialen : hai.salam perkenalan juga.

@Aine Ainun : oooo..dulu dok johor katne??saya fes time dengar tau.

eva said...

Sronok pegi kenduri.. Makan freen dan pakai cantek2.. Ngeheheh

Dieyna said...

yang penting bukti kehadiran haha...

p/s : akak dah join aip

Ekmi Rabat said...

Saya yang kat Johor ni pun tak merasa lagi kacang pool yg glamer tuh. Betul ke sedap? kalau berbabloi buleh la drive p Larkin

ch000tz axoera ヅ said...

heheeh guna google map sudah hehehe

kepunyaan kuh ;]] said...

alhamdulillh,,jngn lupa pnggil ya hihi..

Hanamiko Sakura said...

kalau saya jadi arelan-kun.. dah lama saya pengsan.. hahaha!

Zakaria's daughter said...

jemput makan nasi minyakkk dan coconut shakeee.

lalala

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

aku pun dah pening ngan invitation wedding ni.. adehh masalahnya skrng kat arau kan.. so 50-50 dpt attend..

Mr.Clive said...

makannnn makannnn makannnnnn! :D

dhiera said...

pergh... memang jalan2 lah~
nanti nak kawen jgn dtg kol 2 taw. kesian tetamu yg dtg awal~

dhiera said...

eh, lupe. saya tag kamu ye http://dhieranottie.blogspot.com/2012/06/mega-tech-giveaway-by-mizzsninie-cikmun.html

Riswin Zahari said...

tergoda lak dengan title kacang pool haji tuhh ^_^

Solehah Shamsuddin said...

mcmni rupanya kacang pool tu.dgr mle2 ingatkan kolam mandi.haha

fiQRa said...

hehe biasa orang yang nak kahwin, automatik akan rajin pergi kenduri orang..hehehe

lelamaisara said...

selALU DENGAR KACANG POOL tapi tak pernah makan...

LYAfrina said...

x panh mkn lg kacang pool... dana rini baru 1st time dgr nama tu

9n0L4 said...

hehe. tak lame dah tu. menanti mase pun kdg penat juge. ;)

Cik TeN10 said...

Tuan tanah bilo pulak ? Mna gambar si dia nya? Nak jugak tgk :p

ROJAK said...

oohh makan kacang pool tu kat larkin..memang sedap!

TF said...

cam sedap je kacang tuh..memang banyak kenduri kawen cuti sekolah..kenduri membe ada gak tapi tak dapat pergi ..

fadh leyanie said...

tema pink purple..cantik2..

Kancil 8349 said...

bestnya...Kancil ndak dapat ke mana2...cuti duduk rumah...mahu ke labuan ndak jadi..huhuhu

Nurul ain said...

pergi kota tak ajak..

Encik Suami said...

Assalamualaikum.
Datang singgah n follow.Eh2..kite jadi follower yg ke 500 la.Alhamdulillah.
G kenduri kawen je ye?Tuan punye blog nie dh kawen ker blm?
Keep in touch ye.
Assalamualaikum.

LangkawiHomestay.net said...

mcm best la kacang pool tu..huhu

aReLaN said...

@eva : takde cantik pon.laki2 pakai biasa je.hehe

@Dieyna : tulah pasal. sape suruh pengantin lambat sangat kan.

@Ekmi Rabat : memang sedap tapi makan satu dah kenyang.haha

@ch000ts axoera : sje je nak test myvi nye GPS.hehe

aReLaN said...

@kepunyaan kuh ;]] : insya-ALLAH sume dipanggil nanti.hehe

@Hanamiko Sakura : saya pon sket lagi nak pengsan.haha

@Zakaria's daughter : mana?takde pon.tak baik tipu tau. :P

@Zuan : hahaha..aku gi yg jauh2 kalau ada geng jela.

aReLaN said...

@Mr. Clive : makan untuk hidup bro.hoho

@dhiera : hehehe..konfem saya datang awal la.

@Riswin Zahari : memang menggoda la. kalau makan terus jatuh cinta.pergh

@Solehah Shamsuddin : hahaha..kuah dia tulah kolam mandinya

aReLaN said...

@fiQRa : saya ni memang rajin memenuhi jemputan kenduri selagi terdaya.hehe

@lelamaisara : saya tak pernah dengar pon. nilah kali pertama dengar & merasa.

@LYAfrina : nanti ada rezeki leh la gi cuba ye.hehe

@9n0L4 : penantian itu satu penyeksaan. :)

aReLaN said...

@Cik TeN10 : tuan tanah tengah menanti waktu gak ni.hehehe

@ROJAK : tulah.memang sedap & mengenyangkan.

@TF : sekarang ni takyah tunggu cuti sekolah pon berderet je kenduri kawen

@fadh leyanie : saya nye tambah lagi satu kaler peach.huhu

aReLaN said...

@Kancil 8349 : best tapi letih yang teramat la kancil.

@Nurul ain : ala..orang tu senyap je.kang ajak pon konfem tak datang.hoho

@Endik Suami : waalaikumussalam. alhamdulillah. dah nak kawen pon tuan blog ni. menanti waktu je.hehe

@LangkawiHomestay.net : memang best la.

maszull said...

assalamualaikum arelan...tahniah buat pasangan pengantin tu yer...:)

Arina Shamsul said...

selepas ni arelan pulak yang menyusul ye :) tahniah