Monday, June 25, 2012

KL MaRaTHoN 2012

Akhirnya dapat gak aku update blog ni. Hujung minggu yang cukup meletihkan, sampai ke hari ni aku cuti amek MC. Hari Sabtu, gi amek race pack kat Dataran Merdeka. Pastu singgah Mines jap & terus balik. 

*Amek feel dulu*

Sampai rumah, solat pastu kuar makan ngan family kat Pizza Hut. Habis sume baucer yang aku dapat selama ni. Hohoho...Pastu gi rumah sepupu kat Nilai ni gak. Dah 2 tahun dok sini, baru ni kali pertama aku jejak rumah dia. Pukul 12.30 malam baru tidur tupon tak puas tidur sebab adik aku yang tidur sebelah aku buas sangat. Tak pasal-pasal aku kena sepak waktu tidur.

*Race Pack KL Marathon 2012*

Pukul 3 pagi aku dah bangun, mandi & gerak menuju Bukit Jalil sebab amek shuttle bus dari Bukit Jalil untuk ke Dataran Merdeka. Memang awal la sampai Dataran Merdeka. Tukar baju pe sume pastu masuk surau tunggu sampai solat Subuh. Walaupun sempit tapi bersyukur la ada gak disediakan surau. Habis solat terus gi starting line. Pukul 6 peserta half-marathon dilepaskan termasuk aku. Aku hanya mampu berlari untuk 13.5 km pertama je sebelum start sakit kaki yang menyebabkan aku terpaksa jalan, lari, jalan, lari sampai ke penamat.

*Nampak gaya aku hanya mampu setakat half-marathon je ni*

Standard Chartered KL Marathon ni memang ramai la yang masuk. Bila lari keliling KL ni baru aku tau dekat je sume tempat kat KL ni tapi tak tau la kenapa susah sangat nak gi kalau naik tren, monorel, bas dan sebagainya. Memang letih la. Lepas habis lari, amek beg yang mengandungi 100 Plus setin, pisang & finisher medal. Nak gi Bukit Jalil, naik la LRT. Penuh ngan peserta KL Marathon lain yang nak balik. Sampai kat Bukit Jalil, penuh gak orang sebab ada program Teksi Rakyat 1 Malaysia.

*Makan tengah hari aku kat Hailam Kopitiam*

Sampai rumah, mandi, terus tidur. Pukul 1.30 sedar tupon sebab family balik dari beli barang. Pukul 2.30, family gerak balik Teluk Intan & aku pon kuar makan. Lepas Asar, sambung tidur lagi. Sedar-sedar dah pukul 8 & kuar dinner lak. Balik dari dinner, tidur lagi sampai pukul 3 pagi. Lepas Isya' & layan bola jap, aku sambung balik tidur. Hari ni gi klik amek MC. Dok rumah tak buat pape gak. Sume tempat sakit dah sembur spray, sapu krim & letak ais tapi masih terasa gak sakit dia. Kalau dapat urut ni memang syok....


Catatan masa tak rasmi :    2 jam 45 minit



67 comments:

Kesuma Angsana said...

wah bersemangat sungguh ye!

are_lin@yu said...

semangat kesukanan yang tinggi sanggup bangun awal ni..hihi

PariPariPutih said...

Dalam banyak2 gambar yang paling menarik "nasi lemak" tu keh keh keh ^^


dag dig dug? http://paripariputih.blogspot.com/2012/06/dag-dig-dug-my-heart-kena-kidnap-lagi.html

Fahz said...

hahaha betul kata pari pari putih.gambaq nasi lemak tu mengancam la.waduhhh kelaparannnn.btw syabas arelan!

Hanamiko Sakura said...

tiba2 teringin pulak nak merasa berlari di keliling KL.. hahaha!

LubLy said...

2 diaaaa..palapisss watson nyambek dh beraksi!!!

ekeke..eh bro..lebly kt sogo hr sabtu tue..

*SiRibenMerah said...

untungla boleh mc arineh.. hahaha~

nurfauzi said...

pegi kat kerusi urut masuk duit tu. masuk terus RM10, dapat la urut 30 minit

Riswin Zahari said...

Ada kawan join marathon ni ^_^
Kawan je la..hehe

TF said...

hebakk..semngat kesukanan..haha.kalau dah minat okeh je kan..pasnie sambung marathon tidur pulak..hehe

aReLaN said...

@Kesuma Angsana : kena la semangat nak fit.tak sanggup membawa lemak lagi...

@are_lin@yu : kalau tak bangun awal, konfem tak sempat sampai dataran merdeka on time.hehe

@PariPariPutih : hahaha..yang tu gak ygn ditengoknya.

K.Nor said...

dah kuat2 lari..makan time pulak...oklah tukan...nmpak sedap je..

aReLaN said...

@Fahz : sama la.lapar gak.tak makan tengah hari lagi hari ni.wuuuuu

@Hanamiko Sakura : next year try la masuk.paling kurang 10km pon ada.hehe

@LubLy : hahaha..watson pecut meh.ala..time lalu depan sogo tu baru pkul 8.30 pagi.sogo tak bukak pon lagi.hahaha

Nyue said...

perghhhhh....xpe la setakat half marathon pobnn..tetap bersemangat :)

aReLaN said...

@SiRibenMerah : hahaha..tak sanggup kena ejek jalan itik.amek mc terus.senang.

@nurfauzi : dah gi semalam.tak puas gak.haha

@Riswin Zahari : kawan je?empunya diri tak nak join ke?hoho

aReLaN said...

@SiRibenMerah : hahaha..tak sanggup kena ejek jalan itik.amek mc terus.senang.

@nurfauzi : dah gi semalam.tak puas gak.haha

@Riswin Zahari : kawan je?empunya diri tak nak join ke?hoho

aReLaN said...

@TF : dah puas tidur.waaaaaaa... bosan lak rasa tidur je dari tadi.

@K. Nor : takde lapar pon.kenyang ngan minum air je 2 hari ni.hoho

@Nyue : full marathon tu memang tak lah kot.hahah

aReLaN said...

@TF : dah puas tidur.waaaaaaa... bosan lak rasa tidur je dari tadi.

@K. Nor : takde lapar pon.kenyang ngan minum air je 2 hari ni.hoho

@Nyue : full marathon tu memang tak lah kot.hahah

profmie said...

oklatU ko join..lgpun xsilp aku lbih 20000 peserta yg join t'msuk dr 40 negara luar kn..pasni ckupkn reht pula..huhuu

ko smpt g the mines..umh aku kt area ctu lah..hehee

dyabunga said...

kalau dya masuk entah2 3jam baru habis..haha.. awal tu bangun 3pagi..

Si Matatajam said...

Tahniah dik sebab abihkan larian tu. Nanti akak antaq p tukaq urut yg femes kat lgkwi ni. He he

Yana Libra said...

wah...bagusnya sebab bersemangat join marathon ni..huhu~

Chic Na said...

wahh semangat tu. bagus2. erkk 2jam 45minit? konfem pengsan. ;)

aReLaN said...

@profmie : memang ramai giler la kat dataran merdeka tu.habis lari terus balik.tak larat dah nak tunggu.hoho

@dya : kalau bangun lambat, takut nanti orang dah lari, kita ni tak sampai2 lagi dataran merdeka tu.hehe

aReLaN said...

@Si Matatajam : wat susah2 je.hehehe..terima kasih banyak

@Yana Libra : demi pembakaran lemak.kena la semangat.haha

@Chic Na : tu kira lambat tau.yang first sejam setengah dah habis.hahaha

Masha Meisters said...

ihihi...cayalah!
bagi kat masha separuh pun dah semput...kekeke

KiD said...

waaahhh... hebat bro.. aslam dan ariff shah pun join..

NIZAM said...

Ala Lan, standard r tu lari lambat2. tu tanda2 penuaan tau. haha. ops. jahat sungguh aku. :p

Nurmujahidah Ismail said...

untung la dia,, kat kl banyak xtvt,, nak join gak,, sob3

Wanieys said...

bagus la arelan ada sifat kesukanan dalam diri tu......hehe nampak cam best jer

LYAfrina said...

seronok.. kalo lya pon suka join marathon ni..

jebengotai said...

abis smpai penamat ker bro?..tabik2 hehe

~Sweet Honesty~ said...

wahh bagus bakal pengantin ne..pegi la berurut..kompem tertidur..hihi

Cik tikah said...

rajinnya join. good good! :)

aReLaN said...

@Masha Meisters : kalau selalu jogging ok je kot.hehehe...

@KiD : ramai sangat orang.tak perasan pon spe2.haha

@NIZAM : chait..berat badan aku ni nak tampung.tu yang lambat.hahaha

aReLaN said...

@muja : hehehe..dok la area kl.leh la join.

@Wanieys : bekas exco sukan.kena la aktif. :)

@LYAfrina : memang seronok walaupon letih sangat.

aReLaN said...

@muja : hehehe..dok la area kl.leh la join.

@Wanieys : bekas exco sukan.kena la aktif. :)

@LYAfrina : memang seronok walaupon letih sangat.

Dieyna said...

padatnya story.. baca pun dah letih..

aReLaN said...

@jebengotai : sampai la.kalau tak, tak dapek la medal tu.hoho

@~Sweet Honesty~ : nak berurut ngan spe?ustaz?lagi sakit la jawabnya.haha

@Cik tikah : kena rajinkan diri baru la tak terkumpul lemak ni.hehe

anamizu kaito said...

aku ni dtg bace je kronologi aktiviti ko lan.. tapi PENAT die aku dpt feel smpai sni weyhh! giler dahsyat arrr!
awal pagi dah start gerak.. fuhh~ bakal pengantin bersemangat betol lari2 ceni.. cayalah lan ! hehe



*mak aku mmg tggu mase je aku kawen. pstu je baru die bagi aku nk p memane.. bkn tanak KAWEN.tp nnti dulu la lan.. calon pon belom jumpe lagi nih.. on the way mencari.. ko plak dah nak jd pengantin.. melepas plak lg aku. kehkehkeh =P



ko kawen belah T.intan lambat lg kan?



Luv,
cik ana

Noraim said...

haha. tu la nak lari sini sana sgt. kan dah sakit2/

tp mesti best kan?

sakit pn berbaloi baloi rasa. huhu.

NAL said...

semangat !!

|cah-sahaJa said...

lapar tengok nasi lemak tu..! haha..
bgusnye bersukan.. good2.. :D

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

fuh! mmg pnat la klu bdan2 pun mula lenguh kn..slmt berehat..dh dpt mc tu .hihi

Teh Tarik Drinker said...

nice timing bro for half marathon! next year target buat full! ;)

tehtarikmemoirs.com

Yumida said...

semangat kesukanan tinggi..posing tuu..mmg bg kepuasan kann..hehe
makanan tu nampak sedap..beznye klo leh dijamah real lam lappy ni

lelamaisara said...

semangat....
huu...caya la...dah lame tak maraton...boleh semput dibuatnye kalu saye masuk..huuu

msredcheesecake said...

rajin yea join lari2 ni... akak lepas kawen dah tak lari2 dah, lari kejar anak jew... hahaa

eva said...

gila penat marathon tu.. kalau sy mmg nak tercabut buah pinggang..haha tp kalau jalan2 marathon shopping boleh ekekekek

Warna Warni Kehidupan said...

wah tabahnya menghabiskan larian.. tahniah..

Nurul Akmal said...

wah betnyer... Nuurl dah tua2 camni tak larat nak berolahraga lagilah..

P#eoniX said...

dapat gak abeskan marathon tuh!!!!huih!!!!siap kire 2 jam 45 minit tuh!!!heheheh.....rehatler...eh!!!saper lak yang kacau tidoq tuh????

aReLaN said...

@Dieyna : alahai..siannya kat para pembaca letih. :P

@cik ana : uish...baguslah ko dapat rasa apa aku rasa.memang letih tak terkata...

@Noraim : nama pon sukan.tak sakit, tak panggil sukan la.hehehe...

@NAL : bersemangat waja itu penting

aReLaN said...

cah-sahaJa : bersukan baik untuk kesihatan.hehe

@~KaiSara AiMan PunYe BloG~ : hari ni dah masuk keje balik.cam orang cacat lak rasa.

@Teh Tarik Drinker : ntah bila la nak join full tu agaknya.hmmm

@Yumida : hehehe..nama pon bekas atlet.kena la semangat tinggi

aReLaN said...

@lelamaisara : saya pon semput gak masa lari tu.heheh

@kak red : ok la tu.berlari gak kan. :)

@eva : hahaha..kalau dah nama pon perempuan.shopping berjam2 pon no problem

aReLaN said...

@Warna Warni Kehidupan : terima kasih~~

@Nurul : uish..mana ada tua.nurul ngan arelan beza sket je pon.hehe

@P#eoniX : tu timing dari official website la bro.hahaha

9n0L4 said...

tang peha ayam tu terliur. hehe. nasi lemakkkk sebijik telur rebus tu.

Arina Shamsul said...

saya pun join tau..tak nampak saya ke berlari 500m jauh kedepan dari arelan..

tak perasan kan?tak nampak kan?


saya tahu mmg arelan tak nampak punya..sebab saya join dalam mimpi je..hahaha.

tahniah arelan :)

wan nurul hezrina said...

tahniah mmg sukan menyihatkan badan..tapikan pas openat2 isi tong semula..nasik lemak!ooo nasik lemk=)

Mr.Clive said...

hohoho ko join ke bro? aku pagi tu,drive drive around kl,stuck jam lama gilaaa worhhh! @_@

aReLaN said...

@9n0L4 : hehehe..memang sedap lah.

@Arina Shamsul : uish...laju betul tu.memang tak perasan la.hahah

@wan nurul hezrina : tu jela yang masuk perut hari tu.paksa gak diri untuk makan. :)

@Mr. Clive : memang la.jalan tutup sampai tengah hari kalau tak silap.hoho

Afasz said...

wahh join martathon ke

Zarul Umbrella said...

hebat demo bro...half marathon tu...

aReLaN said...

@Afasz : join la slagi terdaya tapi half je yang termampu.hehe

@Zarul : orang yang masul full marathon lagi hebat.hoho

fiQRa said...

bagusnya aktif sukan.. kalau dah minat, minat jugak kan :)

maszull said...

assalamualaikum arelan....wah caya la arelan masuk marathon...:)

Nurrul said...

2 jam 45 minit ? takpe2 at least sampai juga ke penamat.. paling2 dapat keluarkan peluh ! :D