Wednesday, June 27, 2012

wHeN iT RaiNs


Hari ni hujan lebat dari pagi lagi dan berterusan sampai ke petang mengakibatkan perlawanan persahabatan Ichikoh vs SKF terpaksa dibatalkan. Takleh aku rasmikan but bola baru aku dan tak dapat gak la aku beraksi selaku striker setelah sekian lama. Kali terakhir aku jadi striker dalam perlawanan bola pon masa masih belajar kat Jepun dulu. Tokai University anjurkan kejohanan bola sempena Kengakusai 2008. Sume match lain aku jadi GK je sebab dah takde orang lain nak jadi atau leh jadi GK.

Perlawanan mungkin ditunda ke minggu depan la kot. Baru ingat nak beraksi cam si kembar aku, Cristiano Ronaldo tu. Muahaha...Tapi apakan daya, kita manusia bukan leh kawal cuaca. Redha jela. Budak-budak lain tak kisah pon main dalam keadaan berlecak ke apa sebab masing-masing dah gian nak menyepak bola tapi nak buat camne, tuan rumah si SKF tak bagi guna padang diorang, nanti rosak lak padang tu kitorang kerjakan. Hmmm..Sabar jela Matle wei....

*Nak tengok ke tak????Hmmm....*

47 comments:

PariPariPutih said...

Redha jer la... lagi pun hujan ni kan rahmat dari Allah ^^

Rapunzeel Cikilolo said...

da tau da spain menang kan? haha!

Chic Na said...

mesti kasut tu cakap 'lega'. huhu..
next week la rasmi. :)

profmie said...

xpe mggu dpn still go on match kO tu nti..all the best brO..

btw,tuk semi final euro..ak skOng spain ke final..haha..wlupn kt team Portugal ade player feveret ak CR..ha3

Yumida said...

hujan2 camni lg syok main bola

widiea azira said...

main bola dlm ujan lg fun fun fun kot. .

sy dh folow awk

dyabunga said...

perasan jadi kembar christiano ronaldo..hahahaha

Deqla manjew said...

bgs juga hujan..kurang la jerebu nnti..semlm kat selayang pun hujan..alhamdulillah...

are_lin@yu said...

sabar2 nanti beraksi sungguh2 ya..hehe

Nurmujahidah Ismail said...

muja sangat2 amat suka time hari hujan,, sebab muja manusia yang kuat peluh,, kih3,, skarang bilik pun alhamdulillah dah sejuk sikit,, alhamdulillah,, :D

LubLy said...

xyah main le bro..kembar bro pun dah kalah..huahua

fiza said...

Hujan rahmat.

Portugal kalah lah bro...huhuhu...

Nyue said...

hahaha..hujan itu rahmat..hikmah xdpt try ag kasut baru..ehehehe

fiQRa said...

hehe hujan jangan main bola.. nanti demam.. bakal pengantin kena jaga kesihantan :D

Marina said...

ceh...kembar tak seiras ye? hehe

maszull said...

assalamualaikum arelan...kesian nyer x dpt nak resmikn but baru tu...:)

NIZAM said...

Lan, Ronaldo tu kembar ko ke? Uish. takyah la ngaku. baik ko kembar ngn Torres. portugal kalah dh. :p

Yana Libra said...

takpe, rasmikan kasut tu next time~~~ hehe :)

Masz Sidek said...

kirim salam kat kembar arelan yer.... hehehe...

Nurrul said...

Nak bagi rehat sekejap.. kan dah penat berlari sebelum ini :)

Wanieys said...

hujan rahmat..selamat kasut bola baru kehkehkeh

msredcheesecake said...

takyah main la, tengok je bola...

NAL said...

owh,, tak taw lak kembar CR..tang mana yg sama pun tak taw..

Niena Sofea said...

tp CR da kalah mlm td dgn spain .. adakah bermain bola hnya ktka musim bola je ? hehe .. harap tak begitu lah .. majulah sukan untuk negara .. =)

9n0L4 said...

hujan yg turun bagaikan mutiara. hehe.

ZYASH said...

hahaha.. baru nak rasmi kasut baru n lepas gian men bola ujan la pulak yer...

N.Aima K said...

kih kih kih...

shera haifa said...

aishh g je prktis sepak2 bola

cendol said...

haha Cristiano Ronaldo tu kembar kamu rupenyee..baru tau..awesome lah..hahaha :p

lelamaisara said...

hehehe...sabar je la...ada rahmat tu hujan turun...

Deq's Qienz said...

tahniah sis tekaan anda mgena di megi ketam..hihi

Cik tikah said...

ada sebab nape hujan. x nak bgi tuan blog ni malu kalau kalah :P

aReLaN said...

@PariPariPutih : betul tu.hehe

@Rapunzel Cikilolo : waaaaaa..sedih nya la kalah

@Chic Na : hahaha..kasut tupon tak sabar nak berkhidmat sebenarnya tau.

@profmie : minggu depan ntah2 sama gak.hmmm..oh spain,mengapa ko menang.

aReLaN said...

@Yumida : main bola tak syok.main ragbi lagi syok dalam hujan tau.hoho

@widiea azira : tak suka.bola mesti sangkut la.wuuuu

@dya : orang jepun selalu cakap gitu k.hahaha

@Deqla manjew : tulah.jerebu teruk gak kat sini.aiyoo

aReLaN said...

@are_lin@yu : tu memang wajib.hoho

@muja : alhamdulillah.memang sejuk semalam.syok betul tido. :)

@LubLy : tu kembar.diri ini akan menbus kekalahan kembarku itu.haha

@fiza : tulah pasal.kecewa betul...

aReLaN said...

@Nyue : hoho..baru ingat nak rasmi semalam.sabar jela tunggu minggu depan.

@fiQRa : ala..dah bese main dalam hujan.hehehe

@Marina : member jepun slalu cakap sama tau.tapi rasanya bahagian rambut je.haha

@maszull : waalaikumussalam.tulah pasal.tunggu sampai selasa depan baru leh rasmi

aReLaN said...

@NIZAM : torres jambu sangat.tak sama langsung ngan aku.hahaha

@Yana Libra : insya-ALLAH selasa ni majlis perasmian.hoho

@masz : hahaha..nanti saya kem salam ye

@Nurrul : tadi gi jogging sakit balik.adoiyai...

aReLaN said...

@Wanieys : kalau main dengan padang camtu, memang rosak la kasut tu.wuuuu

@kak red : tak tengok gak.syok tido dalam sejuk.haha

@NAL : rambut tu penting.tapi dulu la.skang tak kot.

@Niena Sofea : takdela.tetiba kilang tempat keje tubuhkan team.tu yang sume semangat.

aReLaN said...

@9n0L4 : hahaha..saya suka nyanyi lagu tu.

@ZYASH : sabar tunggu sampai next week untuk rasmikan..

@N. Aima K : suka lak dia.hahaha

@shera haifa : takde bola sendiri.bola keranjang je ada kat rumah.

aReLaN said...

@cendol : tau takpe.haha

@lelamaisara : betul tu.banyak rahmat turun bersama hujan.

@Deq's Qienz : sis??diri ini seorang lelaki la.hahahah

@Cik tikah : uish..kasar tu.mana ada kalah.kita tengok nanti.hahaha

si kiut lavender said...

hamboih..bkan men lagi kembar cristiano yerk...ihiks..^^,

Cik Nur said...

kalau redah gak, kotor but baru tu...sian dia..

Arina Shamsul said...

takpa,tahan dulu gian tu ye, bawa2 minum kopi matau hilang..hehehe.


oo skolah kat jepun..mesti terer cakap jepun ni kan?heheh.

P#eoniX said...

bunyik macam hampe jer??hehehhee....

|cah-sahaJa said...

eh2. perasannye dhr kembar CR. hehe.. :p
neway pe perasaan kembar awk kalah semalam.. hehe.. *jangan marah..

aReLaN said...

@si kiut lavender : orang yang cakap.hahaha

@Cik Nur : tulah pasal.dahla putih.hoho

@Arina Shamsul : takde la terer.bese2 je. :)

@P#eoniX : hampa tapi nak wat camne. bukan jodoh untuk beraksi minggu ni

@cah-sahaJa : hahahaha...bukan saya yang perasan.orang lain perasan saya ni CR. :P

Mr.Clive said...

hahaha kembar ko eh?? hehehe...bolehlahhh XD