Sunday, July 1, 2012

Ku PaNJaTKaN KesYuKuRaN

Semalam masuk la gaji + bonus. Syukur alhamdulillah atas kurniaan rezeki ini. Tapi lambat gak la menunggu duit masuk. Dari tengah malam check kat CIMBClicks tapi pukul 11 lebih baru masuk. Payslip dapat pon dah petang. Pastu semalam terima panggilan dari Honda. Dengan ini disahkan aku diterima masuk ke Honda dengan tawaran lebih baik dari tempat sekarang. Tapi kini diri ini dalam dilema, camne la nak submit resign letter. Berat hati nak tinggalkan kilang sekarang ni tapi hidup mesti diteruskan....


Sebelah malamnya, gi Seremban Parade lak layan citer "Abraham Lincoln : Vampire Hunter". Memang terbaik la. Si dia dahla memang takleh tengok citer seram ni. Tapi alang-alang dah bayar, tengok jela. Takde la menakutkan sangat pon tapi efek dia leh tahan la.Memang aku rekemen la untuk korang tengok. 

Pagi ni gi beli cincin kahwin lak. Hohoho..Tinggal sikit je lagi benda tak setel. Lepas tu gi klinik gigi. Dah bertahun rasanya aku tak check gigi. Kali terakhir macam waktu sekolah dulu. Doktor tu cakap banyak karang. Jadi, kena cuci jela. Memang ngilu dibuatnya. Kini gigiku lebih lawa. Yezza....



68 comments:

dyabunga said...

dya smpai skrg takut jumpa doktor gigi..hahaha

Chic Na said...

murah rezeki. waa dpt bonus terus beli cincin. cik na allergic ngan doktor gigi. :)

cendol said...

waahhh best nye dah tngok cite tu..dh ramai org tngok n ckp best.huh jeles kejap!

Alieza Dayasari said...

kini, kereta kancilku basuh sendiri. tgh sengket .. elaun tak masuk. tp niat nk mula berjimat lah..
haaaaaaaa.....
citer tu pun Lieza dah tengok dak... haaaa... terjah panggung tnpa tahu genre movie, tup2 terjerit... mau tak malu.

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

perghhh gua x dapat tengok lagii~ adehh kat jitra ada tayang 3d je.. malas nk tgk 3d

Zarul Umbrella said...

kena g tengok ni citer ni nih

Si Matatajam said...

Ishk ngilunya baca entry pasai gigi ni...Wah zarul pun terjah kat sini...

Si Matatajam said...

Ishk ngilunya baca entry pasai gigi ni...Wah zarul pun terjah kat sini...

~~zana@pb~~ said...

Cerita ni yg hubby akk nak tgk...best ye...kena tutup muka ni:-)

blog walking pepagi, slm kenal.....kalau rasa tempat baru lebih menjamin, selesa, sesuai...apa salahnya berhijrah.

shera haifa said...

alhamdullilah.. murah rzki.. dapat bonus, leh keje baru pastu nak khwn lak.. ermm

Arina Shamsul said...

alhamdulillah..rezeki dari allah :)

lama dah tak tengok wayang sejak ada baby ni.hehehe.

kalau senyum ada bunyi "tink"tak gigi?pas tu bersinar2..kalau ada gitau saya ye..nak cek gigi sekarang juga.hahaha.

Deq's Qienz said...

wahhh gi pecah panggung ek..hihii best arrr..habiskan duit bonus.

kyo_9 said...

pergh..
pindah melaka la lepas nih??
congrats bro..
boleh la open table bila ak balik Malaysia suatu hari nanti..

~Sweet Honesty~ said...

tahniah la yeaa.. pas ne dpt kwn baru boss bru la pulak..(^_^)

Nurmujahidah Ismail said...

ti perkenlkanla si dia sebagai isteri k,, hehe,, nak gak kenl ni,, :D
ps- tak nk jumpe doktor gigi,, tq

Haryati::Faizal said...

alhamdulillah, syukur....

Wanieys said...

dr gigi...alamak wani plg tkt dr gigi haaha

Wanieys said...

eh arelan vampire hunter mmg best erk,,,tingin gak nk tgk hihi

9n0L4 said...

huhu. lame jugak ni tak gi klinik gigi. ;)

Miss BaNu said...

ramai org ckp cite tuh best..nti nk tgk gak la..

Cik tikah said...

nk tgok cite tuh gak :)

aReLaN said...

@dya : hahaha...saya tak kisah pon doktor apa.relax jela.

@Chic Na : memang ramai kot yang allergic.hoho

@cendol : gilah tengok.jangan terus menerus jeles.tak elok.hahaha

aReLaN said...

@Alieza Dayasari : hahahah..saya gi tengok pon sebab si dia ajak.kata best.last2 dia sendiri chuak.aiyoo

@Zuan : aku pon tak minat tengok 3D.sakit mata & telinga pakai spek tu.

@Zarul : wajib tengok tu.dah balik malaysia ke?

aReLaN said...

@Si Matatajam : hoho..tapi lepas tu memang best.lain macam sket la rasa gigi ni

@~~zana@pb~~ : tempat baru tak tau la camne tapi kalau tak gi,mana la kita tau kan.

@shera haifa : alhamdulillah.murah rezeki nak kawen ni

aReLaN said...

@Arina Shamsul : syukur.takde la bunyi tink2 tapi rasa cambest je lepas dh cuci.hoho

@Deq's Qienz : mana leh habiskan.kena save gak ni.hoho

@saido : tak pindah sampai melaka kot.dok tengah2 antara alor gajah & nilai la.time kasih banyak dow

aReLaN said...

@~Sweet Honesty~ : heheh..thank you.ramai kawan pon kat sana.

@muja : insya-ALLAH akan diperkenalkan bila tiba masanya

@Haryati Faizal : alhamdulillah...

aReLaN said...

@Wanieys : hahaha..pe nak takur.best wuu dia cuci.

@9n0L4 : silalah pergi check pe yang patut.

@Miss BaNu : sila tengok tau.jangan tunggu lama sangat.hehe

@Cik tikah : tengok la ramai2.hehe

Nurrul said...

Dapt duit bonis.. then beli cincin.. tengok wayang.. bestnya..

*takut sangat sampai ketap gigi ke ? ?hehe.. semoga murah rezeki selalu.. :)

si kiut lavender said...

crita nih entah masuk ka dak langkawi ni ha...

kena rajin pi round2 tgok nih..:)

Zakia said...

wah alhamdulilah :)

M@W@R Q@SeH said...

tahniah arelan...

N.Aima K said...

amboi!! lepas ni dah boleh senyum lebar2 kat dpn camera kekeke...

NAL said...

Tahniah aReLaN..

jebengotai said...

mcm best jer citer tu..huhu

profmie said...

wah..thniahlah dh dpt keje kt Honda pula..bleh ak bli kete Honda city keluarn baru kt tmpt kO dgn hrge yg b'patutan..hahaa
oklatU jmpe jg dktor gigi..aku besenya stahun skali je g jmpe dr.gigi..he3x

msredcheesecake said...

Beli cincin kawen dah... Ohsem....

Elysa Sofia said...

wahh nak kahwin dah rupanya kawan kita ni... tahniah awal2 :D

Yumida said...

lama dh sy x g check gigi...sllu penuh je situ..klo 8am terpacak kat situ sure nombor dh abis...tu la malas tuuuu
cincin...beznye..sure hati tgh bunga2 ni kan....

are_lin@yu said...

ayu pun dah tengok,memang terbaik..wow siap dapat tawaran kerja mmg rezeki kahwin ni..hehe

LubLy said...

btl kata kak red..super ohsem..wat review cincin tue..nak nengokkk:p

Nyue said...

nyue mmg xsuka jumpa doktor gigi...biar pon mmg da maklum gg xcantik..ahahahhaha

ஜ miss klanika ஜ said...

submit je resign letter tue. then blah. dh slalu buat dh. ehehe

maszull said...

assalamualaikum arelan...wah seronoknya dpt gaji n bonus....tahniah dpt kerja di Honda..

K.nor said...

murah rezeki ye...namapak berseri2 aje,bila dtg sini.

Cik Nur said...

sijil2 semua dah settle ke..?
wah....de bonos ye..rugi tak kabo ke nilai ritu, kalau tak boleh mkn free..hihih

arela duk nilai eh..?

Princess Nusy said...

dah lame xngomen2..hehe..dah nk kawen upenye..congratz! cite ni mmg best..dh tgk dah dgn kwn2..hehe.. =)

Mr.Clive said...

apa apa pun jalan yang kau pilih,good luck bro and all the best!
:D

P#eoniX said...

wah tersenyum lebar lah ko pas neh....hahahaha....aku pon dah lame x cuci gigi...ko skali cuci bape???aku kalau sekali cuci kene seratus hinggit...same ker??

onlajer said...

amacam cerita ni boleh layan tak , tengah cadang nak tengok cerita ni

aReLaN said...

@Nurrul : hahaha..saya relax je tengok citer tu.si dia yang takut sket

@si kiut lavender : selamat merajinkan diri ye.

@Zakia : alhamdulillah

@M@W@R Q@SeH : terima kasih banyak

aReLaN said...

@N. Aima K : hehehe..

@NAL : thank you NAL

@jebengotai : memang best pon.hoho

aReLaN said...

@profmie : hohoho..pasal harga tu tak tau la aku staff murah ke apa kan.aku ni ntah lepas berapa tahun baru jumpa doktor gigi tau

@kak red : hehehe..beli sket2

@Elysa Sofia : terima kasih.benda elok kena cepatkan.

aReLaN said...

@Yumida : kitorang gi klinik tu memang tak ramai orang.takyah tunggu lama2.hehe

@are_lin@yu : syukur alhamdulillah kan.

@LubLy : mana leh.simpan dulu.nanti tunggu la ye

aReLaN said...

@Nyue : ramai orang memang takut jumpa doktor gigi eh.hahaha

@miss klanika : hahaha..saya first timer.tu yang pening sket.

@maszull : waalaikumussalam.terima kasih banyak ye mama

aReLaN said...

@K. nor : alhamdulillah atas kurniaan rezeki.

@Cik Nur : dah lama setel.hehehe..memang dok nilai sejak 2 tahun lepas.

@Princess Nusy : hehehe..tulah pasal. lama betul tak singgah

aReLaN said...

@Mr. Clive : thank you bro

@P#eoniX : memang seratus tapi sebab campur ubat sakit gigi si dia gak.kalau tak, memang murah sket la.

@onlajer : memang rekemen sangat2 untuk dilayan

Masha Meisters said...

alhamdulillh:)

haha...Masha pun xsuke tengok cite seram...huhu

Solehah Shamsuddin said...

solehah pling xske jmpe doktor gigi.xsggup kot nak jmpe

wan nurul hezrina said...

mmg paling takut dentis...sanggup tln ubt berbakul2 drp jupa

Sharidawati Shahrudin said...

tahniah ye ..tu rezeki utk bakal pengantin ..alhamdulillah :)

aReLaN said...

@Masha Meisters : hahaha..saya suka je sebab leh gelak2 tengok orang lain ketakutan.

@Solehah Shamsuddin : saya ok je apa2 doktor pon.hohoh

@wan nurul hezrina : uish...saya kalau sakit, memang terus gi jumpa doktor je.tak sanggup menahan sakit ngan makan ubat je

@Sharidawati Shahrudin : terima kasih.syukur alhamdulillah

Myra Jay said...

AdehhH!!! terasa ngilu cuci gigi, dah lama tak p cuci, las sebelum kawen 2thn lepas..heheee

nitnot said...

tolonglah cerita nih buat banyak gua terkejut sampai terjatuh spect 3D tuh. hahaha

aReLaN said...

@Myra Jay : hahaha..ngilu tapi lepas tu memang best je rasa.

@nitnot : hahaha..tak minat tengok 3D. sakit mata & telinga pakai spek tu

9n0L4 said...

hihi. insha Allah. cume nye kne sedia kan pitis aje. ;)

anamizu kaito said...

wahh dah konfem dpt kje dgn HONDA tu rupenye.. tahniah Lan!!!


sory aku baru online harini.
cuti 4 hari aritu..
takleh nk online..
tu yg byk bnde mcm missing :(



wahh makin dekat hari bahagia ko..
jage diri bebaik ye Lan ;)




Luv,
cik ana

aReLaN said...

@9n0L4 : hehehe..pitis kena sentiasa bersedia

@cik ana : perghh..patutlah sunyi sepi je kat sini. regular reader tak datang jenguk.hoho

Anonymous said...

arelan,
ada tips x untuk dpt keje di honda ni?
example masa interview tu soalan macam mana yg selalu ditanya..
it is really helping me right now if you happen to read this massage and willing to help me your advice..can you reply me via my email: pharmchan@gmail.com