Sunday, July 8, 2012

WeeKeND DaTaNg LaGi

Hujung minggu datang lagi dan macam biasa, jadual aku cukup ketat. Lepas habis waktu kerja hari Jumaat, secara rasmi tertubuhnya Team Bola Ichikoh ngan penyerahan jersi dari MD, Mr. Otozu kepada pengurus pasukan kitorang, Azrul. Warna Manchester City la plak. Sabar jela.

Pagi Sabtu, seawal pukul 7 pagi dah kuar rumah bergerak menuju Mantin untuk Kejohanan Bola 9 Sebelah Mantin. Perlawanan pertama menang percuma sebab pasukan lawat tak datang. Perlawanan kedua kalah tapi tetap layak ke suku akhir selaku naib juara kumpulan. Tapi macam biasa la memang takdir pasukan kitorang leh sampai suku akhir je. Takpelah kan. Nak buat camne, takde latihan apa pon & bukan sume yang main top player. Memang balik awal cam biasa gak la.

*Goodie bag RM3++ lepas habis lari baru dapat*

Hari Ahad, dalam pukul 7.30 pagi dah bergerak menuju Shah Alam sebab nak hantar barang ke Pasir Mas melalui bas ekspres. Kena bayar RM50 untuk 4 kotak. Disebabkan aku & si dia lapar sangat, gilah sarapan roti canai jap. Pastu menuju PJ lak untuk amek race pack Men's Health & Shape Night Run 2012. Dahla tak tau jalan. Aku ikut jela signboard Jalan Universiti. Syukur la tak susah pon nak cari tempat tu. Lepas tu terus balik Nilai, rehat jap & tengah hari kuar gi Nilai 3 lak topup barang-barang kahwin yang tak cukup lagi.

Letih la. Esok kerja. Memang malas. Jumaat lepas ngan selamba badak je aku jawab "Yaruki nai" = tak semangat nak buat, bila Matsuda tanya pasal kerja. Dia suruh aku cuti & aku jawab jela, "Kalau ikutkan hati, memang nak cuti pon. Nama pon dah bulan terakhir kat Ichikoh. Mood dah melayang ke Honda....

p/s : Tahniah buat pasukan Kelantan, The Red Warriors atas kejayaan mengekalkan kejuaraan Liga Super. Gomo Kelate Gomo!!!!

56 comments:

PariPariPutih said...

Walau wei... bakal perantin ni very the bz.. semakin nak menjelang hari perkahwianan semakin bz nampaknya hu hu hu ^^

profmie said...

la beselatu bkl pengantin memg bz..pastU ditmbh lg dgn kerajinn kO yg suka gi sane sini & join mcm2x p'tndingn..ape2x pstikn rest kne ckup jg.

Deqla manjew said...

wahhh... kemain lagi bz tuh...hihi...jgn letak atas lantai baju tu kotor nnti...hikhik

NAL said...

bz betul ni..

Si Matatajam said...

mak ai bz nya hang na arelan... jeles la siap tayang baju lawa la pulak..

widiea azira said...

wah bakal pengantin rupenye. .haha

teruja jd dgn kehebatan red wrriors. .gomo !!

Dieyna said...

sibuk sungguh bakal pengantin ni.. hehe

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

busy sungguh:)..yei!kelantan mnang:)

~Sweet Honesty~ said...

mai cni harus crita psl bola..hihihi

Chic Na said...

bz kalah PM dah ni. hihi.. :)

Alieza Dayasari said...

waduh.. sibuknyer... hehehe
tak per.. sibukkan hari ahad erk.

Arina Shamsul said...

bz nya dia..apapun saya doakan semoga semuanya dipermudahkan buat kamu :)

are_lin@yu said...

bz bebenor kan..tapi bila buah ati yg teman tak rasa letih punya..hehe

Wanieys said...

bz sungguh dia hihihi

Asmara said...

semangat nak kerja tempat baru la tu. hihi.. teruskan semangat utk habiskan sisa2 kerja di Ichikoh. yosh gambare!

ஜ miss klanika ஜ said...

berkenan eh sleeveless tue. kelate gulaikan perak mlm tue

Nurmujahidah Ismail said...

untung la dia,, wakekk

LubLy said...
This comment has been removed by the author.
Masz Sidek said...

tak lama lagi tu... makin sibukla lepas ni.. :)

LubLy said...

semangat kaler peberet D.SILVA!!eh bro jgn lupa kad WALIMATULURUS tue ya..

HeNRieTTa JoSe said...

happy weekend....hehehe....

fiza said...

Bz...bz gak, kesihatan jgn lupa, nak kawin ni kan ☺☺

Cik Nur said...

makin dekat hari bahagia. makin bz dan berdebar2kan arelan..hihi

Kesuma Angsana said...

wah padat betul jadula seharian yek!

9n0L4 said...

keje pun kene lah gomo juge. mane boleh takde semangat. hehe.

Masha Meisters said...

hehe....dah kebizian yang amat ni :)

lelamaisara said...

wah bz kalah datuk menteri ni..hehehe

msredcheesecake said...

NANTI DAH KAWEN LAGI BZ, DAH ANAK LAGI BZ, PREKTIS LA DR SKANG YEA... HHEE

Yana Libra said...

penuh betul aktiviti masa cuti ye~ :)

Cik tikah said...

rajin btol. good good :)

aReLaN said...

@PPP : mestilah busy sempena hari bahagia yang bakal menjelang tiba.heheh

@profmie : memang tak pernah cukup waktu rehat.waktu keje pon rasa nak rehat gak...

@Deqla manjew : letak atas lantai untuk amek gambar je.hehe

@NAL : besela.memang memanjang busy

aReLaN said...

@Si Matatajam : hehehe..baju free je pon.

@widiea azira : memang hebak sokmo.hoho

@Dieyna : hehehe..bese la.nama pon bakal pengantin.

@~KaiSara AiMan PunYe BloG~ : yezza.gomo kelate gomo!!!!

aReLaN said...

@~Sweet Honesty~ : hehehe..laki2 dan bola memang sukar nak dipisahkan.

@Chic Na : uish..PM lagi busy pong pang sana sini.

@Alieza Dayasari : nak rehat gak skali skala tapi tak dapat.wuuu

@Arina Shamsul : amin...

aReLaN said...

@are_lin@yu : terasa gak la letih nye sket.hehe

@Wanieys : bese la kak.dah dekat ngan kenduri ni.

@Asmara : ganbarimasu!!!!

@miss klanika : memang besenya untuk running event akan dapat yang sleeveless je.hehe

aReLaN said...

@muja : memang untung.hehe

@Masz : tulah pasal.pasni makin bertambah kebusyan diri ini...

@LubLy : waaaaa...tak nak Man city. nak MU

@HeNRieTTa JoSe : dah habis weekend pon.wuuu

aReLaN said...

@fiza : yup.kesihatan memang penting

@Cik Nur : hehehe..memang dup dap dup dap la.

@Kesuma Angsana : sentiasa padat jadual sejak akhir2 ni.hmmm

@9n0L4 : mana nak ada semangat kalau dah minggu terakhir kat sini.

aReLaN said...

@Masha Meisters : hehehe..dah biasa

@lelamaisara : hahaha..takde sampai camtu sekali

@kak red : dah praktis pon masa ada adik2 kecik dulu.hehe

@Yana Libra : uish..ada lagi yang lebih penuh dari ni tau.

@Cik tikah : kena la rajin.diri sndiri nak kawen kan.hehe

♥ sitifarhana ♥ said...

weekend sy pulak dipenuhi dgn kerja3..takdak life...huhu

untung la ad aktiviti weeknd~~hikk

jebengotai said...

selalu kalo x de rmood..mmg cuti jer..hehe

anamizu kaito said...

ko sempat lg join lari2 gitu lan..
kalo aku dah dekat2 nk kawen,
konfem aku tolak tepi kot.. hehe



jage kesihatan bebaik Lan.
darah tgh manis ni..hehe


tahniah sbb dpt join HONDA.
aku baru sempat godek entry
ko yg lepas2 psl dt job tu..
4 hari aku cuti.. tu yg mcm
miss mcm2 tu.. hehe





Luv,
cik ana

anamizu kaito said...

*pasal dapat

Cik Aini said...

wah...da start bz lah alan..biasalah dkt2 nk kawin nti lg lah bz..
hrp2 suma bjalan lancar ye :)

Ca Cik Duyung said...

da lama ca tinggalkan blog..da nk kawen da alan..congratz ya! :)

maszull said...

assalamualaikum arelan...sempat lagi tu bakal pengantin kita ni...:)

Nyue said...

smemang nyer nmpk cam sgt2 bz :)
oic..congrats la dah nk naik pelamin kan..ehehe

Warna Warni Kehidupan said...

rajin sungguh beliau menyertai aktiviti sukan huhuhu..

Princess Nusy said...

cantik baju tu..team bola upenye..aktif jgk la ni yer.. =)

QasehnyaRania said...

salam arelan...lama x bersua khabar.. dh naik pelamin rupanya...
jga diri,tgh drah manis tu... :)

Nurul Akmal said...

Busy sungguh bakal pengantin nih..

dyabunga said...

sibuknya..tpi ada masa join pertandingan..haha..

aReLaN said...

@sitifarhana : hahaha..dulu saya pernah jadi gitu.memang rasa cam zombie je.tak kenal hari apa dah.

@jebengotai : haha..kalau semudah tu nak cuti

@cik ana : ala...kalau dok rehat je, kang boroi la menjelang hari bahagia.mana leh.tak lawa gambar kang perut kedepan.haha

aReLaN said...

@Cik Aini : tulah pasal.moga semuanya berjalan lancar. amin....

@Ca Cik Duyung : heheh..patut la lama menyepi.gi mana?

@maszull : waalaikumussalam. memang sentiasa berkesempatan.

aReLaN said...

@Nyue : terima kasih.lagi sebulan lebih je lagi insya-ALLAH.hehehe

@Warna Warni Kehidupan : hidup kena rajin bersukan.untuk kesihatan diri gak kan.

@Princess Nusy : nama pon bekas exco sukan.kena la aktif.kalau tak, nanti boroi.haha

aReLaN said...

@QasehnyaRania : salam. lama betul ciksue membisu.apa khabar di sana?

@Nurul : hehehe..nama pon bakal pengantin

@dya : hidup ini tak dapat dipisahkan ngan sukan.ecece

Mr.Clive said...

memang kau ni aktif! tahniah!hahahah

all the best bro!

shah said...

skang sumer paten camtu ke?
macam tak ikhlas je nak kasik goodie bag
lepas habis lari baru dapat