Wednesday, August 1, 2012

oTsuKaRe SaMa MiNNa~~

Ichikoh no minna sama, otsukare sama deshita. Akhirnya, tanggal 31 Julai 2012 aku menamatkan perkhidmatan di Ichikoh (M) Sdn Bhd setelah lebih kurang 27 bulan di situ. Memang banyak la kenangan kat situ. Syarikat pertama aku bekerja setelah menamatkan pengajian dari Tokai University, Jepun. Kepada semua ahli Ichikoh yang baca, sepanjang tempoh 27 bulan ni, aku minta ampun banyak-banyak atas segala salah dan silap aku sepanjang berkhidmat. Terima kasih gak untuk segala tunjuk ajar terutamanya para senpai (senior) walaupun aku ni besenya memang susah nak belajar & jenis tak makan saman.

*Mana nak muat kalau bawak moto je*

Sebelum balik tu memang hajat di hati nak jumpa semua minta maaf ke apa tapi tak sempat. Nak bergambar pon tak sempat. Nak cakap lama-lama takut kang bertakung air mata aku. Hmmm...Terima kasih la ye untuk sume yang bagi hadiah kawen advance, hadiah farewell, hadiah raya apa ye. Terpaksa aku suruh si dia datang amek ngan keta sebab memang tak muat la aku nak angkut semua hadiah kat atas ni ngan moto aku. 

*Khairul yang sebelah aku tupon dah hantar surat resign hari ni*

Sekali lagi, terima kasih & minta maaf untuk semuanya ye : 
Azeezee Senpai
Padel
Ijam
Kak Lynn 
Kak Mai & geng design
Aziana
Hamdan GM
Ikhtiar
Hanis
Ng Jap a.k.a. Iwan Lie
Yonemoto-san
Khairul & geng testing /  warranty
Semua operator, kakak-kakak, adik-adik, abang-abang

52 comments:

JebengOtai™ said...

all the best bro :)

Chic Na said...

good luck kat tempat baru. :)

Cik Nur said...

sedih pula rasa bila baca entry ni..huhu

xpe, lepas ni boleh berhubung lagi..dan semoga serasi di tempat baru.. :)

Si Matatajam said...

Bestnya dapat hadiah banyak tu...mesti rindu ngan Ichikoh lps ni.. Wah graduate dr jepang tu...

Cendol said...

uh oke gud luck ye memulekan kerje kt tempat baru plak.all the best!

NAL said...

good luck..

profmie said...

Ganbatte...

Cik tikah said...

Dpt kerja lagi bagus eh?

aNiss :):) said...

wohoo. graduate dari japan. bestnyaa, kos apee ek? btw, knape berhenti ehh? :)

NIZAM said...

2 tahun 3 bulan kat Ichikoh. tengok gambar pun dah nampak muka tak ceria. Chaiyok2 Lan [tetiba korea kan] kat tempat keje baru :D

Deqla manjew said...

wahh.. dpt hadiah kawen sekali ke tu? hihi.. itu la, dah adat kan mesti nk nanges berpisah ngan kwn2 sekeje..mcm deqla dulu la, xleh bertentang mata ngan kwn2, sebak rasa.. so, amek kptsn pegi berlalu mcm tu jek..ecehh... haha

~aYu~ said...

ehh... tukar keje baru yer?
apapun good luck di tempat baru yer.

QasehnyaRania said...

mornink arelan =)
wah..banyak hadiah yer..=)

good luck di HONDA(betoltak)

Nurmujahidah Ismail said...

all the best arelan,,, moga tetap happy and berjaya di tempat baru,, amiin

dyabunga said...

ni msti yg khairul tu ikut arelan berhenti kan?hahaha.. adatlah tu..good luck kt tmpat baru..:D

shy said...
This comment has been removed by the author.
shah said...

tahniah,gaji mesti lebat lagi ni
boleh la joint venture spare part honda ni
hehe

pusat honda tuuuu

are_lin@yu said...

selamat transfer ke honda..hehe

Myra Jay said...

Mesti sedih kan, tp takpa all da' best ya... ;)

Yang best siap dapat hadiah lagi ;)

LubLy said...

lumrah hdp kan bro..tpaksa move on..
pergghhh dpt hadiah bderet..bgs-bgs..

Leeza dayasari [santai leeza] said...

tukar kerja kew....
kalau gitu, all the best lah erk.

fiza said...

Sedih lah plak.

Byk dpt hadiah ☺☺

Cikgu Ma said...

awat x cakap nak dapat hadiah banyak? bleh nak tolong sapu separuh...hehe...

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

xmuat moto leh pos kat sini sikit (^___^)

Wanieys said...

bestnyer dpt banyak hadiah :)...gud luck di tempat baru yer

lelamaisara said...

dapat adiah..nak gak..hehehe

selamat bertugas ditempat baru..:)

paripariputih said...

alo lo lo sedey jer tgk muka dea.. he he he (yelah 27 bln tu bukannya 27 jam kan)... tak pe demi masa depan kita harus terus kedepan... derang2 tu kita masih boleh keep in touch walaupun dah x sama tempat kerja... skrg ni kan byk kemudahan utk calling... pilih jer mana nak ok.. all the best aReLaN :)

dwaty said...

semoga dapat menyesuaikan diri di tempat baru...

~Sweet Honesty~ said...

wahh..moga berbahagia d tpt baru..

Deq's Qienz said...

Slmt mgembara ke tmpt baru ya..

Warna Warni Kehidupan said...

kerja baru..suasana baru..boss baru..kawan2 baru..angin baru...hurm... g00d luck bro..

Chuu Muqhlis said...

baibai ichikoh hehe~

Lia Irdelia said...

sedih plak baca... hahhah..
rezeki nak kawin tuh.. :)

eva said...

kesian.. mesti maseh sedih giler skrg ni.. mula rindu diaorg kan.. xper setiap perjumpaan ada perpisahan chewah. haha

ஜ miss klanika ஜ said...

teruskan berjaya dalam kehidupan. walau di mana jua !

anamizu kaito said...

wahh manyaknye dpt hadiah !
takpe lan, best of luck
kat tempat kje baru ;)








slm ramadhan,
cik ana

aReLaN said...

@JebengOtai : thanks bro

@Chic Na : hait~~

@Cik Nur : memang sedih.waaaaaa

@Si Matatajam : sape tak rindu tempat keje pertama.wuuuuu

aReLaN said...

@Cendol : chaiyok!!!

@NAL : thanks NAL

@profmie : ganbarimasu~~

@Cik tikah : boleh tahan la.hehehe

aReLaN said...

@aNiss :):) : kos automotive engineering.heheh..banyak sebab dia.hmm

@NIZAM : tu gambar lama dah. gi makan2.hehe

@Deqla manjew : tau takpe.kalau lama lagi kat situ, memang dah menangis la.tapi tak macho la jantan nangis kan.hoho

@~aYu~ : yup. minggu depan start kerja baru.

aReLaN said...

@QasehnyaRania : betul tu.hehe

@muja : amin....

@dya : yup. dia pon berenti. memang ramai pon yang nak berenti sebenarnya. tunggu waktu je.

@shy : ???

aReLaN said...

@shah : hahaha..up sket la bro

@are_lin@yu : selamat segalanya insya-ALLAH

@Myra Jay : memang sedih.waaaaaa

@LubLy : lubly tak nak bagi adiah ke??hehehe

aReLaN said...

@fiza : rezeki kawen.hehehe..lepas kenduri baru buka sume tu rasanya.

@Cikgu Ma : hahaha..dah ada orang tolong sapukan.

@eeiyss : nak pos pon kna naik moto gi pejabat pos gak pe.hahah

@Wanieys : insya-ALLAH

aReLaN said...

@lelamaisara : selamat2

@PariPariPutih : hidup mesti diteruskan....

@dwaty : insya-ALLAH

@~Sweet Honesty~ : insya-ALLAH

aReLaN said...

@Deq's Qienz : hait~~

@Warna Warni Kehidupan : segalanya baru....

@Chuu Muqhlis : berat hati nak ucap baibai..waaaa

@Lia Irdelia : rezeki kawen mencurah2.alhamdulillah

aReLaN said...

@eva : memang sedih & pasti merindui mereka...


@miss klanika : yup.life must go on

@cik ana : doakan aku la ye.hehehe

Rapunzeel Cikilolo said...

Awat benti keje?

maszull said...

assalamualaikum arelan...selamat bermula ditempat yg baru...:)

9n0L4 said...

byk tu hadiah. nnt kawen lagi byk hadiah. hee.

Noraim said...

eh sama la tarikh kita benti keje. hee.

Mr.Clive said...

goodluck bro!!!

N.Aima K said...

all the best bro..mudah2an rezeki lepas ni berganda-ganda

Yana Libra said...

besar2 hadiah tu~~~