Sunday, August 12, 2012

RaMaDHaN TeRaKHiR

Dah seminggu lebih rupanya aku tak update. Nak kata busy tak gak tapi mungkin letih kot. Banyak urusan nak kena selesaikan. Pindah rumah, pastu dari Isnin lepas, bermula lah kerja aku kat Honda Alor Gajah. Pukul 6.30 pagi dah kena keluar dari rumah. Moto aku dahla sepanjang minggu lepas buat hal. Ngan rantai problem, meter & counter rosak, keluar bunyi pelik-pelik. 

*Group Integra*


Minggu pertama kat Honda, penuh ngan induction training jela. Minggu pertama gak aku dah merasa event kendalian Honda, majlis berbuka puasa. Dapat la jumpa budak batch aku & kohai yang lain yang kerja kat Honda gak. Ramadhan ni memang banyak betul pakai duit tau. Beli barang untuk rumah baru, kenduri kawen, raya lagi. Ditambah lak untuk moto aku tu. Banyak benda kena tukar sebab dah setahun pakai, tak pernah servis. Melayang RM300 lebih. 

*Kambing golek sedia untuk ditala*

Barang hantaran dah setel, set bilik tidur pon dah setel. Ramadhan ni merupakan ramadhan terakhir aku bergelar bujang. Hohoho... Tinggal lagi seminggu lebih je. Rasa berdebar makin menebal dalam diri. Sesape yang dok Kelantan tu, dijemput la hadir ke kenduri kawen aku kat Pasir Mas raya kelima nanti ye insya-ALLAH.

41 comments:

si kiut lavender said...

wah..ramadhan terakhir sbagai orang bujang rupanya..heheheh..

org yg duk kat langkawi ni sah2lah xboleh pi..
jadi nak wish siap2...selamat pengantin baru....heheheh..=)

nurfauzi said...

staff honda kalau beli kereta honda dapat harga istimewa tak?

Cendol said...

wah wahhhh bakal raja berhari hari!!haha tahniah ye.moga dpermudahkan segale urusan ^_^

Chic Na said...

dah bersediakah anda? hehe..

eh laa org pasir mas ke bakal isteri? raya kelima kazen cik na kawen gak tp kat tumpat. ingatkan arelan dah. hihi..

paripariputih said...

Owh so suweeettt.... harap bakal perantin tabah dan besabar ye menunggu hari bahagia... dlm masa yg sama baik2 je la.. awak tu darah manis... semoga dipermudahkan segalanya untuk aReLaN aminnnnnn

takut bakal perantin biz.. nak ucap SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI, MAAF ZAHIR BATIN & SELAMAT PENGANTIN BARU ^^

anamizu kaito said...

ha finally hapdet jugak ko lan..hehe
wahhhhh nk jd pengantin dah nih!
ouhhhh neves tak?neves tak? hehe
semoga semuanye smoothh aje ;)








slm ramadhan,
cik ana

.ciknoey. said...

owhh nk kwen dah..tahniah...
selamt hr raye n slmt pengntin bru.. :)

Cik Aini said...

kehkehkeh
selamat menempuh alam baru ye Alan..alam yg lebih mencabar gitew..hopefully sumanya berjalan lancar ye =)

**selamat pengantin baru.smoga bahagia ke akhir hayat n selamat hari raya Alan :)

QasehnyaRania said...

alhamdulillah..dah nak bertukar status yer nanti ...=)

selamat bertugas ditempat baru..dan selamat mendiami rumah baru juga....

sama la kita ciksu pon pindah lagi..hehe

QasehnyaRania said...

alhamdulillah..dah nak bertukar status yer nanti ...=)

selamat bertugas ditempat baru..dan selamat mendiami rumah baru juga....

sama la kita ciksu pon pindah lagi..hehe

Cik Awin said...

seangkatan la kita...tahun ni juga tahun terakhir saya sebagai orang bujang ;)

Deqla manjew said...

tahun dpn ramadhan pertama arelan as suami la pulak..huhu.. best tau..serba serbi lengkap..insyaAllah... :)

NIZAM said...

Wah!!! nk kawen dah ye? raya ni raya yg bahagia la kan.

Deq's Qienz said...

wahh dah get ready yerr bagus²..kite mood nk raya jew..dia mood nk tawen skali..:))

LubLy said...

ala..jauh jauh..majuk majuk..

Miss Hidy said...

wah...lan...selamat pengantin baru in advance...=)

Nurmujahidah Ismail said...

nak gi boleh tak lan? hehe,, rasa nak sangat jumpe blogger,, huhu,, nak kenal kak ipar jugak :D

Hidayah Bach said...

nak kawen dah ek..?

huhu..selamat pengatin baru ..

:)

lelamaisara said...

oh...ramadhan terakhir sebagai bujang ye...

Selamat pengantin bariu la ye...jauh benar nak g tu..huhuuu

Wanieys said...

ramadhan terakhir sbg org bujang upanya hihihi....ada dua mood la ni mood raya n nk kawen eheeee

Knor said...

semoga semuanya berjln dgn lancar dan mudah dibwh lindungan ALLAH

Ca Cik Duyung said...

cane la rasa nak berubah status nie ye..hehe.. :)

jauh la kelantan..ca ucapkan selamat pengantin baru awal la ye.. :) semoga berbahgia selamanya..

Hanamiko Sakura said...

wohaa! jauh bebenor nak terbang pergi kelantan.. haha

profmie said...

wah..tahniah...dh x lame lah tu..ohh bt mse rye upanye belah pompuan..belah pihak lelaki jela aku dtg.haha...

Nurrul said...

Wahh ! Ramadhan ini akan menamatkan masa bujang abg arelan , Tahniah2.. semoga semuanya berjalan lancar ! :)

*Jauh di nun utara cek kat selatan :/

Cinta Misteri said...

Nak buat ucapan...

Selamat Hari Raya
Selamat Pengantin Baru
Selamat tinggal zaman bujang

Tahniah~~

Si Matatajam said...

Tahniah arelan...dah nak mempelai rupanya dia raya ni..Isk! Ruginya akak yg dok jauh ni..kl tak bleh p tgk hang naik pelamin na arelan...Salam Aidilfitri Dan Selamat Pengantin Baru ye dik...

Yana Libra said...

lagi seminggu ye dah nak kawen? hehe..tahniah :)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

last bergelar bujang erk...
waaa tahniah.. ...
selamat bakal pengantin baharu.

shah said...

tut dia ada uniform

Cik Nur said...

makin bzlah arelan lepas ni...
darah manis skarang ni kan..

Eza Boom Boom :) said...

raya ke lima?? Hihi, kat tempat Eza ada orang bertunang. ehem2, tahniahh!! :) Heeee.

N.Aima K said...

waaaah jngn lupa updated tau..kesian kitorang yg jauh ni!!

JebengOtai™ said...

selamat hari raya bro..hehe

wan nurul hezrina said...

arelan..nurul nak ucap selamat hari raya n maaf sepanjang kenal ada tersalah bahasa kay..

arinie last day kerja esok alik kelantan.makan jemlah jawabnya..

k ,salam lebaran buat arelan sekeluarga.maaf zahir batin

Nurul ain said...

mesti nervous ya amat kn :D

maszull said...

assalamualaikum arelan...wah mesti berdebar2 je kan dan dah x lama lagi akan bergelar suami orang...

dikesempatan ini mama ucapkan selamat hari raya maaf jika ada terkasar bahasa mama semasa mama meninggalkan komen di sini yer dan akhirnya mama ingin ucapkan selamat pengantin baru buat arelan dan pasangan nanti...moga akan berbahagia hendaknya...:)

p/s nanti updatekn hari bersejarah arelan tu yer...:)

P#eoniX said...

memang plan kawen time ghaye ker???n'way,slamat meninggalkan zaman bujang&slamat hari ghaye!!!lepas neh buleh kecek klate deh!!!!!hehehh...

9n0L4 said...

congrats in advance ye. akak dulu kawen raye ke 6. nk msk 3 tahun dah. ;)

TF said...

tahniah..selamt pengantin baru n selamat hari raye..dapat sambut dua sekali ea..hehe

dyabunga said...

lama tak singgh kt blog arelan