Wednesday, August 15, 2012

WW : SaKiT DoW



Aku pon tak tau kena gigit dek apa. Aku ingatkan nyamuk je. Sejak dari Khamis lepas kena tapi lepas seminggu makin besar bengkak dia. Hmmm...Gatal rasa nak garu je tapi bila picit tak kuar pape pon. Sakit je dapat.


29 comments:

Cik Nur said...

Tak pergi Klinik ke...?
jgn di biarkan..bahaya..!
bakal raja seharikan tak lama lagi...
baik ke klinik arelan..!

Cik Nur said...

Merening...takut tgk...!

nurfauzi said...

kono gigit dek lipan kot. tak pun sengat lobah ke

Cinta Misteri said...

sorry yeaaa.... CiM rasa bisul tue. Kat tulang kering kaki ehhh. Kat umah ada sedut bekam tu tak? agak2 kalau CiM suruh cucuk skit belah depan tue pastu sedut, ngeri tak erkkk? Nak raya ni darling.... :(

kalau di gigit lipan/lobah/binatang bisa, maybe dah biru bibir. dah gi klinik blom??? cepat!!!, jgn tangguh, nanti melarat plak.

PenaMaya said...

pegi klinik lor..

maszull said...

assalamualaikum arelan...bisul kot tu tapi masih x ada mata lagi apa2 pun pi la klinik yer...:)

Afiq Yassin said...

kene gigit semut nie..

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Daripada rakan blogger Afiq Yassin

Nurrul said...

Erkkkk , besau nya...
what not pergi klinik daripada tahan sakit tanpa tahu punca ^^

*cepat2 check !

QasehnyaRania said...

sapa yang gigit tu arelan..g la check kat klinik..nak raya esok lusa je nih ..=)
selamat hari raya arealan
maaf zahir batin yer =)

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

dimana kena sengatan tu... ada berbulu pulak... Ko, jaga2 sket... last time spiderman pun kena macam tu... kena gigit spider... lepas terus dapat super power...

Hidayah Bach said...

dah la nak raya ni ek..?
:)

Deqla manjew said...

besarnya..dah mcm bisul lak tgk...dah pegi klinik lom ni? bahaya kalo dibiarkan...sbb kita xtau kan kena gigit apa...maybe time tdo kot kena gigit..

NIZAM said...

kalo picit tak kua ape, tu tanda bnda tu baru lagi. tau tak macam jerawat yang tak matang, bila picit tak kua apa tp makin bengkak ada la kan. gitu la analoginye.

lelamaisara said...

g la klinik...nak jadi ngantin kan tu..pat g..;)

paripariputih said...

Erk aReLaN mohon pergi ke doktor sebelum membengkak lebih besar, tak nanti camner nak bersanding?? Ouuchh! >..<

LubLy said...

bakal pgantin jaga ksihatan n fizikal baik2 yek..

are_lin@yu said...

try g cek..ambil ubat ok kot..

Masha Meisters said...

eh....curbuncle! local infection....mesti ada kena gigit pape ni....take ur med ye :)

P#eoniX said...

huyoooo!!!!!besau tuh!!!menyenyeh rasenya...sbb haku slalu gak kene mende camtuh....cepat-cepat ge amik ubat biar cepat baik...nak jadi raja sehari kene ceria lor!!!!huhuhuhuh!!

Zakaria's daughter said...

bisull ke ? :/

Chuu Muqhlis said...

errr aku pon rase cm bisul je .,

Leeza dayasari [santai leeza] said...

mungkinkah bisul???

Cendol said...

nampak cam bisul je.mcm best je pecahkan.meh sini cucuk dgn jarum ke hempok dgn batu ke biar keluar isi.

Si Matatajam said...

M pun nampak cam bisul je tu...eeeee seriau M tgk...

JebengOtai™ said...

bisul ni bro..tunggu die msak la br pcit..hehe

9n0L4 said...

tgk pun sakit ni. bakal pengantin takleh abai kesihatan. gi klinik cpt. ;)

Zakia said...

jgn2 kene gigit dgn serangga yg sebuk heboh kat fb mase tu tak.benda tu macam semut

N.Aima K said...

mcm bisul je..tak masak lg kot

dyabunga said...

bisul ke tu?