Friday, November 30, 2012

ReVieW tWiLigHt SaGa : BReaKiNg DaWN PaRt 2

Hari Sabtu yang lepas, aku dan isteri gi AEON Bandaraya Melaka untuk g tengok Twilight Saga : Breaking Dawn Part II. Punyalah jauh menapak nak tengok wayang padahal Seremban 2 ada je. Sebab menapak ke Melaka adalah malam tu aku ada friendly match bola ngan alumni Sekolah Sultan Abdul Halim.


Bagi aku yang memang layan Twilight Saga ni, memang tak menghampakan la pengakhiran saga ni. Aku mula-mula layan pon sebab isteri yang ajak dulu. Sambungan kepada Part 1 yang wat aku sakit hati tertunggu-tunggu sebab citer cam tergantung je dulu. Dalam Part 2 ni, rasa tertipu je ngan adegan Volturi melawan geng Cullens. Ingatkan betul-betul la berlawan tapi hanya la visi Alice je. Adoiyai...Tapi yang tak menahan bila si Jacob tu sebenarnya bakal pakwe si Renesmee, anak Edward & Bella. Tapi keseluruhan citer ni best la.


Pastu pekena sushi king sebab tetiba si isteri nak makan kat situ. Tapi aku tak order sushi la sebab bagi budak-budak grad Jepun, Sushi King nye sushi tak sedap 7 terlalu biasa la. Aku pon tak tau kenapa ramai rakyat Malaysia kata sedap yang amat. Mungkin sebab diorang tak rasa lagi kesedapan sushi sebenar cam kitorang rasa kot. Hehehe...Jadi, aku order Irodori Gozen. Rasa leh tahan tapi berminyak sangat la tempura dia.


Habis je makan, terus bergegas menuju Padang Honda untuk friendly bola. Walaupun kami kalah 1-3 tapi puas hati la. Ada peningkatan berbanding ngan friendly menentang CVJ Plant di mana kitorang kena titik 9-0. Hahahah...Aku jadi stopper la cam bese kalau kat sini. Kali ni pon main full, lembik dibuatnya.


24 comments:

Nurmujahidah Ismail said...

bestnya dia dah boleh dating dengan wanita yang halal :) moga bhagia selalu.. and sila update selalu macam biasa ye! :D

Mas Zull said...

assalamualaikum arelan....seronoknya berdua2an yer...:)

Gillette Flores said...

Suka watak Bella yang ni :)

Cik Nur said...

wahh..siap de gambo mkanan lagi ni..isteri ngidam kot nak mkn dekat situ.. :)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

yup mmg tertipu pun dgn adegan yg alice tu kan. haaaaa

ni review leeza
http://www.santaileeza.com/2012/11/the-twilight-saga-breaking-dawn-part-2.html

Chic Na said...

wife ngidam makanan jepun ye. huhu.. bila dh biasa makan yg sedap mmg tak nak la yg tak sedap kan.

donnyien said...

Hai.. suka tengok twilight tu.

Dayana Bahar said...

akak pun tak leh makan sushi.. huhu tak termakan makanan pelik pelik...huhu

Solehah Shamsuddin said...

solehah xpnh mkn sushi lg.dlu kazen da bwk sushi dari jepun,tpi solehah xmkn sbb sushi nya xdimasak.err xlalu la

Knor said...

tu menapak jauh2 tu..baby ada kat dlm tu..tak sakit pinggang ke isterinya..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

sushi saya pn xpandai makan haha maklumla selera org kg huhu

Cik Aini said...

best x twiligt saga tu Alan..
wife ngidam nk mkn ala2 jepun eh..dulu selalu jg g mkn sushi king tp skang dah x rs teringin dah..tukar angin kot :)

JebengOtai™ said...

ramai yg ckp best citer ni..

Mummy Akmar said...

Salam kenal..

Bestnya dapat tengok twilight..tak sempat lagi nak tengok..

DONE FOLLOW~

Mrs Velentine said...

xpe nnt rematch balik..main betul2 hehe

Lia Irdelia said...

untunglah..
hahhhhaa..

tapi sy suka kesudahan cerita nih..
sbb boley dikatakan happy ending la..
hehhe

dya bunga said...

ramai ckp citer twilight tu best tpi dya xtgk lgi..haha

kinara kinatara said...

wah best gile...huhu..kina pom dah tengok crite nyh...:)

bilalah dapat date ngan yang halal macam arelan ek?huhu..:)

men bola ape 2..bola sepak??

lelamaisara said...

belum tgok lagi cerita ni...
bestkan date dengan yg halal..:)

9n0L4 said...

amboihhhh. jauh benor gi tgk wyg. sampai ke melaka tuh. hee.

QasehnyaRania said...

jauhnya pergi..
isteri ngidam la tu..
tak tgk lagi la citer ni ;D

etuza said...

happy datang sini, sekurang2 nampak blogger male dalam GFS. So sorry late terjah . Rupanya ada dalam list blog GFS..datanglah ke laman..
http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/ tq

Yana Libra said...

best jalan2 ngan org tersayang..hehe~ :)

are_lin@yu said...

beznya jln ngn isteri..hehe