Monday, January 28, 2013

26 TaHuN DaN KeNDuRi KaHWiN

Pada 24 Januari yang lalu, genaplah usiaku mencecah 26 tahun. Tapi disebabkan isteri aku kerja, aku dok rumah jela hari tu. Pagi hantar isteri gi kerja, pastu jogging & main basketball kat Taman Awam Nilai. Pastu balik rumah la wat pape yang patut.

*Camne lah aku amek gambar ni. Aish...*

Sebelah petang lak, ambil si isteri balik kerja, pastu makan kat Nando's Nilai. Dah lama tak pekena Nando's. Kenny Roger's bosan lak rasanya. Hehehe...memang sedap. Tambah sedap sebab orang belanja. :P

*Aku ngan Tiramisu, si dia ngan Chocolate Indulgence*

Tak lengkap lak rasa sambut birthday tanpa kek, jadi sebelah malamnya, gilah makan kek kat Secret Recipe Senawang.Aku memang kureng ngan cheese cake, jadi setiap kali gi Secret Recipe, mesti aku akan order Tiramisu.


Semalam, Ahad, 27 Januari 2013, gi PJ memenuhi jemputan kenduri kahwin Hafiz a.k.a. Totoro. Totoro ni kouhai @ junior aku, kiranya sama batch ngan isteri aku la. Memang penuh ngan budak batch diorang jela. Aku sorang je senpai @ senior kat situ. Memang isteri aku busy la melayan member ditambah lak dia sorang je skang ni dalam batch dia. Hohohoho...

*Pengantin lama + pengantin baru*

*Para kouhai*

Balik Senawang awal petang semalam, pastu sempat la membakar lemak degil ngan main basketball bersama geng Chinese kat kawasan perumahan aku ni. Memang pancit. Terasa diri ini memang tua, stamina ni dah tak macam dulu dah. Malam semalam, gilah usha treadmill kat Tesco. Memang menarik la offer sempena Chinese New Year. Dok mengira-ngira ni nak beli ke tak. Hmmmm

44 comments:

dhiera said...

happy birthday! happy belated birthday~

Zakia said...

happy birthday arelan..fuhhh makan best dari siang sampai malam..hehe

Cik Nur said...

selamat ulangtahun kelahiran Arelan...

Leeza dayasari [santai leeza] said...

tetiba nak makan tiramisu. mcm mana ni erk..

profmie said...

wah..sempt jg celebrted..huhu..

sedp pula tgk kek tiramisu tu..ak ni dhla memg minat mkn kek..hahaa

Rapunzeel Cikilolo said...

Gigihnye bersenam... Huehue

KiD said...

happy belated besday bro... nak aku karoke lagu ape2 tak? hahahaa

Hanamiko Sakura said...

tak pernah rasa tiramisu lagi.. huwuu~ T^T

Chic Na said...

bagusla. makan terus bakar lemak. huhu..

Etuza Ezawarna said...

inilah kita, kena juga makan kan, kek tu, apapun makan sedikit ja, badan naik nanti susah pula nak kempiskan perut...
selamat bersenam tiap petang...

nuyui a.k.a miss YUI said...

ok,kek itu menarik..hihi.

Che Rosliza Che Mat said...

selamat ulangtahun kelahiran Arelan...

Knor said...

masih sempat lagikan nak buat ucapankan..selamat hari lahir..semoga bahagia bersama isteri tersayang..

sedap semua hidangan tu.

NAL said...

semoga bahagia hingga ke akhir hayat bro..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

arelan nak sikit kek tu sedapnyerrrr

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

blk senawang tak habaq awai :P

Cik Aini said...

erkk
nmpk cam Alan makin sihat skit..betul ek?hehehe

coklat indulgence tu sedapp :)

Deqla manjew said...

hepi besday arelan.. selmt pengantin baru buat mereka.. comel wife.. dah bulat perotnya..haha.. :p

kayyana said...

mcm baca diary plak.. hihih.. btw, happy birthday!!!

Kesuma Angsana said...

happy belated birhtday ye

Mrs Velentine said...

happy belated birthday

Cinta Misteri said...

hepi belated birthday yeo arelan.
ok lah tu nandos, kira celebrate gak. nk grand tumpang kek pengantin. hehehehe

Solehah Shamsuddin said...

kalau pegi Secret Recipe, sy mmg beli kek Chocolate Indulgence je. kek lain xpenah cuba.haha

Solehah Shamsuddin said...

kalau pegi Secret Recipe, sy mmg beli kek Chocolate Indulgence je. kek lain xpenah cuba.haha

hazman aka species1980 said...

hurmm...nie mesti Nandos kat GIANT NILAI kan...bila ada masa nak jumpa ko kan... boleh la lepak makan nasik kandar lawood ke...burger bakar abang burn ke...tak pun ngeteh kat as salam kan....hehehehe

izan mama mia said...

wah dh nampak perut isteri tuu..

Misz Mieza said...

Happy belated birthday! ^^,

dya bunga said...

Lepas ni kne selalu bersenam..xde lh pancit..hihi

Belog PenaMaya said...

Happy belated birthday bro.. sama lak umur kita yer. hahah

lelamaisara said...

happy birthday Arelan..muda agi upenye...

Yumida Huda said...

hp belated bday arelan...sedap makanan tu...comel wife arelan..ayu gitu

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

singgah khamis

Kancil 8349 said...

tahniah

Nyue said...

xpe pengantin lama ke baru...bunyinye tetap pengantin..hehehehee

Denaihati said...

selamat hari jadi, moga bro dipanjangkan umurdan duaskan rezeki

si kiut lavender said...

punyalah lama tak bertandang kat sini..sekali singgah tuan rumah dah kawin rupanya..hahaha...Tahniah,,
semoga berbahagia hingga ke syurga..:)

izan mama mia said...

singgah hr khamis

Ezad Skytech said...

happy belated birthday bro...kalau birthday takde kek mcm tak meriah je kan..hee...

P.S - aq dgn boni g tayangan perdana filem 14 kerat tu...bro zarul invite..hee...aaron dgn siti saleha mmg turun masa tayangan tu...dpt la jumpa dorang face to face...:D

Cikgu Ma said...

happy belated birthday arelan...bila nka jdi ayah ni?due bila =)

Mr.Clive said...

bila umur dah meningkat mid 20s ni bro...semakin banyak jemputan ke majlis kawen member...adoi....tua pulak rasa!kahkahkah


apa khabar bro?
sihat?
take care bro!

9n0L4 said...

wahwah. kemain kuar jln kat nilai, senawang ehhh. time akak balik sane, duk senyap je ye. hehe.

LYAfrina said...

muda lagi orgnyer,
happy belated birthday..moga sentiasa dirahmati..amin

QasehnyaRania said...

muda lagi tua setahun dari arwah adik ciksu

selamag bari lahir arelan..
ciksu doakan semoga dikurniakan kesihatan yg bail, panjang umor dan murah rezeki.amin

Myra Jay said...

Happy Belated Besday.. :)

Wahh muda lagi baru 26yrs :)