Monday, January 14, 2013

BaLiK KaMPuNg

Balik je kerja hari jumaat lepas terus bersiap balik kampung aku, Teluk Intan. Sampai je rumah dah lewat, memang terus tidur jela. Keesokan paginya, disebabkan tak tau nak watpe, my wife & I gerak ke Teluk Batik. Dalam perjalanan, leh lak terlepas simpang sampai ke Pelabuhan Lumut. 

*Welcome to Teluk Batik*

Sampai Teluk Batik, berenti makan dulu pastu solat Zohor. Pastu berdating la kat tepi pantai tu tengok orang mandi-manda. Sebelum balik, pekena lokcing a.k.a. Satay ikan. Dulu kecik2, satu cucuk 10 sen je skang ni RM 1 dapat la 3 cucuk. Tak puas lak eh makan sebab beli RM 2 je.

*Gerbang Malam Teluk Intan*

Malam lak gi Gerbang Malam sebab orang rumah nak beli tudung murah. Punyalah susah nak cari parking. Stengah jam habis cari parking je tau. Esoknya lepas dah siap makan tengah hari, bergerak la balik Senawang. Sampai awal jadi pekena la basketball sekejap. Dapat member baru; Edward, James, Han dan sorang lagi tak sempat tanya nama. Sume chinese. Nama pon basketball. Memang susah nak melayu main. Tapi kejap je pancit masa main 2 on 2. Penangan lama tak bersukan. Perghhhh...

*New comrades*


44 comments:

Cik Aini said...

erkkk
gerbang malam tu kat mn eh Alan.ala2 uptown gak eh?
teluk batik skrg pun x mcm dulu kan..dah cantik..gerai2 yg jual pun lg byk dah skrg..br 2 mggu lps g teluk batik :)

Hanamiko Sakura said...

saya yang study dekat perak ni pun tak jelajah perak lagi.. hehe

Cik Nur said...

teluk intan dah ade gerbang malam...? wahhh..lama dah tak pi teluk intan..

murah berapa ringgit tudung tu arelan..?

Knor said...

sempat juga bersukan ye..sehat badan bagus sgt..

dapat ke wife beli tudung?

Nurmujahidah Ismail said...

bila la nak ada hubby boleh bawak jenjalan gak,, haha

QasehnyaRania said...

as-salam..
bercuti di hujung minggu ye...

jaga diri dan isteri ye :D

Rapunzeel Cikilolo said...

ko mesti tinggi galah kan?

boleh main basket ball?

KiD said...

bila nak nyanyi lagu aishiteru lagi? eh silap.. main bastketball dengan aku? hahahahaa

N.Aima K said...

ni geng orang tinggi nih

profmie said...

wah..smpt berjln lg..

hebt jg kO main basketball.. besenya chinese je suka main..

imkaberita said...

nice info teman, ijin baca" dulu..

Leeza dayasari [santai leeza] said...

kat pintu gerbang tu, leeza suka lahhhh...

LYAfrina said...

lya x knl sgt tempat kat perak..sbb last pegi pon time kecik dulu.. pdahal kaka lya ade duk sana sorang

Deqla manjew said...

dah byk kali ke perak sbb abg, akak ipar smua org sana..tp x penah lg sampai ke teluk intan.. nmpk mcm menarik kat sana..syurga membeli belah yer.. ?

Che Rosliza Che Mat said...

selalu jugok pergi teluk batik...kalau balik perak..

Nur Fauzi Bassar said...

sate udah mahal maa sekarang..men nak dapat lagi sate ikan 10sen satu cucuk.
harga barang melambung semua...

hazman aka species1980 said...

hurmm... apsal takde gambar awek lalu lalang kat teluk batik tu....keh3x

are_lin@yu said...

sempat jgk nerjalan kan..wahh msti tgi ni men basketball

Saya Disini said...

bestnye p teluk batik

Mrs Velentine said...

dah lama tak balik kampung..org perak yer...teluk intan MV x pernah smpi..hehehe..pendek kata tak pernah smpi perak lah

Deq's Qienz said...

wahh bestnya dapat blik kg,nyanyi la sikit..balik kg..ooo balik kg..ati girang..appon ati² d jalanan ya :)

QA's ~ mamapapa said...

tak pernah pegi teluk batik, menarik jgk tmptnya tu :) salam kenal,jmput follow kmbali :)

Denaihati said...

dating je, tak mandi sekali...hee
gerbang malam tu macam best je

Princess Nusy said...

nak balik kampung jugak..next week..hehe.. ^^

Myra Jay said...

Hheee, alah bisa tegal biasa..

Memang kalau lama tak bersukan cepat pancit kan :D

lelamaisara said...

pernah sekali je ke perak..mase prgi pulau panggkor dulu..tu pon dah bertahun ..:)

Mas Zull said...

assalamualaikum arelan...seronoknya dpt balik kg...;)

iAmCekbolat said...

hulamakkkkk . teluk batik tuhhh

izan mama mia said...

dh lama xg teluk batik

dya bunga said...

dya xpernah g teluk batik..hihi

Eza Boom Boom :) said...

satay ikan eza tak penah try lagi. heee.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

TELUK BATIK LAMA XP..DULU MASA HUSBAND NAVY KT LUMUT PETANG2 SELALU LEPAK TELUK BATIK HIHI

Warna Warni Kehidupan said...

satay ikan yang bulat2 nipis itu ke?

Ezad Skytech said...

sempat lagi layan basketball tu balik dr kampung..hee~

9n0L4 said...

kat sini satay ikan singgit 5 cucuk. :)

Si Matatajam said...

Tak pernah sampai lagi teluk batik.. Cantik yek tempat tu

Lia Irdelia said...

sempat lagi men basketball tuh.. hahhaa

Etuza Ezawarna said...

kena toh kalau balik kampung kan...kan sana ada ja tol..best tengok gambar

kinara kinatara said...

wow..bestlah dapat bersukan dan berdating..

Belog PenaMaya said...

plan nak pegi teluk intan dan pasir salak. tak tau lagi bila

eVa said...

mak oii.. sanggup cari parking sampai setgh jam.. kalau dh lebih 15 minit sy balik trus haha

Solehah Shamsuddin said...

ble la nk jumpa si arelan ni. duk satu tempat pn xpnh jmpe.haha

Yana Libra said...

murah ye tudung kat sana? huhu..nanti g sana leh tengok2..hehe~

Chic Na said...

seronoknya bercuti.