Tuesday, February 5, 2013

aLaMaNDa, HaNseL & GReTeL

Hari Sabtu lepas, aku dengan si dia gi Alamanda Putrajaya. Memang dah lama sangat tak gi sana. Kali terakhir masa cari barang hantaran kot kalau tak silap aku. Sampai je Alamanda, parking terus gi kaunter GSC beli tiket citer Hansel & Gretel. Citer start pukul 2.10 petang, jadi gi makan tengah hari dan solat Zohor dulu la. 

*Seafood curry mee*

Bila sampai waktu, terus gi wayang. Bagi aku citer ni memang best tapi sangat ganas. Aku ni dahla tak usha dulu camne citer tu, main beli je tiket wayang citer Hansel & Gretel tu. Pastu bawak la orang mengandung gi layan citer tu. Patutlah untuk 18 tahun ke atas je.

*+18 tahun tu. Hohohoho...*

Hansel & Gretel ni mengisahkan dua orang beradik yang merupakan pemburu ahli sihir. Diorang ni ditinggalkan ibu bapa mereka masa kecik lagi dan pada malam ditinggalkan tu, diorang gi kat satu rumah dibuat dari gula-gula. Dan dari saat itulah mereka mula menjadi pembunuh ahli sihir. Tapi lama-lama, diorang dapat tahu bahawa ibu mereka pon ahli sihir gak tapi ahli sihir baik yang dibunuh penduduk kampung.


Memang ganas la citer tu. Pecah kepala bersepai kena pijak, kena tembak, kaki tangan putus dan macam-macam lagi. Hohoho...Habis wayang, gilah jalan-jalan shopping. Isteri aku nak cari kasut baru sebab semua kasut dia ada sekarang ni tak sesuai untuk ibu mengandung. Jumpa gak la sepasang kasut yang selesa buat si dia kat Parkson. 

Dah jumpa apa dia nak, terus gerak balik Senawang. Nasib baik la jalan tak sesak masa balik tu. Relaks je bawak sampai Senawang.


38 comments:

NAL said...

tak tengok lagi..macam best jak..

KiD said...

bro.. beli kasut yang selesa sikit bro.. untuk ibu mengandung.. :)

Cik Nur said...

errr...
ganas ke..?
Nur xsuka sgt ganas....

sabo jelah bw isteri tgk citer ganas...

QasehnyaRania said...

as-salam...
dah mcm chipsmore are lan skrg..hihi

blom lagi nengok..gnas ke...tak jadi la..

Solehah Shamsuddin said...

eh, org ke yg berlakonnya. puas solehah cari cte ni. ingatkan cte ni cte kartun sbb dlu kn msa kecik2 da cte kartun Hansel & Gretel ni :)

Nurmujahidah Ismail said...

lan ni salu buat orang jelez,, klate tak de pawagam la,, sob3

Chic Na said...

mcm best je citer tu. kdg2 layan gak citer ganas2. hehe..

N.Aima K said...

Fuh dasyat sungguh selera pilihan movie ibu mengandung ni ek..

Solehah Shamsuddin said...

Salam. Saya mintak baca sini ye. Thanks :)

http://solehahshamsuddin.blogspot.com/2013/02/senarai-peserta-segmen-follower-terbaik.html

LYAfrina said...

ramai gak y review movie ni.. lya tgu citer animasi the crood bln 3 ni

Deqla manjew said...

x tgk lagi.. hari tu tgk wawa semput...heee

nuyui a.k.a miss YUI said...

sgt best citer tu..

are_lin@yu said...

yeayy dh tgk jgk cita ni..mmg best!

Knor said...

selalu bacakan hazel dgn gretel ni dgn anak2..

dah di panggung wayangkan ye..

Nyue said...

sodap je seafood curry mee...huhu...

best erk movie tuu..xsempat tgk ag...huhuhu...

jaga elok2 wife tuu..xsabar nk tgk baby arelan..hehehe

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

trailer dia pun da best..

Arina Shamsul said...

mmg tak can la tengok,sbb kalau keluar je mst dgn anak...hehehe.

Mrs Velentine said...

best kah ceritanya..mv sama mcm mama arina juga nda dapat ke panggung

Denaihati said...

macam best, dah lama tak tengok filem ganas2 ni...

Noor Wahidah Mahat said...

Mcm best jek.. nak layanlah.. bawak zahra... haha..

Eza Boom Boom :) said...

tak tgk lagi crita tu.. huhu.

Kesuma Angsana said...

KA x sempat nk tengok lagi ni

Belog PenaMaya said...

da tengok gak.. memang gempak citer dia.

profmie said...

wah,...best kn cite ni..tp agk ganas ckit.huhu..tu yg 18 thn ke ats je tu,..

Donny Ien said...

hai salam kenal..

best cerita filem ni, rasa nak tengok dua kali hehe

Mya said...

mcm best, tapi ganas pulak ye? emm

lelamaisara said...

dah lame tak tgok wayang tau...sejak ade anak payah nak ke wayang..hehehheh..jap agi anak plak buat wayang..huuuu

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah ramai yg review citer ni best...rasa nk tgk juga ni :-)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

tak tgk lagi cerita nie.

Warna Warni Kehidupan said...

memang teruja sangat nak tengok cite ni.. hari pertama tayang dah pegi.. tapi macam ekspektasi tu tak sampai la.. huhuhu but oke la..

Cik TeN10 said...

Wlpn xmengandung mmg takkan tgk la citer ni..hahahahahh

9n0L4 said...

ganas ehhhh. huhu. baru je niat nak gi tgk. ;)

Rosmiza Ali said...

Memang agak seram & ganas citer ni.. Mieza pun baru lepas tengok last week.. Tapi berbaloi kot.. Hehehe..

Cik Aini said...

tu la..memula tgk biar betul smp putus kepala bagai..tp best la plak bila dah stat tgk :)

dya bunga said...

kalau ada part yg mcm ngeri mmg dya xkn tgk lh cite tu.haha

Etuza Ezawarna said...

bagus jg kan ada panggung kata sana, sini taka ada Pedalaman Sabah..

Myra Jay said...

Okla tu bawak ibu ngandung jalan2 shoping tengok wayang..

Tp citer gfanaz2 ni macam tak berapa sesuai je ;D

Yana Libra said...

ishk..ade ke patut bwk isteri mengandung g tgk citer tu..dahlah muka witch buruk2 je semua..huhu