Saturday, February 16, 2013

ReVieW : HuSiN, MoN & JiN PaKai ToNciT

Aku still dalam mood bercuti sampai la esok. Seminggu Honda Malaysia tutup sempena cuti Tahun Baru Cina tapi wife aku semalam & hari ni kerja. Sebelum aku citer pasal balik bercuti di Kelantan, meh nak review sket movie Hantu Kak Limah 2 : Husin, Mon & Jin Pakai Toncit. Panjang betul nama citer.


Kitorang gi layan kat Jusco Seremban 2 hari Khamis lepas, keesokan harinya setelah tiba dari Pasir Mas. Selamba jelah gamble tak ramai orang sebab ada je orang dah start kerja tapi memang jangkaan kitorang meleset la. Sampai TGV, dah ramai yang beratur tapi kebanyakannya Cina la. Mungkin diorang cuti sama ngan aku gak kot 9 hari direct.


Tapi alhamdulillah tak ramai tengok citer Hantu Kak Limah tu sebab orang Cina yang datang banyak tengok citer Cina je. Ada la 2-3 citer Cina ditayangkan sempena Tahun Baru Cina ni. Bagi aku citer ni tetap takleh lawan Hantu Kak Limah Balik Rumah dulu. Banyak kurengnya. Aku sampai sekarang tak tahu apa itu 'toncit'. Ada sesiapa kat sini tahu???

Dahla aku rasa makin mengarut citer ni bila si Rashidi Ishak sebagai Dr. Samsudin jadi jin apa ntah, siap ada scene lawan-lawan pakai api pe sume. Boleh tahan geli gaklah bila tengok scene Awie makan mi goreng & pizza berulat tu. Aiyooo....

Papepon, gilah tengok citer ni bagi yang belum tu. leh gak hilangkan stress kerja ke apa kan layan citer santai camni.



34 comments:

Hanamiko Sakura said...

tak tau la nak cakap toncit tu macam mana.. cer google.. hahah

ZYASH said...

hahahaha... ok lah tu daripada ngk citer kerat 14 kan...

Cik Nur said...

betul..xleh lawan hantu kak limah..hihihi...

dan scene yg pak jabit kata halusinasi hatu tu lawak gak..hahaha..

iAmCekbolat said...

best ke idak ? mcm tak je ? hehe

bukankosong said...

toncit

tongkat kot

KiD said...

aku jugak yang tak tengok lagi.. hehehehe

Chic Na said...

tunggu download jelah camni. hikhik..

Lia Irdelia said...

setahu saya toncit tu macam juraian kat kepala.. ntah betui ke tidak, tak sure.. hahah

dayah said...

jin=dr samsudin tu lakot kan...?
toncit...mungkin sbb sumerjin nyekartun karakter biasanya bertoncit...
=tosang satu sejemput kat kepala-

kot...?

Nurmujahidah Ismail said...

tunggu youtube jela,, hehe,, nk gi berwayang cinema tak de,, hehe

Norizan J said...

nak tengok tapi ramai yang kata tak berapa best..hurm...

Cik Aini said...

x best ekk..
rugi lah kalo nk p tgk camtu..tggu download lah.hehe

Leeza dayasari [santai leeza] said...

ouch.. citer ni.. huuuu

NAL said...

NAL kurang berminat sikit dengan citer2 kelakar ni :)

Arina Shamsul said...

tunggu keluar astro first atau cd je la.nak gi tengok skrg ni,risau lak anak mama pegi tabur pop corn satu panggung tu.hahaha.anak mama ni agak lasak jg.hehehe

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

jin pakai toncit tu la dr jins samsudin.. ada sebab dia gunakan nama tu

Deqla manjew said...

x tgk lagi yg ni..hubby sy cuma tggu citer rock je skng ni..huhu

are_lin@yu said...

dah tgk jgk..blh lah tahan kan..msa tgk tu..pnuh pnggung..penangan hantu kak limah 2..hehe

Nyue said...

nyue mmg xde hati nk tgk filem ni..huhu..layan lagu ezlynn & awie je..huhuhu..

Belog PenaMaya said...

if bro perasan kat part last samsudin tu jadi jin berupa kambing. kan ada toncit kat kepala dia. tu la toncit. samsdin tu la jin pakai toncit.. anyway citer ni still buat aku gelak besar.

Cik TeN10 said...

Kenapa ntah diri ini krg bermina sket cerita2 mcm gini..huhu kdg2 xfaham lawak diorg..mgkin sbb lambat pick up sket tu yg jd krg best tu..haha ohhh watak ucop wilca ada lg x?

Kesuma Angsana said...

mcm best je, x sempat nk layan lagi

Masz Sidek said...

salam arelan... belum sempat nak tengok cerita ni... hheheh

Denaihati said...

agak2 berapa star filem ni bagi bro. toncit tu tocang, ikat rambut kot.

Cho Zila said...

akak dah tengok.. akak dah tengok.. pada akak okler boleh buat akak gelak gakler...
ceritani untuk hilangkan stress dan gelak ketawajer..
toncittu kalau sama ngan tonset adalah bermakna rambut yang diikat..

Knor said...

cerita melayu..mcm tulahkan..bajet pun ciput..

toncit tu..pejut laju..rupa paras buruk..main hentam aje dik..mcm toyol..

lelamaisara said...

tak tgok lagi...tunggu kuar cd je la baru tgok..hehehhe

Donny Ien said...

nampak menarik ceritanya.. teringin menonton Lawak ke Der2 3 mac ni hehe

Yana Libra said...

tak best sangat cam yg first kan? cam banyak mengarut gak..huhu~

QasehnyaRania said...

kalao kurang menarik taknak la..nak tunggu citer mamat khalid pulak..
tak pon gangster baru tu .lakonan shamsul, hanis zalikha, kamal adli

N.Aima K said...

huhu apa tu toncit? saya pn x tau

Myra Jay said...

Citer ni sesuai untuk orang yg nak santai atau release tension kan :D

9n0L4 said...

toncit tu die amek dari dialog cite p ramlie kan. :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

hantu kak limah balik rumah best lagi la pd yg ni