Tuesday, March 19, 2013

RuN MaTLe RuN

Dah dekat 2 minggu blog ni bersawang akibat kemalasan blogger hangat-hangat taik ayam sorang ni. Banyak citer tertunda tapi akhirnya tak citer terus sebab rasa cam dah basi. Huhuhuhu.....

Ingat lagi antara azam aku untuk tahun 2013?? Ni nak peringat balik antaranya nak kuruskan balik badan ni dan turut serta dalam lebih banyak running event. Nak kurus balik memang seksa la rasa aku sebab masa makin terhad, bukan cam dulu sampai rumah pukul 6 terus leh gi taman nak jogging & main basketball. Sekarang ni balik kerja sampai rumah dah dekat Maghrib. Nasib baik ada treadmill. Tupon kalau larat lagi nak lari la.

Dan dalam bulan ini, aku dengan rasminya telah mendaftarkan diri dalam 2 running event iaitu: 


MAKNA Founder's Run ni aku join untuk 12KM. Hujung bulan ni dah tapi cam tak cukup bersedia je lagi. Tak kisah la janji leh tamatkan.



Kali kedua aku join Standard Chartered KL Marathon selepas kali pertama join tahun lepas. Juga untuk jarak yang sama, half-marathon bersamaan 21km. Target tahun ni ni perbaiki catatan masa tahun lepas jela. Nak menang memang tak dapek la. Orang dah habis full-marathon, aku ni half-marathon pon tak habis lagi. 

Tinggal lagi kurang 2 minggu untuk MAKNA Founder's Run. All the best for myself. Issyouken mei ganbarimasu~~~



35 comments:

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

rmi berazam mcm tu, tapi gagal nak buat...harap bro dapat buat la.hehehe

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Syabas... kuatkan semangat... awak pasti boleh buat yang terbaik...

Nur Fauzi Bassar said...

hasil latihan tolak motor tempoh hari pasti berkesan.

Arina Shamsul said...

moga azam bakal ayah ni terlaksana :) amin.

good luck

Rapunzeel Cikilolo said...

semoga berseronok dan sehat :)

QasehnyaRania said...

kuatkan semangat..pasti boleh :)

Mrs Velentine said...

12km??chayok..aku join 1million purple walk jer..ehehe..done hi shop

Cho Zila said...

syiok oooooo..... akakni pun teringin gak.. mungkin kena joinkan diri gak...

Mrs Madin said...

good luck...

AsMiza said...

semanagt betoi ko matle.bile due baby??

Denaihati said...

aktiviti sihat lah. moga semua aktiviti bro ni dipermdahkan

Belog PenaMaya said...

alamak bro. KL marathon da closed plak.. tak dapek nak join. jom join The mines charity run 2 june nnti. myraceonline.com

eVa said...

mmg suka sangat berlari nih.. haha mesti kuat jantung awak kan. apa2 gudluck

*sy pun lama gak xdtg sini.. jarang jugak update.. semakin bz

Cik Nurul Siezuka said...

Arelan.. kuatkan semangat insyaAllah boleh.. :)

アヌム said...

wah rajin nyeee.gudlak yeeee

Belog PenaMaya said...

Aku jadi volunteer Standard Chartered KL Marathon.

Yumida Huda said...

sronoknye..tringin nak join..tp klo lari..x larat..naik basikal..hikhik

Karukord jagau said...

good luck

KiD said...

tu diaaaa... seronok berlari.. :)

Eza Boom Boom :) said...

bkn nak kejar hdiah pun kan... yang penting lari :)

Chic Na said...

rajin sungguh dia. lari matle lari. hihihi..

Ezad Skytech said...

kalau nak menang mmg kena usaha kaw2...tapi kalau dapat habiskan pun da kira hebat...half marathon 21km...perghhh...mmg jauh kot...kalau aq da surrender da...heee~

are_lin@yu said...

wahh beznya lama dah tinggal lari2 camni..moga dapat kurus badan balik..hihi

Hidayah said...

kak dayah dah puas lari..
*tak jugak kurus..

hehe..

good luck ..

:)

iAmCekbolat said...

haha rajinnya nak lari lari ni . bolat kat garisan penamat yang pegang tali tu . semoga berjaya !


kehkeh ;D

Knor said...

kak nor doakan semoga sukses dan berjaya ye.

tak larat dah nak lari...

izan mama mia said...

mg tercapai matlamat

Donny Ien said...

Hai.. moga impian untuk menurunkan berat badan tercapai..

Member saya bawa join standard charted marathon x tau lagi dpt pergi ke tak.. training pon jarang

Cik Nur™ said...

semoga berjaya arelan...!

Solehah Shamsuddin said...

arelan, lari laju2. moga2 dpt smpai ke garisan penamat :)

Deqla Manjew said...

chaiyok2.. aktiviti mcm tu in shaa Allah boleh kuruskan bdn.. jarang dgr lelaki berdiet.. hihihi

N.Aima K said...

wah semangat inilah yg kita mahukan!!

Si Matatajam said...

Rajinnya join Marathon... Wifey apa habaq?

9n0L4 said...

mase skolah dulu mesti slalu join olahrage kan. hee.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

semangat kesukanan gak ni :-)