Tuesday, March 26, 2013

SuSaH GaK eK

Esok, my wife ada checkup tapi aku tak dapat nak temankan. Esok dia kena minum air gula sebab naik berat terlebih sket dari yang sepatutnya. Hmmm...Sori la ye tak dapat temankan. Insya-ALLAH lepas ni saya temankan la ye. Semalam dia ada gak ajak gi scan 3D, saja nak tengok keadaan baby dalam kandungan. Aku tak kisah pon. Layankan aje. Memang nak tau gak camne keadaan baby walaupun tak kisah lelaki ke perempuan sebab ni anak sulong. Hehehehe...



Sekarang ni dok pening kepala nak fikir nama anak. Isteri aku dah jumpa nama kalau dapat baby perempuan. Aku lak kena cari nama untuk baby lelaki. Susah gak ek nak cari nama ni. Hmmm...Barang baby banyak lagi tak beli. Nak beli apa pon bukan tau sangat sebab takde pengalaman lagi. Hehehe...Tu yang kalau boleh cuba korang bagi idea nama untuk baby boy. Bagi yang ada pengalaman tu leh la ajar sket apa nak kena sediakan untuk sambut kehadiran cahaya mata sulung kami ni.

 Orang rumah nak balik bersalin kat Kelate. Dok tengah usha 3 hospital ni iaitu USains, KBMC & An-Nisa'. Sape ada kenal orang yang pernah bersalin kat 3 hospital ni?? Mana lagi bagus? Harga tu takpe lagi kot sebab syukur alhamdulillah, Honda sponsor kos bersalin untuk pekerja & isteri pekerja. Hehehehe

26 comments:

Karukord jagau said...

tahniah....nk dpt org baru ye...

ZYASH said...

Wah.. excitednyer nak menyambut baby.. Tak sabar... Hope dpt jage wife leklok... Semoga baby n wife sihat2x jer...

Chic Na said...

bila nak deliver ni? mak saya bersalin adik bongsu kat An'Nisa. mmg puas hati. berbaloi dgn caj & procedure diorang sgt islamik. :)

Cik Nur™ said...

cuba tnya org yg bpgalaman...
apa benda2 penting yg patut dibeli...
apapun, moga dipermudahkan segala urusan.. :)

Puan Awin said...

nak baby nama baby, cari makna yg baik2...pastu jgn bg nama panjang sangat sampai 3 @ 4 patah perkataan...

Deqla Manjew said...

x ksh la nama apa pun... yg penting makna yg baik2 dan senang disebut... =)

Cik TeN10 said...

Nah dh nak jadi dady dah.. Tahniah2 :D

M@W@R Q@SeH said...

akak xde pengalaman lg x leh la nk tlg...ape pn moga sumernya brjalan ngan lancar dan selamat...

Cik Nurul Siezuka said...

Wah.. Tahniah Arelan.. sekejap je kan masa berlalu, dah nak jadi Ayah pun.. :)

Mrs Velentine said...

tak tau pula pengalaman kat kelantan kena tanya org yg dari sana...minum air gula..skg semua kenaminum..time aku dulu just utk yang umur 30-an ke atas..

muja said...

wah,, untungla ada yang sponsor,,, kih3,, moga segala berjalan dengan baik ye,, amiin

Knor said...

tahniah

ikut sunah bg nama anak hari yg ke tujuh...

tak sabar nak tgok baby..semoga di permudahkan Allah

are_lin@yu said...

wahh best bakal bergelar ayah ni..hihi..jga isteri baik2 ya ;-)

Arina Shamsul said...

alhamdulillah beruntungnya besalin pun dpt sponser..hehehe.

kalau nak letak nama biar nama yang baik maksudnya,sebab nama itulah nanti nama panggilan di akhirat :)

kalau baby girl sy banyak cadangan,kalau baby boy..ada ,tp untuk stok nama baby boy sy nanti la..hahahah.

Denaihati said...

tahniah yer dan semoga dimudahkan urusan isteri bersalin nanti.

نورعيم said...

yg penting baby selamat keluar. huhu.

Zakiah said...

Bila dijangka baby lahir?

aMaryLLiXe said...

Nah checklist apa nak beli..

http://amaryllixe.blogspot.com/2012/12/baby-final-check-list.html

tak perlu semua bt ini serba serbi apa yg ktorang prepare la. baru pengalaman anak pertama, bt aku rekemen kalo ade kemampuan bersedia la barang2 tuh siap2. means p ushar awal2 (around 2nd trimester time paling larat nk berjalan) beli siap2 ape yg ptt kt kedai ke tenet ke, cos lps dh beranak tuh tak dan langsung dah nak beli (and time tuh la nyesal tak beli brg siap2)..hoho.. pape pun tahniah =)

Yumida Huda said...

tahniah..x lama lg bergelar papa
moga dipermudahkan segala urusan wife bersalin nnti

Ezad Skytech said...

yang penting nama baby tu nanti membawa maksud yg baik...;D

Juliet_iRa~" said...

waahh tahniah :)

xda pgalaman la hihihi

QasehnyaRania said...

amik an`nisa seperti yg dikata chic na :)

semoga berjalan lancar

Cinta Misteri said...

semoga brjln lancar. tu Chicna dh cdgkan.
arelan kena bg semangat kat wife wlaupun tk teman minum air gula. mmg la manis....tp giler manis, boleh jd hijau biru muka kalau minum air gula.

nama kena pelan2 cari..

lg 1, emergency bag dah stdby dlm kereta belum? mesti ada bw pi mana2. dlm beg tu msti ada kain batik 2 helai, pampers newborn bbrapa helai, pampers ibu, tuala, baju ibu sepersalinan, baju baby 2-3 pasang. letaklah 1bag kecik toiletries. mana tau kannnnn sdg syok2 jln2 kat wakaf chekyeh kelantan terus rasa nak bersalin.

N.Aima K said...

saya pun x cari nama lagi padahal due May ni hu hu selalu lepas lahir baru dapat ilham

9n0L4 said...

perghhhh. sponsored tu. untung untung. name baby boy takde idea. hehe.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

honda ada kos untuk bersalin yer arelan..bestnyerrr