Thursday, May 30, 2013

MiLo BReaKFasT DaY

Ni pun sebenarnya citer outdated. Hehehe... Tanggal 19 Mei yang lalu, aku telah turut serta dalam Malaysia Breakfast Day bertempat kat UPM Serdang. Memang awal aku sampai bagi mengelakkan kesukaran dapat parking.

Aku masuk acara 7km je sebenarnya hari tu. Tapi memang limit aku sampai 3km je kot sekarang ni. Lepas dari tu, memang pedih sangat kurasakan bahuku ini. Terpaksa la lari hayun sebelah tangan je. 


*Acara sarapan besar-besaran*

Tak kisah la berapa minit pon sebenarnya hari tu. Yang penting dapat minum air milo dari van milo tu. Teringat lak zaman sekolah dulu. Aku siap tapau bawak balik untuk orang rumah lagi. Memang meriah la hari tu. Event ni adalah bertujuan untuk menyedarkan rakyat Malaysia akan kepentingan sarapan yang merupakan hidangan paling penting buat kita semua tapi kita selalu tinggalkan.

*Nasi kerabu & milo ais*

Memang meriah sebab ada banyak gerai yang menyediakan pelbagai menu sarapan pagi rakyat Malaysia seperti roti canai, nasi lemak, nasi kerabu, kuih muih, bihun goreng dan macam-macam lagi la. Aku ambil nasi kerabu jela tapi tu pun untuk bawa balik makan bersama orang rumah tersayang. Hehehe....






*One more run completed*

*Goodies bag memang wajib ada la kan*

16 comments:

muja said...

bahu kenapa alan?

Cik Nur™ said...

lamanya Nur tak minum milo... :)

Dapat madel lagi.. :)
bestnyaaa

NinaAz said...

Nasi kerabu ngn milo. Memang kenyang terus. Hihik

Deqla Manjew said...

milo dari van tu mmg sodappp.. teringat zaman skolah dah minum beratur lagi amek.. haha...

Cik Nurul Siezuka said...

Wah meriahnyer.. Nasi kerabu lagi..

Knor said...

pantang minum milo..kat rumah ni..

are_lin@yu said...

oo ni yg kt upm tu eh..tk smpt join.hehe

Fiza Rahman said...

Meriahnya. Sedap tu nasi kerabu & milo.

izan mama mia said...

wah bestnyer..minum milo anda jadi sihat dan kuat !!

Zakaria's daughter said...

woahoo abam toughh.

untung lah minum milo dari van macam zaman sesekolah doludolu, alahai.

kahkah, kbai ;p

Cik TeN10 said...

Haha.dulu kl nmpk je lori milo dtg mmg excited la.smpai ada yg beratur dua tiga kali.haha nostalgia sgguh

Rajin benar join act cenggini.bagus la leh maintain bdn kn.hihi yg ptg baik utk kshtan :D

shafiq said...

hahaha , masuk tV ea ari tu bang ?

Deq's Qienz said...

nasi kerabu? to sy xmkn la pulok..hehee tp ayer milo cicah roti..hihii

LYAfrina said...

waaaaaaa.... meriah nampak..mesti ramai sgt org kan..

Myra Jay said...

Adakah faktor usia menyebabkan hanya 3 km berbanding 7km sebelum ni? heheee..

Tp yg best Van MILO tu :D

wan nurul hezrina abd halim said...

serba hijau ingatkan pilihanraya tak bis lagi td.hehehe..sedapnya air milo=)