Sunday, May 26, 2013

NaSi aRaB DaMsYiK

Ni pun sebenarnya citer yang dah outdated. Sepatutnya 9 Mei lepas aku ada perlawanan persahabatan bola sepak ngan IKBN Chembong tapi budak department aku lak buat makan-makan kat Nasi Arab Damsyik, Senawang. Dekat je ngan rumah aku tapi tak pernah jejak kaki. Ditambah lak ni budak baru dalam department yang belanja. Memang takleh lepaskan peluang la kan.

*Pintu gerbang menyambut kami*

Jadi aku ambil keputusan tak join friendly bola tu & gi makan nasi arab. Memang teruja la sebab kali pertama nak merasa nasi arab ni. Huhuhu....

*Pilihan minuman yang ada*

*Set nasi arab. Macam-macam ada*

*Kitorang pesan nasi arab ayam + kambing*

*Awal ni memang tertib ceduk ngan senduk. Lama-lama, ngan tangan je*

Bagi aku, pengalaman pertaman pekena nasi arab ni memang sedap tapi mungkin kurang kena ngan citarasa kita sebab takde kuah. Memang kering tapi seronok betul bila makan ramai-ramai camni. Kalau nak merasa, datanglah ke Nasi Arab Damsyik kat Senawang ni ye. Memang berbaloi.


24 comments:

Denaihati said...

orang kita dah biasa makan berkuah...dah pekena 2~3kali biasalah nanti tanpa kuah.

izan mama mia said...

wah nasi arab..sedapnyew..

QasehnyaRania said...

sedap ni tapi kena ke senawang la ye..
alang2 ke senawang baik singgah rumah are-lan je, boleh :)

muja said...

wah!!! best ni alan!! jelez ni,, sob4

Cinta Misteri said...

kat jb ada byk restoran arab, nak nak dkt skudai sbb UTM rmai student dr timur tengah. tp....jgn tersalah masuk restoran, ada restoran arab yg jual makanan tradisi diorg. hurmmmm mmg tak boleh lepas kerongkong ni

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hahaha bukan lu je, gua pun tak pernah jejak sbrnya.. hehehe ><

Rapunzeel Cikilolo said...

lama dah tak makan nasik arab...

teringin lak...

Mas Zull said...

assalamualaikum arelan...wah !!! meriahnya dpt makan reramai nasi arab tu...:)

N.Aima K said...

x perna lg mkn ns arab hhuhu

Chic Na said...

warna nasik menarik, mcm sedap je. huhuhu..

Masya said...

kuah kurma pun xde ker?? itulah nampak kering ...

nuyui a.k.a miss YUI said...

hrga pun tgk cam ok sgt tu..lama tak mkn ns arab..

Kakzakie said...

Satu yg pasti nasi arab biasa dia hidang memang portion dia banyak betul nasinya... terkulat-kulat nak habis. Kakak suka lauk kambing dah kuah masam+manis dia tu sedap kan..

Deqla Manjew said...

nasi arab? alahaii..x penah try lagi...huhu

Ogy Nordin said...

Saya suka nasi arab... tetibe hhehehehe...

Leeza dayasari [santai leeza] said...

TAK BERKESEMPATAN RASA NASI ARAB.

Cik Nur™ said...

apalah rasa air habatusauda tu eh...

Nur teringin gak nak mkn masakan arab ni, tapi itulah takut2 nak cuba...hihi

Solehah Shamsuddin said...

solehah dh xlalu nk mkn nasi arab ni.sbb solehah dh tau nk masak nasi ni.senang je kalau nak buat :)

solehah dh lme xjenguk sini.maafkn solehah sbb dh lme xdtg komen.solehah bz,gne lappy pn lappy org ni.solehah xbwk lappy sndiri at sini sbb mak nk gne.maaf ye.solehah harap nt solehah aktif berblogging lg :)

are_lin@yu said...

sodapnya tgk nsi arab tu..hihi

Bardboo said...

sedspnya...terliur dah ni..

iAmCekbolat said...

perghhh mmg meleleh la kan .

9n0L4 said...

nasi arab damsyik ni mmg nasi arab paling sedap stkt yg akak mkn. :)

hazman aka species1980 said...

lepas dapat makan sate tulang memang teringin sangat nak cuba nasi arab kat sini...tak kesempatan lagi... pastu nak cari nasi ayam gemas pulak.... hohohoo

Myra Jay said...

MJ makan baru2 ni Nasi Arab ada dia bg kuah gulai :)

Tp mmg order 1 boleh makan utj 2 org :D