Saturday, December 31, 2011

GooDBye 2011, WeLcoMe 2012


Lagi beberapa jam, berakhirlah 2011 dan 2012 mebuka tirainya. Hmmm....banyak benda berlaku tahun 2011 ni kat aku. 365 hari yang berlalu, setiap hari dilalui dengan bermacam dugaan. Antara sorotan tahun 2011 dari aku.

Tahun ni ramai member kawen & ada yang dah dapat anak pon. Aku cukup hepi untuk diorang tapi pada masa yang sama, aku jeles sebab aku pon nak gak. Wuuuuu....Aku kehilangan moto Legenda aku time maen badminton kat Bangi. Umur dia baru nak masuk setahun. Dahla tu transport first aku beli ngan duit sendri. Bayar cash lagi. Tak pasal2 kena pnjam moto adik, pinjam moto Abang Wan, tumpang Kak Lynn, pastu beli moto baru. Aku bukan takat kehilangan moto, tahun ni gak aku kehilangan Andak. Yang hidup passti akan mati....

*Kenangan Putrajaya Night Marathon 2011*

Tapi 2011 gak adalah first time aku join half marathon. Sebelum ni masuk 10km run je. First, Energizer Night Race. Lagi satu lak Putrajaya Night Marathon. Memang seksa. Badan aku ni memang bukan badan yg terbina untuk jarak jauh ni. Berat rasa menampung beban 73kg tau. 

*Antara hasil tangan kami*

Tahun 2011, kuar la keta Myvi Lagi Best menandakan tahun yang cukup sibuk buat kitorang selaku vendor untuk headlamp, rear combination lamp, high mounted stop lamp, license lamp untuk keta tu. Time kena standby kat Perodua, pukul 6 pagi aku dah sampai kilang sebab nk kena report kat Perodua pukul 8.15 pagi. Masa development stage, kadang2 balik tengah malam. Ada tu sampai pukul 4 pagi keje. Pukul 8.15 pagi masuk balik. Wiken pon kena keja. Seingat aku ada la sebulan tu aku keje direct sampaikan at last Kak Sal (manager mse tu) paksa cuti. Hari pon takleh beza masa tu. Giler2. Tapi hujung bulan tengok gaji berbaloi la keje bagai nak rak.

 Cukup la kot. Tahun 2012 ni, azam aku nak kurangkan lemak badan ni. Biar tinggal daging je. Nak join more running events, kawen dan macam2 lagi la. Moga tahun 2012 membawa lebih banyak kenangan bermakna dan lebih baik dari 2011. Amin....

HAPPY NEW YEAR!!!
AKEMASHITE OMEDETOU!!!
YOI OTOSHI WO!!!





71 comments:

nitnot said...

ya , yang hidup pasti akan mati , itu hakikat .

*selamat tahun baru ya ;D

siti hidayah said...

semoga azam nak kurangkan lemak tu tercapai. hehe.

*Happy New Year. jom tengok bunga api!

aReLaN said...

@nitnot : hepi new year to u too~~~

aReLaN said...

@siti hidayah : hahaha..hepi new year gk.tgk dri apartment je ni.mls nk kuar sorg2.wuuuu

karmilaillang said...

selamat tahun baru jugak, saya doakan supaya jodoh awak di tahun ini..2012 ^-*, doakan saya sekali hihihihi

makhluk gigibesi said...

Terselamat tahun baru punya pun adoi :D

Fathin || Bamir said...

slamat tahun baru! can wait entry about ur wedding! ahaks!

aReLaN said...

@karmilaillang : AMIN....

aReLaN said...

@makhluk gigibesi : terselamat???hohoh

aReLaN said...

@Fathin Bamir : entry kawen???ble la agaknya tu.hahaha

QasehnyaRania said...

cepat2 kawin yer arelan..i"ALLAH ada la nanti..mcam aii dah 4 tahun masih menanti sinar cahaya itu =0
tolong doakan yer ..tenq

aReLaN said...

@QasehnyaRania : hohoho...AMIn...cpt2 la ye sme.

peRmaTa_ aGamA said...

selamat tahun baru 2012 jga..m0ga tahun dan hari yg akan datang lbih bermakna n dredhai Nya.. insyaAllah..=)

~ sharing is caring..(^_~) ~

ZYASH said...

Holla, ala..member bukan sambut pun, memasing sibuk menelaah pelajaran..zy je ngelat bukak blog..

aReLaN said...

@peRmaTa_aGamA : amin....insya-ALLAH

aReLaN said...

@ZYASH : hahaha...eh,g smbg stadi tu.ish3.pe nk jd ni

❀ Fatisya Pinky ❀ said...

appyyy new yearr 2..azam baru pd tahun baru jgk..^__^

de engineur said...

Happy new year! Best of wishes to you and your family.

maszull said...

assalamualaikum...selamat tahun baru yer moga semua yg dilakukn di tahun ni akan lebih berjaya yer...:)

アヌムちゃん said...

akemashite omedetou :)

dyabunga said...

semoga azam tercapai..:)

♥ ieRa ♥ said...

selamat tahun baru!

5 BLOG PALING KERAP DILAWATI 2011

http://kedaikasperskyonline.blogspot.com/2011/12/5-blog-paling-kerap-dilawati-2011.html

aReLaN said...

@Fatisya Pinky : hepi new year!!!

aReLaN said...

@de engineur : thanks dude!!u too

aReLaN said...

@mama maszull : waalaikumussalam.time kasih.sme goes to u too mama

aReLaN said...

@anum-chan : akeome!!

aReLaN said...

@dya : AMIN...u too dya

aReLaN said...

@iera : slamat tahun baru gk.hehehe

Hanih Borhan said...

Good year ahead, insyaALLAH! :)

aReLaN said...

@hanih Borhan : time kasih byk. insya-ALLAH.mga 2012 lebih barakah

Mishter Izwän said...

happy new years geng

aReLaN said...

@Mishter Izwan : u too hepi new year

Nelly The Strange said...

Happy New Year ... ^__^

kyo_9 said...

bro..
tolong kahwin bulan 3 nih..
senang sket ak nak join skali :)

aReLaN said...

@Nelly The Strange : hepi new year to u too.heheh

aReLaN said...

@saido : hahahaha...mmg slps bulan 3 pn rsenya ni

Cik tikah said...

selamat tahun baru arelan :)

shera haifa said...

selamat tahun baru.. Moga impian yang belum terlaksana berjaya..:)

Original CikTeddy said...

slmt taon baru awk!^^

aimaniman said...

akak baru kenal blog ni,.. ucaplah selamat datang.. 2012..??

wow perodua punya orang.. ada ke keta yg bleh beli ngan hg 'org dalam'.. akak ni asyik numpang en somi je, almaklum adat orang menumpang.. sedey tau akak..ok la smoga hasrat 2012 termakbul terutama kawen,.. nanti x le jeles lagi ngan kawan2 adik tu..

!-CintaSiGadisTembam-! said...

good luck n happy new year :)

! AYIES ZAIMA ! said...

Selamat tahun baru ! ~
semoga semua hajat tahun baru tercapai .
dan selamat mendirikan rumah tangga !! hehehe

Denaihati said...

Selamat Tahun Baru

aReLaN said...

@Cik tikah, shera haifa, Original Cik Teddy : hepi new year kembali.mga thun 2012 lebih bermakna.hehehe

aReLaN said...

@aimaniman : selamat dtg akak.sye bkn keje ngan perodua tp vendor perodua.dri sndri nipon tkde keta.rempit je kejenya.heheh..AMIN...mga tercapai segalanya

aReLaN said...

@!-CintaSiGadis Tembam-!, !AYIES ZAIMA!, denaihati : selamat tahun baru juga n terima kasih.mga sme azam kte tercapai tahun ni.insya-ALLAH

khalila said...

amboii... straight keje.... tinggal tulang la nanti. heheh

aReLaN said...

@khalila : mse tu mmg kcik sket la bndg ngan skang ble myvi bru dh mass pro.heheh

MsDila said...

Ameeennnn......
Semoga tahun baru ni dapat memberi penghijrahan, menjadi insan yang lebih berguna dari tahun lepas.
jugak, semoga azam2 tercapai esp. bab kawen tu. heheheh

pinky_liscious said...

hai!!! yup!! long time no see ya... sory lama gile tak update and seyes lama tak jengah page member2.. takde masa.. now da ok sikit.. btw sempat lg kot nak wish happy new year!! hehe :)

LangkawiHomestay.net said...

Slamat tahun baru juga :)

aReLaN said...

@MisDila : AMIN...marilah kte sume berhijrah ke arah lbih baik...insya-ALLAH.doakan la ye mga tercapai.hehehe

aReLaN said...

@pinky : better late than never.hehehe...skang dh ade mse,rajin2 la update ye. :p

aReLaN said...

@LangkawiHomestay.net : selamat tahun baru!!!

anamizu kaito said...

hepy new year lan! kawen jng lupe invite..hehe






luv,
cik ana

aReLaN said...

@cik ana : insya-ALLAH.wjib dtg klu dijmput.dkt je pn.huhu

obat herbal alami jantung said...

selamat tahun baru pa cik ma cik :)

cik aja said...

myvi best! wo o oo!
nak sebijik bole? huu~

aReLaN said...

@cik aja : kalau nak lampu dia leh la.hahahaha

nini said...

wah...gud luck dengan azam baru...=D

Eira Adiera said...

insyallah lah semua tuh bole jew kalau nak capai,usaha n kalau Allah kata jadi,so,jadi lah kan,kan??hahah
and hope tercapai lew,terutama yang kawen tuh..hahaha

aReLaN said...

@nini :jom berusaha !!!!huhu

aReLaN said...

@Eira Adiera : insya-ALLAH

dhiera said...

selamat tahun baru alan~
nak bina six pack ke?!

uik, kamu keje dgn perodua ke ape ni? ke keje dengan company yang supply lampu2 ni dekat perodua?

aReLaN said...

d six pack dh lme terbina tp ade blocking kt dpn dia ngan lemak.hehehe...ktorng supplier lampu utk perodua je.tp car maker len nye lampu pn ktorg buat cam room lamp pe sme tu

Lia Irdelia said...

selamat mencapai semua azam2 tersebut diatas.. >_^

aReLaN said...

@Lia Irdelia : insya-ALLAH. akan berusaha merealisasikannya.hehehe

Ca Cik Duyung said...

camane ls motor tu leh ilang..xlock ke?

semoga tercapai semua azam kmu tu.. :)

aReLaN said...

@Ca Cik Duyung : masa tu nak cepat.lock handle je.tak ingat langsung nak mangga ke apa.hmmm..insya-ALLAH

LubLy said...

mcm WiViX headlamp sy punya jerk..curi erh..hehehe

Salam kenal & salam thn baru "Cina"..blh?

aReLaN said...

@LubLy : spe curi spe ni???hahaha..salam perkenalan kembali.blh aje.